Showing posts from April, 2019Show all
Beyblade Burst Tournament
Pin it

Kesian anak anak zaman sekarang.... Jauh betul rupa "gasing" berevolusi dalam masa 30 tahun ye... Dulu2 main atas gelanggang tanah...sekarang ada stadium plastik... Lagi 30 tahun.. Entah macam mana lah rupa permainan kanak kanak agaknya... Ni throwback minggu minggu lepas p…

Read more
Biskut kembang sedulang
Pin it

Gambar di atas ni Mama Yan dapat dari satu perkongsian di FB, Sedih kalau jadi macam ni.. Ye lah kan... Harga bahan bahan buat kuih ni bukannya murah, Masa lagi, power oven lagi... Mama Yan banyak kali buat kek tak jadi... Jadi macam bingka, Jadi macam apam balik, J…

Read more
Blog Archive & Pasang Surutnya
Pin it

Ini adalah blog archive untuk aziankhalil.com sepanjang 9 tahun berblog. Penuh pasang surut tenggelam timbul Hihihi Mama Yan mula berblog tahun 2010. Masa tu kerja kat tapak pembinaan Fakulti Sains Komputer, UTM  under syarikat pembinaan tersohor kat JB...Technochase Sdn Bhd. Masa ni…

Read more
Doa pagi Jumaat
Pin it

Read more
My Sara
Pin it

Terbaca ni semalam masa skrol skrol fb, Alalala...kesian Mia... Sabar la Mia... Tengah meningkat remaja ni memang gitu... Boleh pegang watak anak remaja je... Lagipun... Mia terlalu comel nak pegang watak remaja cinta cinta ni... Imej pelakon kanak kanak tu masih tebal. Nanti dah besar …

Read more
Do you like spaghetti ?
Pin it

Yang kat atas ni Spagheti Aglio Olio untuk 25org makan. Mama yan order ni untuk breakfast masa site meeting kat site bulan lepas. Siap lauk ayam 3 Ekor / 25pcs quarter Leg + Blackpepper Sauce + Salad Harga RM300 Order kat mana? Order kat Sedap Malaya, Skudai. Memang sedap... Okayla …

Read more

Untuk orang yang biasa biasa macam Mama Yan ni... Sebenarnya takde apa yang menarik pun yang nak dicoret dalam blog. Dah la biasa biasa... Takde hobi tetap pulak tu... Kalau orang yang hobinya masak...boleh update masakan selalu Hobinya buat roti, buat kek...boleh update hasil pembakaran di bl…

Read more
Motivasi dan Mutiara Kata
Pin it

Upload kat blog lah... Banyak sangat dalam henpon ni... Dah up kat blog... Dah rasa senang hati nak delete kat henpon. Sungguh tah apa apa...

Read more
Officially 38.
Pin it

Semalam 20 April, merupakan tarikh ulang tahun kelahiran Mama Yan yang ke 38.. Alhamdulillah... Masih lagi dikurniakan kesihatan, kebahagiaan dan ketenangan akal fikiran oleh Allah. Macam biasa, Abah Mama Yan akan jadi orang pertama wish birthday. Sebab abah wish awal sehari. 19 haribulan 4 …

Read more
Sampul surat pun boleh
Pin it

Punyalah banyak buku memo.. Buku nota.. Diary... Atas sampul surat gak dia nak conteng conteng nota dia Ye... Ni la suami Mama Yan punya habit. Sukat catat note atas sampul surat terpakai. MY lepas buka surat buang aje. Malas nak simpan simpan ni..semak. Tapi bila tengok suami su…

Read more
Pondok kecil beratap biru
Pin it

Semalam dah siap dah pondok untuk berteduh kat kebun Kampung Sekijang. Saja simpan dalam blog ni Senang nak rewind nanti Budak kerja 5 orang Andri, Ewan, Pak Lun, 2 lagi tak ingat nama... Hahaha.. Pondok kali ni pakai barang terpakai dari site masjid Kluang hari tu Tong air dari kebu…

Read more