Showing posts from December, 2014Show all
Kita memang nak pakai orang...tapi..
Pin it

'U boleh buka U punya tudung ke? 'Kita sini ada uniform..U boleh pakai macam I tak?' 'Kita tak ambil Malay' 'Kita tak ambil orang pakai tudung' Okeh..itu antara jawapan jawapan yang koi dapat masa mencuba untuk mencari kerja sementara tiap kali cuti semester. Ma…

Read more
Koi nak propa
Pin it

Hari ni takde story kat rumah ni... Biasala...hari hari pun rutin yang sama je So...harusla up entry propa daripada tak berhapdet kan.. Eh tengok gambar je la.. Malas nak type..

Read more
Moh kita berkebun..
Pin it

Hah..nilah teman baru koi... Memandangkan sekarang ni musim hujan... Koi takyah bagi full attention pada dia... Pandai pandailah dia menjaga diri... Koi beli dari nursery bergerak... Ya...nursery bergerak... Ia adalah sebuah lori 3 tan... Yang dipenuhi pelbagai jenis benih semaian... Ada po…

Read more
Diorang Budak Johor
Pin it

Semalam ayah diorang bawak pegi tengok wayang... Crita Big Hero 6... Kecik kecik dah bawak gi tengok wayang... Adoi... Jangan lepas lepas ni... Pantang ada iklan movie baru ajak pergi lagi... Beria pakai sweater nya nak gi tengok wayang..tapi pakai seluar pendek.. Hari j…

Read more
Throwbackvela : disket
Pin it

Sekarang ni petang petang on weekdays koi tunggu cerita Yo Soy Betty,La Fea... Cerita ni dulu dulu kat NTV7... Cerita Betty ni tayangannya sekitar tahun 2002 kot.. Koi pun tak ingat exact year.. Yang pasti masa tu koi masih tinggal di rumah sewa bersama sama rakan kuliah... Masa tu...…

Read more
Nak masak apa ye hari ni?
Pin it

Anak2 koi... Lebih kurang macam koi masa kecik juga.. Susah nak suruh makan... Sampai tak tahu nak bagi makan lauk apa... Tapi yang no 2 ni lebih kronik.. Tiap hari nak makan nasi kalau lauk telur... Telur pulak harus telur mata kerbau aka telur goyang aka half cook. Goreng ayam pun dia tak…

Read more
Semakin lama, semakin....
Pin it

Ntah kat mana koi terbaca ada orang lelong duit siling 50 sen tahun 1968 dengan harga hampir 10k... Pastu koi jumpa siling tahun tu yang ada alur kat sisi duit siling tu.. Rasanya masa koi kekecik dulu biasa je jumpa siling tu... Nilainya tetap 50 sen.. Bersamaan semangkuk penuh mee goren…

Read more
Buku resipi untuk si anak
Pin it

Koi baru je beli buku... Beli secara online... Sekarang nak tolak twin stroller tu masuk lif pun tersangkut sangkut... Masuk kedai buku takkan nak tinggal kat luar... Lagi satu pula peel budak kembar ni.. Bila stroller bergerak diorang tido... Bila koi berenti je... Terus celik biji mata...…

Read more
Sedang ingin bermanja
Pin it

Abang abangnya balik kampung, So si Aril kebosanan yang amat sangat Mama memang tak dapat nak bagi full attention kat Aril...sorry sayang... So..mana aje koi pergi dia mengekor aje... Kita duduk nak bagi adiknya susu..dia pun menyelit juga kat situ... Koi nak baringkan adiknya pun takde…

Read more
Lazada oh lazada..
Pin it

Gedik tak.? Puting kosong pun nak beli kat Lazada... Memang tengah kemaruk dok memesan barang pakai Lazada... Harga satu puting ni RM6.50 kat Aeon... Kat Lazada pula RM2.90..postage RM15 So koi beli 5 pcs...lebih murah daripada beli kat Aeon... Banyaknya beli? Si Aril...dia suka re…

Read more
Cepatnya masa berlalu..
Pin it

Hari ni dah 5 hari anak koi yang sulung dan yang no 2 balik kampung... Diorang balik ikut mak mertua koi naik bas hari Rabu hari tu... Dah bujang anak anak koi... Dah boleh duduk kampung walaupun mama n ayahnya tak ikut sama.. Tak sangka cepat betul masa berlalu... Cepat betul rasanya…

Read more