Showing posts from June, 2021Show all
Wordless Wednesday : Lelaki vs perempuan
Pin it

Rak buku sekolah kembar perempuan   Rak buku sekolah kembar yang lelaki.

Read more
Rendang ayam tua
Pin it

Ayam jaguh botak ni hari tu paling senior kat dalam reban tu... habis semua ayam bapak yang muda muda kena belasah dek jaguh botak ni... geram betul Mama Yan tengok. Kesian yang lain... nak makan pun dia tak bagi, asyik mengejar aje. Tapi kemuncak kegeraman bila dia pecahkan telur ibu ayam yang te…

Read more
Sambal Udang
Pin it

Masa mula mula kahwin, Jarang sekali dapat makan sambal udang ke...sotong ke... kerang ke... Selain sebab takde duit nak beli... Suami Mama Yan juga berdepan masalah alahan makanan laut... Menikmati makanan laut membuatkan kulit suami MY timbul gatal gatal, kerap bersin, timbul kudis yang bernanah.…

Read more
Roti Tercambah 3 Benih
Pin it

Kakak MY kirimkan roti tanpa tepung Rainbow Sprouted kat MY.. Kedai tempat dia kerja ada jual, so, dia kirimla roti ni untuk adinda dia yang kencing manis dan darah tinggi ni cuba, Alhamdulillah, terima kasih Angah.. Satu satunya kakak MY... sejak kecik kecik dulu hingga sekarang.. masih macam dulu…

Read more
Mary Kay Skin Care Set
Pin it

Setiap orang memiliki jenis kulit yang berbeza-beza.. Maka, keperluan dan rawatan yang diperlukan oleh setiap kulit adalah berbze mengikut kondisi dan jenis kulit. Di Mary Kay, terdapat pelbagai jenis skincare yang mempunyai formulasi yang berbeza beza untuk disesuaikan dengan keperluan kulit pengg…

Read more
Segmen Pencarian Bloglist Syu Deris
Pin it

Dah lama tak join segmen. Jomlah kita join segmen pencarian blog list Syu Deris ni.. Alah..bukan susah pun... Taruk banner dan back link ke entry segmen semula.. itu je... Eh.. ada tambahan... Kena cari ada berapa peribahasa kat dalam gambar di bawah ni.. Nyatakan ada berapa peribahasa dan tuliskan…

Read more
Suami masak vs isteri masak
Pin it

Suami masak Isteri masak Gambar yang atas, suami MY yang masak... entah apa nama masakannya MY pun tak tahu. Siap diracik racik daun limau purut bagai.. pedas masin manis semua ada... Yang gambar bawah, MY goreng ayam salut tepung ala popcorn chicken. Yang ni anak anak suka. Tapi ayahnya tak berken…

Read more
Popia kentang
Pin it

Rasanya resepi popia kentang ni dah pernah MY tulis dalam blog ni... Tapi hari ni share lagi benda yang sama.. Nak buat macam mana kan... Dah anaknya suka benda yang sama aje... Buat benda yang pelik pelik bukannya diorang nak makan pun... Intinya macam buat inti karipap je... Taruk bawang, bawang …

Read more
Tomi tinggal kenangan
Pin it

Selalu pagi pagi dah tunggu depan pintu... Pagi ni panggil2 tak datang... Abang cari keliling rumah... Dah mati kat tanah sebelah... Ada kesan gigitan... Selalu dia tak pernah merayau ke tanah sebelah... Memang duduk dalam pagar je... Malam2 selalu letak dalam sangkar... Tp sebab dia dah besar, Men…

Read more
K Drama : Oh My Ghost
Pin it

Mengisahkan Na Bong Sun, seorang gadis yang bekerja sebagai pembantu dapur di Restoran Sun milik Chef Kang Sun woo, seorang chef yang ternama dan hebat. Dalam diam, Na Bong Sun menaruh hati pada majikannya, tetapi personaliti Bong soon sangat lemah, introvert, pemalu dan cemerkap menjadikan dia ser…

Read more
Medal dan T-shirt Sparta Virtual Marathon Jom Run
Pin it

Yeyeah... Medal virtual run dah sampai dah... excited betul MY dapat medal ni... kali terakhir dapat medal masa tingkatan 5... main tarik tali masa sukan sekolah... tapi kehadiran MY buat penuh korum je... buat enjoy2 zaman remaja... takde semangat kesukanan langsung... hahaha Kali ni semangat nak …

Read more
Novel Legasi Tombiruo
Pin it

Legasi Tombiruo ni merupakan sekuel ke empat bagi Siri Tombiruo ini. Yang pertama Tombiruo, yang kedua Semangat Hutan dan yang ke tiga Tombiruo Terakhir. Judul Novel : Legasi Tombiruo Penulis : Ramlee Awang Murshid Cetakan Pertama : 2017 Terbitan : Grup Buku Karangkraf Sdn Bhd ISBN  978-967-446-392…

Read more
Sparta Virtual Marathon
Pin it

Alhamdulillah.. Semalam MY berjaya menghabiskan 5km larian dan submit dalam virtual run.. Bekan senang tau... sebab MY memang jenis yang tak rajin bersenam dan bersukan. Tapi disebabkan oleh darah tinggi dan diabetis MY yang payah nak turun tu, kena la paksa diri bersenam. Mana tahu boleh tingkatk…

Read more
Bihun goreng macam bodo-bodo sikit
Pin it

Tiap-tiap hari naik bingung fikirkan nak masak apa untuk anak anak ni.... alhamdulillah la sekarang dah boleh makan bihun goreng atau mi goreng yang warna merah. Kalau tak, memang kena goreng bihun putih ajelah.. tak merasa nak pakai cili kering. Dulu dulu, asal nampak merah je, terus tak nak makan…

Read more
Panik gakk? Panik la..masa nggak
Pin it

Kolam rosak... Habisla sekolam ikan talapia mati... Panik gakkk? Panik gakkk? Panik la juga.. Tapi redha la... Dah buat kerja takde ilmu... Mendapat la hasilnya... Kihkihkih...

Read more