Showing posts from 2022Show all
Birthday abang
Pin it

Birthday abang sebenarnya 6 haribulan 5, tapi lewat sikit buat sambutan. Sebab masa hari jadi dia, Kami semua dalam perjalanan pulang dari Raub ke Johor, Sampai rumah dari percutian panjang memang banyak benda yang nak diurus. Kain baju, rumah, kerja sekolah last minute dan lain lain lagi. Hari Aha…

Read more
Sampul raya 2022
Pin it

fuhh...lama tak post entry dalam blog ni. entry semua bersidai dalam folder draft.. agak agak tak jadi tulis nanti, delete aje.. Kalau jadi, bila bila free nanti, MY sambung menulis. Sampul ni MY order sebelum raya hari tu... dah seminggu raya... baru la ada masa nak menulis pasal sampul raya ni. O…

Read more
Telekung Tea Johor Bahru
Pin it

Hari Jumaat 2 minggu lepas, MY pergi beli telekung untuk buat buah tangan hari raya nanti. PIlihan MY adalah Telekung Tea, Johor Bahru. Pergi suami hantarkan, MY malas nak drive sorang sorang ke sana... Crowded sangat. Nak parking pun susah. Suami tunggu je dalam kereta dengan Mijan. Mama Yan turun…

Read more
Dapat hadiah sejadah Naelofa
Pin it

Sempena ulang tahun kelahiran MY yang ke 41 beberapa hari yang lalu, Ex housemate MY kirimkan hadiah ni... Alhamdulillah.... Boleh lah gunakannya untuk 10 malam terakhir Ramadan tahun ni.. Lawaaa... Warna cream beige... Tebal dan lembut juga... Zaman kat UTM, Kawan kawan panggil Ayan, Terima kasih …

Read more
Netflix Movie - The Prince and Me
Pin it

Movie ni salah satu daripada favourite movie MY dan Housemates zaman zaman student universiti dulu. Ni zaman zaman tengok CD kat komputer di hujung minggu. Kami kami semua ni anak anak orang biasa je, takde la tiap minggu outing atau berseronok ronok. Jadinya, selalu la kami beli CD Movie , tak sam…

Read more
Menu berbuka puasa beli
Pin it

Angan angan ajelah kann.. nak masak tiap petang untuk berbuka. siap buat jadual kononnya. Baru hari ke tiga dah malas...hahaha Hari ke empat puasa,  MY dah kirim suami tolong belikan makanan di kedai. MY kirim belikan nasi beriani, pulut panggang dan puding sagu berkuah untuk anak anak pula, dioran…

Read more
Happy birthday yang ke 5 Mijan
Pin it

Masa balik kampung awal puasa hari tu... Sempat la potong kek hari jadi Mijan. Mijan lahir pada 4.4.2017. Jadi, tahun ni, genap la 5 tahun umur adik Mijan. Beli kek coklat kosong, Kemudian beli hiasan patung Spongebob... Kali ni beli kek kecik je... Jadila sikit sikit sorang. MY pun makan sepotong …

Read more
Majlis berbuka puasa keluarga Seri Wardati
Pin it

Dah berapa minggu dah tak menulis, Tak sempat nak menulis... Banyak kerja dan banyak benda pula nak buat dalam bulan puasa ni. Entry kat draft tu, harap-harap tak basi berkulat lah time mood dah ada nanti. Mama Yan dan suami ajak staf dan family mereka berbuka puasa sama sama hari Sabtu lepas. Kami…

Read more
Netizen berdekah?
Pin it

Siapala cikgu diorang ni agaknya? ayat sama je... Netizen berdekah... padahal isi tak kelakar pun. Entahla kalau sebenarnya urat kelakar Mama Yan yang dah jammed.. Menda tak kelakar, buat apa nak berdekah?

Read more
Resipi Tauhu, tauge dan kucai tumis
Pin it

Tak tahu nak masak apa tu jadi macam satu dialog wajib pula. Memang kerap betul tanya suami... Nak masak apa ye malam ni....? dia pun tergelak sebab seminggu MY kena kuarantin.. Dia pula yang pening fikir nak masak atau nak beli apa.. Tahu pun.. ni adalah soalan wajib tanya dari zaman dating sampai…

Read more
Menu berbuka puasa
Pin it

Ini perancangan untuk menu berbuka puasa minggu pertama keluarga MY. Siap buat jadual, acah acah nanti senang nak buat persediaan bahan memasak. Tak tahu la boleh ikut perancangan atau tidak. Mula mula sekali, kena pergi belanja bahan bahan mentah dulu. Lepas tu, bersihkan bahan mentah dan letak d…

Read more