Showing posts from September, 2010Show all

kenapa yer..suami org selalu sgt dikaitkan dengan janda??laki org yang mencari janda atau janda mmg suka mencari laki orang?? yelah..janda kalau nak bercinta dengan anak bujang orang, mmg dah tentu mak si bujang akan menentang habis habisan walaupun tak semualah...jadi option yang tinggal adalah su…

Read more

Masa balik kampung ari tu..mak metua koi buatkan sambal taucu...huh,..sedap giler ahh...masyarakat jawa ni yang koi perasan suka bebenor menyambal apa apa aje..ni senarai sambal yang koi jumpa setelah berhijrah ke Johor sejak tahun 2000.. Sambal kicap – makan sup, cicah dgn pisang goreng, keledek…

Read more
sarapan pagi koi
Pin it

Sarapan pagi koi tiap2 pagi adalah terdiri drpd nasik goreng atau bihun goreng atau mee goreng atau kombinasi 2 jenis makanan tersebut...disertai dengan seketul ayam goreng bahagian thigh...beli kat mana? Biasanya beli kat Centre Point Cafe atau kafe simpang empat atau CP... . Koi suka beli sa…

Read more
langsir raya koi..
Pin it

Tahun ni buat pertama kalinya koi berjaya menghadiahkan rumah koi dengan langsir raya…haha..selepas 3 kali berhari raya kat rumah ni…kali ke 4 barulah dia merasa langsir baru…kalu tak amik langsir lama mak metua koi kat kampung jer… langsir raya rumah koi yang dah siap Ini semua kerana koi baru j…

Read more
kes ragut depan rumah koi
Pin it

Kelmarin amoi sebelah rumoh koi tu kena ragut depan rumoh…ish..ish..ish… dasyat bebetul gejala ragut sekarang neh…depan rumoh sendiri, siang siang hari pun diorang berani buat…memang berani lah anok melayu zaman sekarang neh…apa tuh? Melayu boleh?..hmmm…memang boleh sesangat lah… Nasib baik amoi …

Read more

video kat atas ni koi linkkan dari youtube...tgk dr gaya..dorng rakam dr handfon masa tgk balik cctv kat outlet... videonya dah hilang la pulak adess..kesiannyer budak outlet...sebab koi ni penah menjadi sebahagian dari keluarga al ikhsan...aku tau jugak la sesikit keadaan outlet ketika musim pe…

Read more
Api! Api! Api!
Pin it

Kelmarin, masa koi sedang berehat rehat pada waktu rehat dalam site ofis aku…tiba2 koi terdengar bunyi pop macam bunyi mercun pop…dan kemudian disertai dengan bunyi seperti bunyi bertih sedang digoreng di pasar malam… koi toleh ke belakang…api kebiru-biruan sedang membakar koi punyer DB...apa DB t…

Read more
pembaris skala..
Pin it

Pernah tak tengok pembaris skala?haa...pembaris skala ni tak semua orang kenal. Kalau nak tahu...kat bawah ni ada gambar dan kegunaan pembaris skala. Pembaris skala atau scale ruler ni ada 2 jenis la yg selalu digunakan..satu yang macam ni...satu lagi yang 3 segi. Kat kadai stationary ada jual bend…

Read more

tadi koi dok cari cari info pasal nenas batu..tapi, pencarian tak begitu memuaskan hati..apa ke tidaknya..adalah dalam 5 ke 6 blog yang bercerita tentang nenas batu ni...dan ada 2 ke 3 forum yg bukak cerita pasal nenas batu tapi yang bosannya...blog A sama info dgn blog B...blog B sama cerita dgn…

Read more