Showing posts from 2021Show all
Apa ada pada gambar?
Pin it

Hari ni takde apa nak tulis. Nak buat photo diary... tapi ada beberapa keping je gambar dalam handphone. entahla... kebelakangan ni asyik lupa je nak ambil gambar.. Kesudahannya, Takde bahan nak up entry kat blog. adan uke! Tumis lombok ni suami MY punya resepi... Time takde lauk atau lauk yang ada…

Read more
Beli apa i-Sinar?
Pin it

Dah dapat i-Sinar? Mama Yan tak memohon sebab duit dalam EPF pun dah tinggal tak seberapa... maklumla dah lama tak mencarum. Berhenti kerja sekitar 2013, lepas tu dah takde caruman lagi. Akaun 2 pun dah ditarah buat bayar ansuran rumah zaman gerhana dulu.  " Padan muka MY takde duit EPF nak ke…

Read more
Wordless Wednesday :Ramainya duda pujaan...
Pin it

Satu pun novel duda duda ni MY belum ada.  Setakat ni masih belum terbuka hati nak baca... Hehehe

Read more
Pulut kuning rendang daging
Pin it

Beras pulut ni abah MY bagi... tak tahulah dah berapa tahun dah tersimpan dalam peti ais rumah MY.. Sampai dah expired pun tahun 2017. tapi sebab bersimpan dalam peti ais, Insyaallah.. masih selamat digunakan.   Kelmarin, first time Mama Yan cuba cuba kukus pulut kuning sendiri. Buat sikit je...dal…

Read more
Konvokesyen tadika
Pin it

Semalam selesai la ambil gambar pakai jubah konvo budak budak tadika ni. Asyik bertangguh tangguh... Jadi juga akhirnya... Tapi gambar belum siap la... Ada gambar dari henpon cikgu aje. Parents semua tak dibenarkan masuk. Hantar anak je... Kemain merah meletop bibir Cik Sarah mengalahkan mama dia. …

Read more
Perutusan Khas Perdana Menteri
Pin it

1. Perlaksanaan PKP atau MCO untuk tempoh 14 hari, bermula jam 12malam Rabu 13 Januari 2021 hingga 26 Januari 2021. 2. Tiga peringkat: -PKP kepada Penang, Selangor, Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan), Johor, Melaka dan Sabah - PKP Bersyarat kepada negeri Pahang, Perak, N.Sembilan…

Read more
K Drama: What's Wrong with Secretary Kim
Pin it

Sepanjang tak menulis blog ni...MY hanya baring baring di rumah dan maraton drama Korea di Netflix. Anak anak pula suami dah hantar ke kampung sebab atoknya dah rindu nak layan cucu. Sementara mak mentua sihat nak layan cucu, hantarkanlah. Mak MY dah tak sihat walaupun nak jaga diri sendiri. Apalag…

Read more
Novel : Kecubung
Pin it

Tajuk : Kecubung Penulis : Rosa Nur Penerbit : Karyaseni Sdn Bhd Cetakan pertama: Disember 2019 Jumlah mukasurat : 600 Genre psiko thriller Novel ni  dibeli di Popular Bookstore Aeon Bukit Indah. Masa tu ajak suami cari buku Sunan..tp kat Popular langsung takde buku Prima. Banyak buku buku baru je…

Read more
Buang geraham bongsu
Pin it

Hari Ahad 27 Disember 2020 hari tu MY pergi klinik gigi untuk remove geraham bongsu yang dah berbelas tahun sakit on off. My dah pernah tulis pasal gigi yang sakit ni kat blog rupanya. Entry 1 :  sakit gigi Entry 2 :  Sakit gigi: Part 2 Alhamdulillah... luka tempat gigi geraham tu cabut dah beransu…

Read more