Showing posts from 2021Show all
Restoran Kemangi Bandar Pontian
Pin it

Hari Khamis malam minggu lepas,  MY dan suami bawa anak anak makan kat luar... Kami bawa makan kat Restoran Kemangi kat depan Lionmas Pontian tu... Order makan nasi dan lauk... Sebab dah lama tak bawa makan kat luar, Order macam macam la sikit... Tapi sebab hari sekolah.. Pukul 9 semua mata dah tak…

Read more
Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak
Pin it

Salam Ramadan kepada semua pembaca blog aziankhalil.com, Busy beberapa hari ni... Tak sempat nak blogwalking dan menulis entry baru. Alhamdulillah dengan keizinan - Nya, Dapat kita selesaikan ibadah puasa kita di hari pertama ini... Untuk hari pertama ni, Belum lagi ke bazar Ramadan, Masih ada mood…

Read more
Kerongsang lagi
Pin it

Beli lagi dan lagi... MY beli 10 biji je... Harga RM11... Kat booth kat Angsana.. Benda ni beli seguni pun, lama lama nanti tinggal sebiji dua aje. Entah ke mana ghaibnya taktau. Kali ni beli pattern yang takde berlian berlian, takde manik manik, batu ke, kristal ke hapa semua takde... Sebab baru p…

Read more
Katak oh katak
Pin it

Tak pernah tahu pula rupa rupanya katak pun diternak secara komersial untuk dijadikan makanan eksotik. Baru ni la tahu... Sebab kita orang Muslim kan.. Haram menjual makanan yang haram dimakan... Seksi betul katak kataknya... siap berkemban daun pandan lagi Rupanya Cuisse de Grenouille ni hidangan …

Read more
PBAKL 2021 - BAHAGIAN 2
Pin it

Kali ni Mama Yan beli di Karangkraf Mall melalui platform shopee  juga... Dan kali ni Mama Yan membeli 5 buah buku tulisan Ramlee Awang Murshid dan sebuah lagu buku dari novelis Anis Ayuni. Yang ni pun ada diskaun diskaun juga.. Ye..siapa aje yang tak suka diskaun kannn.... Tapi ni semua buku lama.…

Read more
Wordless Wednesday : Roti Canai Segera
Pin it

Melayan anak anak nak roti tampal special... Kiri kanan kuali Mama Yan on.. Tapi gambar roti tampal tak sempat ambil...  Udah rupa pirana menyambar... Adoi anak anak...

Read more
PBAKL 2021 Bahagian 1
Pin it

Saja nak update pembelian aje... Mama Yan beli semasa Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2021... Beli melalui platform shopee aje... Penghantaran pantas... Harga buku pun ada diskaun.. Tengok tu.... murah sangat sangat dari harga asal kan... Dua buah buku tulisan Fatinilam Sari Ahmad. Mama Yan su…

Read more
Mung Mung Halal Chinese Food
Pin it

Sementara cuci kereta, Suami MY ajak makan dulu... So kami pun menapaklah ke seberang tempat cuci kereta ni... Kawasan ni terletak di belakang Petronas Pekan Nanas dan bersebelahan dengan Masjid Jamek Pekan Nanas. Gambar ni Mama Yan ambil dari kedai cuci kereta. Yang berbumbung biru tu lah kedainya…

Read more
Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M
Pin it

Hari ni memang nak pulun join segmen dan GA.. Sebagai tanda sokongan dan penghargaan kepada semua blogger blogger yang masih aktif di zaman Tik Tok ni... Jomlah kita ramai ramaikan penyertaan... Klik je banner atas ni... kendian join... Mudah mudahan bulan Ramdan yang bakal menjelma ni memeberi k…

Read more
Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog
Pin it

Tahun ni mungkin akan lebih meriah lagi sebab Mama Yan akan mula latih Aril, Ucid dan Sarah berpuasa... Tahun tahun sebelum ni... Trio ni masih belum dilatih untuk berpuasa. Tak tahulah macam mana kecohnya waktu bersahur dan berbuka dengan budak darjah 1 dan darjah 2 yang baru nak belajar puasa n…

Read more
Giveaway  Sampul Raya Hipster
Pin it

Hari ni MY nak pulun join Giveaway... So yang pertama ni... By azhafizah.com sihatimerahjambu's diaries Jom jom kita join ramai ramai... support member blogger... boleh klik banner kat bawah ni... nanti akan terus ke entry GA fiza ni... Hadiah untuk pemenang Giveaway Sampul Raya Hipster Hadiah …

Read more
Baker's Cottage Labis
Pin it

Masa on the way nak balik rumah mentua jemput anak anak hari Khamis lepas, Kami singgah di Baker's Cottage Labis. First time singgah dan first time nampak ada kedai kek baru kat Labis ni... Sebelum masuk, Dah tengok dulu ada tanda halal ke tidak.. Nampak tanda halal Jakim... Terus tolak pintu l…

Read more
Happy 4th Birthday Mirzan
Pin it

Hari ni 4.4.2021 genap 4 tahun Adik Mirzan dilahirkan... Alhamdulillah... Takde sebarang komplikasi walaupun lahir pada usia 31 minggu dalam kandungan.. Bersyukur sangat pada Allah atas kurniaan kesihatan buat anak bongsu Mama Yan ni. Walaupun belum pandai bercakap membina ayat, Tapi dia boleh mema…

Read more
Serangan Sang Semut
Pin it

Kebelakangan ni... rumah Mama Yan banyak betul semut.  Semut jenis menggigit pula tu... Dah la anak ramai kecik kecik... Makanan selalu bersepah... Memang selalu la semut masuk dalam rumah... Sebelum tidur dah sapu, mop dan buang sampah pun... Masih lagi semut tu masuk dalam rumah.. Plastik gula, j…

Read more
Nescafe Mocha Hazelnut
Pin it

Edisi terhad katanya... Haruslah cuba kan... Nescafe Mocha Hazelnut... Memang sedap lemak berkrim... Minum sikit demi sedikit... Sayang nak habiskan... Tapi cukuplah sekali ni je minum buat lepas teringin... Jaga kaki babe!  😆😆😆

Read more
Red Velvet Cake...
Pin it

Pagi semalam makan red velvet cake beli kat Seven Eleven... Alahai... gambarnya terpusing pulak... Masa nak makan... Baru ternampak... Dah expired semalam rupanya... Abaikan... Selagi tak berkulat... Kira elok lagi la tu... Harga RM 1.90... Memang selalu ada kat 7e... Tapi tak la beli selalu... Seb…

Read more
Lunch at WISH
Pin it

Kali pertama makan kat Wadihana Islamic Steak House, Damansara Alif semalam. Biasa kami ni makan ikut mana dan sempat je. jarang sangat pergi ke satu satu tempat tu semata mata untuk cari makanan. Ni air kami.. Mama Yan macam biasa minum Iced lemon Tea aje.. Suami pula order Ribena Longan.. Sedap k…

Read more