Showing posts from 2022Show all
Tonton Secret Love, Ji sung
Pin it

Tajuk : Secret Love Genre : Melodrama Arahan :  Lee Eung-bok,  Yoo Bo-ra Pelakon :  Ji sung,  Hwang Jung-eum,  Bae Soo-bin,  Lee Da-hee Jumlah Episod : 16 Tarikh siaran asal : 25 September - 14 November 2013 Cerita ni ada versi Melayu, Patahnya Sebelah Sayap tajuknya lakonan Aeril Zafrel dan Ummi N…

Read more
Bestnya Kalau Travel ke Genting Highland
Pin it

Suami MY, bukanlah jenis lelaki yang suka travel, makan angin dan staycation sana sini ni. Bila cuti je, ajak balik kampung. Memang takde ke mana pun. Kalau balik kampung tu, memang duduk aje la kampung tu. Kalau nak ajak pergi ke mana mana tu, hanyalah rumah adik beradik dan saudara mara je. Singg…

Read more
Menguruskan rumahtangga
Pin it

Walaupun hari hari mengurus rumah, tapi tuan puan rumah ni tak mengurus pun. Makin menggemuk aje adalah. Hari Khamis masa Mijan kat wad, adik beradik lain semua cuti sekolah. Itulah dia.. kalau maknya takde, tak sekolah la semua. Takpe, duduk je kat rumah tu diam diam. Mamanya pun tak risau.  Balik…

Read more
Pengalaman di wad Hospital Asia Columbia
Pin it

Dinner hari Jumaat sebelum balik tu.  Makan seketul je ayamnya. Lepas tu, ambil gambar & packing balik semula.  Tak selera nak makan.  Ambil pasta kot kot Mijan nak makan, Hmm... baru buka bungkusan, dia dah tutup muka. Mama Yan bawa balik rumah. Habis dibedal dek Moq.  Gigih membeli nasi ayam,…

Read more

30 tips untuk keluarga bahagia till jannah (for men only): 1. Kalau isteri bergaji RM3K dan kau bergaji RM4K, ingat household income is not RM7K but it remains RM4k. That's the math of happy marriage.  2. No matter how right you are, minta maaf dulu walaupun kita tak bersalah. Say sorry and str…

Read more
Adik Mijan masuk ward
Pin it

Semalam, Dalam pukul 11 tu, Cikgu sekolah Mijan call bagitau Mijan dah 3 kali cirit, Minta ambil sebab dah takde baju dan pampers lagi. Semua dah kotor... So semalam lepas ambil dari sekolah,  Muntah muntah dan masih cirit di rumah. Sampai terbaring je..   Tak larat bangun. Buka mata pun tak larat.…

Read more
Seluar pendek dalam anak anak
Pin it

Se luar pen dek da lam atau singkatannya sependa, antara pakaian wajib bagi umat manusia. Mungkin lah ada yang tak suka pakai, Tapi, anak anak MY memang diajar untuk memakai pakaian dalam. Tapi nak uruskan pakaian dalam anak anak ni, susah juga sebenarnya. Anak anak ada 6, lima lelaki, sorang perem…

Read more
Pokok baru untuk taman mini
Pin it

Kelmarin.. pukul 4 petang suami dah sampai rumah... Aikk... Awalnya balik... Hehehe... "Ada projek", katanya. Bininya ingat dapat projek baru...  Rupanya... Projek ubah pasu pasu... Sebab baru beli tanah hitam, bunga orkid, pokok2 kat nurseri... Anak anak la jadi part time workers nya.. M…

Read more
Hidup aktif badan sihat
Pin it

Genap tarikh 12.01.2022 iaitu hari ni. Dah masuk 3 bulan tak makan nasi. Apatah lagi kek, aiskrim, keropok, makanan bergaram berlebihan, air bergas. Kalau saya lapar, malam saya hanya makan buah, itupun yang tidak mempunyai kandungan gula tinggi.  . Dah masuk 6 bulan tak makan selepas pukul 8, puku…

Read more
Pembikinan Kerepek Ubi Kayu
Pin it

Suami cabut ubi kayu kat kebun.  Alhamdulillah... Ada la sikit hasilnya... Nak bagi orang pun..tak tau nak bagi siapa. Lagipun ubinya dah tua tua sangat. Segan nak bagi orang. Jadi kami buat kerepek aje lah. Pokok ubi ni dah ada dari mula mula kami beli kebun. Isinya dah berkayu Bila rebus.. Dah be…

Read more