Showing posts from October, 2010Show all
simbah...simbah....
Pin it

Tadi baca metro…tengok ada budak pompuan kena simbah cuka getah dengan orang lelaki yang didakwa mengorat mangsa, tapi mangsa tak layan. Kerana berdendam akibat cinta tak dibalas, awek tu disimbah dengan cuka getah. Dulu selalu baca surat khabar…kejadian simbah simbah asid / cuka getah atau apa c…

Read more

Seriesli koi takde mende nak tulis hari ni…sebab kepala koi pening…yelah skang koi dah sorang2..che mat dengan che said dah berenti…semua kerja koi yang kena buat..pening la…pulak tu sub-kon2 kat sini suka mat main cak cak dengan koi kat sini…ari ni datang..esok tak datang…minggu lepas datang mingg…

Read more
Pesta buku Alaf 21
Pin it

ingat tak masa sekolah rendah dulu..selalu jer ade pameran buku kat sekolah..sehari sebelum tu, cikgu akan bagi lis buku yang akan dijual di pameran buku esoknyer...koi pon mengaruk nak beli buku mari mewarna lah...buku cerita la...nak pakai kamuslah....tapi disebabkan masa tu mak abah koi bukan or…

Read more
aktivti hujung minggu : Part 2
Pin it

Aktiviti hujung minggu lepas adelah berjalan jalan ke Zoo Johor. Sibuk sesangat si umar Mukhlis ni suruh koi lukih gambo gajah. Petang tu ayah dia pakat bawak gi Zoo Johor je tengok gajah bebetul…bukannye senang nak lukih gambo gajah nih..gambo orang lidi koi retila… Sampai2 kena beli tiket dulu.…

Read more

koi telah di tag oleh kak diana untuk bende ni "Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you. If I tagged you, it's because I…

Read more
kenangan kena dende...
Pin it

Pernah tak kena denda masa zaman sekolah dulu…kalau tak pernah, koi pernah, setakat berdiri atau berdiri atas kerusi tu biasa lah…tapi kali ni cara berdirinye tu pelik sikit. Masa tu koi dajah 4, kelas koi ni cikgu tak masuk, kelas sebelah pulak tengah belajar English. Cikgu yang mengajar tu….mak o…

Read more

Last week anak buah koi yang berumor 10 tahun dah jadik anak dara. Umo 10 tahun baru dajah 4…uihh..cepat betul budak-budak zaman sekarang mencapai usia akil baligh…seingat koi..masa koi dajah 6…ustaz ade mintak budak laki keluar kelas jap, kena bawak buku pergi pustakaan…bila budak laki semua dah k…

Read more

Menyampah betul koi dengan cara pelajar antarabangsa kat UTM ni guna jalanraya. Rasa nak turun kereta titik titik je jarinyer tu. Bawak motor / kereta macam dia sorang je bayar cukai jalan…macam dia je bayar yuran UTM. Yang terhegeh hegeh satu hal, yang bawak menyongsang satu hal, yang tak ikut t…

Read more
kanser payudara....?takutnyerrr...
Pin it

Ari tu masa lepak2 kat reading station pejabat Harta Bina , UTM, koi terbaca pasal barah payudara dalam majalah Wanita April 1997…uiihh..bapak lamenye dah…pon nak letak kat reading station lagi…??bace jalah…tgh bosan ni… gambar dr http://emilayusof.com/ Koi tertarik nak baca pasal kanser payud…

Read more
tahun Hijrah a.k.a bulan Islam
Pin it

Hari lahir tiap-tiap tahun kite sambut..kalu tak sambut beria-ria pun..tetap ade ingatan terhadap harijadi kite tu…dalam pada tu..pernah tak kite terfikir…hari jadi kite berapa haribulan dalam bulan Islam nyer pulak….haa….koi mmg tak tahu…semalam terjumpa pulak mende ni kat forum kot…tp tak ingat k…

Read more
Projek transformers
Pin it

haa...hari ni koi nak tunjuk satu projek transformer koi di hujung minggu yang lalu.. Ini adalah projek di mana sarung bantal peluk @ bantal golek @ bolster yang didapati jika anda membeli set cadar bertukar wajah…oleh kerana kitorang pulak takde bantal golek tu…so, drpd terbiar dan terbuang baik …

Read more
hujung minggu di Pontian Johor
Pin it

Last weekend koi dengan En. Suami, anak2, mak mentua serta kakak ipar koi sekeluarga pergi ke Pontian. Fuhhh....kagum betul koi tengok orang tanam nenas kat sana...nenasnya tanam kat laman rumah jer..tapi buahnya besor-besor...laman rumah koi? 3 tahun tak besor besor pokoknyer.. dikelilingi keb…

Read more
aktiviti hujung minggu
Pin it

tangan dah hitam legam main arang Ni gambar gambar aktiviti hujung minggu anak koi dengan ayahnye…ayah dia sibuk..dia laaagi sibuk..tgk tu siap pecah sebijik pasu okid mama dikerjakan Umar Mukhlis...tangan jangan ceritalah..hitam legam dok main arang…tangan yang hitam tu pulak dok pegang sana g…

Read more

Amacam…padan tak? Ni la rupa kad orang dah kawen kalo nikah kat negeri Pahang Darul Makmur…haa…Kad negeri lain koi penoh tengok yang Johor punyer.. kadnyer jenis yang keras macam mykad tu…lawo la sikit daripada yang koi punyer ni… Kad ni diberi bersama sama dengan sijil nikah…dia bagi sekeping un…

Read more
cloud in Construction drawing..
Pin it

Kepada kawan kawan yang kerja dengan kontraktor pembinaan..bila nampak cloud dalam drawing jangan pulok jadi macam gambor kat atas nu...memang nampak sangat tak habis mengaji... fresh graduates engineer...jgn tak tau pulok, akitek mmg suka buat cloud cloud kat drawing diorang...nak sampai habis pr…

Read more

dari pagi tadi koi dok melayan blog telordibasuh .best giler ah...ye ker best??gi arr tingok sendiri...koi rasa best jer... yang bestnyer pada koi ada banyok gambor2...pastu adelah cerita dia sikit2...layan gambor tu yang best tuh...tak taula mana encik tolor tu dapat, tapi koi suka tengaok...ta…

Read more
kereta raya..
Pin it

Kelmarin masa koi nak parking kereta nak beli sarapan, tayar kereta aku bergesel dengan kerb…alah batu yang disusun tepi jalan tu…tu la namanya kerb. Aku mmg tak pass kalau parking sisi…hasilnya..sport rim raya yang belum pun berusia sebulan telah mengalami kecederaan..alamak! macam mana nak cakap …

Read more