Showing posts from 2022Show all
Now, We are Breaking Up
Pin it

Tajuk Drama : Now,We are Breaking Up Pengarah : Lee Gil-bok Penulis : Je-in bahasa : Korea Negara Pengeluar : Korea Selatan Jumlah Episod: 16 Genre : Love, Melodrama Tarikh siaran asal : 21 November 2021 - 8 January 2022 Pelakon dan watak: Song Hye-kyo sebagai Ha Young-eun : merupakan seorang pere…

Read more
Infinence Hydrating Duo Cleansing Mousse
Pin it

Read more
Kotex Liners Value Packs
Pin it

Untuk jaga kerbersihan, kita disarankan menggunakan panty liner ya... Kiranya nak solat, buangkan panty liner yang dah tercemar, cuci kemaluan, pakai panty liner yang baru. Lainlah anda surirumah yang banyak masa berpoya poya di rumah, boleh la mandi dan tukar seluar dalam bagai sebelum solat. Hari…

Read more
MY Review Himaya H99 Premium Face Respirator
Pin it

Masa bawa abang beli face mask kat farmasi , Mama Yan pun pilih juga untuk MY sekotak. Pilih tak tengok harga okay, main letak je atas kaunter.. Bila balik rumah.. baru tengok resit... Tergezut Mama Yan...hahaha Tapi dah beli... Pakai aje laaa... Mama Yan pilih warna pink Dew bukan sebab Nabila Raz…

Read more
Pokok keladi pari dan periuk kera
Pin it

Kalau hari cuti dan suami tak main golf, Inilah kerjanya.. Melabur di nurseri... Pokok bunga tasbih... Dah macam macam jenis dan varisi pokok ni sekarang... Keladi pari... Dah habis musim keladi dah... Tapi kami baru nak berkecimpung dalam arena caladium Mama Yan suka tengok pokok pokok hijau... Ta…

Read more
Oven Chestar 60 Liter
Pin it

adunan kek pisangnya dah siap, Oven Noxxa dah siap panaskan dah masukkan kat dalam acuan, sekali tak boleh start bila nak pilih program bake. Boleh preheat aje. Perghh... menyirap.. Dah la mahal beribu.. kecik cinonet.. sensitif la pula.. tak tahu apa yang tak kena... Malas nak fikira panjang panja…

Read more
wordless wednesday:Doa pendekat jodoh
Pin it

Read more
Resipi Daging Masak Pedas
Pin it

Mama Yan memang malas sikit nak masak daging sebab ambil masa yang lama... Tapi makan suka aje... Hehehe... Padahal kat rumah ada aje periuk tekanan Noxxa tu,  Tak lama pun kalau guna periuk tekanan tu. Tapi kan.. sebab utamanya tu.. Malas...hahaha... Ni ada daging korban sikit... So kita masak la …

Read more
Sepetang di Melaka
Pin it

Hari Jumaat minggu lepas, MY dan keluarga pergi hantar tender di KL. Bawa sekali mak mentua MY. Balik dari KL, kami nak singgah Melaka. Mak mentua MY dah lama sangat teringin nak naik beca kat Melaka. Selalu sangat keluar di TV katanya, ingin juga naik beca macam dalam TV tu. Sorang anak MY yang no…

Read more
Tealife Pekan Nanas
Pin it

Last week MY bawa anak sulung pergi farmasi beli face mask. Suruh dia pilih sendiri, Cerewet sangat. Tak nak macam tu, Tak boleh macam ni, Yang ini tak selesa... Yang macam ni cikgu tak bagi pakai.. Lepas dah beli face mask...  Pergi la minum kat hujung barisan kedai tu.. Ni kali pertama la MY masu…

Read more
Kalkulator baru
Pin it

Yeayy.. Suami belikan Mama Yan kalkulator baru.. Kalkulator kesayangan Mama Yan ni dah mereng sikit. Butang tambahnya dah tak berapa berfungsi. Apalah erti kalkulator kalau butang tambah tu tak berfungsi dengan baik. Kalkulator ni MY beli pada tahun 2009, masa mula mula kerja sepenuh masa di tapak …

Read more
Sayur Meranti Masak Lemak
Pin it

masak lemak sayur meranti ni sama aje dengan cara masak lemak sayur sawi, kobis semua tu. anak anak suka kuah santan. Tapi sayurnya semua taknak makan. Anak anak panggil kuah lemak ni sup putih. RESEPI SAYUR MERANTI MASAK LEMAK PUTIH Bahan-bahan: 1 ikat sayur meranti sejemput ikan bilis - kisar 1 b…

Read more
Kenny Rogers Roaster, Angsana Mall
Pin it

Hari Sabtu kat Johor ni memang mana mana tempat pun ramai orang,  Dekat mall, Dekat taman rekreasi, Dekat panggung wayang, Dekat pantai... Sebabnya... Hari Jumaat staf kerajaan cuti, Hari Ahad staf bank dan swasta pula cuti, Hari sabtu aje la ada masa untuk bawa anak keluar berjalan,makan makan, me…

Read more