Showing posts from December, 2019Show all
Pendaftaran sekolah agama dan tadika agama selesai
Pin it

Alhamdulillah,.. pagi tadi selesai minggu ukhwah sekolah untuk anak yang darjah 1 sekolah agama dan tadika agama johor. Pagi tadi datang dah siap pakai uniform lengkap... Mak bapak nya pulak ada taklimat untuk pelajar-pelajar baru ni... Semalam dah selesai bayar yuran dan duit buku... abang (…

Read more

perghh...lepak! Semalam seharian mengemas rumah. Unboxing barang barang masuk kabinet. Bukan badan je penat.. Kepala pun penat juga... Nak fikir nak susun kat mana.. macam mana.. bagaimana... Time nak basuh baju... Soket paling dekat dengan mesin basuh pulak tak berfungsi.. Kacau mood be…

Read more
Officially Orang Pekan Nanas
Pin it

Hari ni, 18/12/2019.. Officially Mama Yan & family dah berhijrah ke Pekan Nanas.. Malam tadi dah tidur rumah baru... Alhamdulillah.. Tapi tak sempat nak buat bacaan Yasin malam tadi.. Lepas selesai pindah.. Bersihkan diri...lakasanakan kewajipan yang basic basic... merangkak naik katil..…

Read more
Kerongsang & Wanita
Pin it

Benda alah ni kann... Bila cari tak ditemui, Bila tak cari.. Keluar segala anak pinak kaum kerabat diorang tau.. Yang baby, yang bapak, yang bulat, yang petak, macam macam ada... Ni nak pindah.. Mama Yan kosongkan laci.. Bila laci dah kosong,  nampak la mereka merek…

Read more
Balik kampung minggu lepas..
Pin it

Berterabur susunan entry kat blog MY ni... Mana taknya... Ikut kesempatan la... Kadang² belum sempat edit gambar letak watermatk... Tu yg tak tak jadi entry tu... Ni kisah kami balik kampung Raub 8 haribulan hari tu... Tapi balik kejap je... Sebab dah planned baik punya... Ada pulak memo m…

Read more
Urusan pertukaran sekolah anak selesai
Pin it

Khamis lepas, Belum pukul 8 Mama Yan & suami dah keluar rumah menuju ke Pontian. Mula² singgah Shell Pekan Nanas dulu, Jumpa ejen hartanah yg nak ambil kunci rumah yang kami repair... Janji pukul 8.30 pagi... Tapi orang tu lewat sikit.... Takpelah...manusia kan... Bukannya mesin Sing…

Read more
Make up Class Mary Kay Disember 2019
Pin it

Wahh...hujan dari semalam... Sampai hari ni tak berhenti henti lagi ni... So...suami Mama Yan dengan rela hati nak tolong hantarkan Mama Yan ke Mary Kay JB Beauty Centre yang terletak di Menara Pelangi. Mama Yan pula belum sempat nak godek barang² mekap yang sampai 2 minggu lepas.. Sempat c…

Read more
Jumanji: The Next Level
Pin it

Lempar belakang jauh jauh sikit... Ni kisah minggu lepas... 5.12.2019.. Hari pertama Jumanji keluar. Sebab Jumaat dah nak balik Segamat, Hari Khamis bawalah bujang dua orang ni tengok wayang cerita Jumanji. Sebab hari Khamis ayahnya ada hal kat site, Balik lewat sikit, So booking t…

Read more
Urusan tukar sekolah anak in progress
Pin it

Pagi tadi Mama Yan pergi ambil fail peribadi anak dan surat tukar sekolah kat sekolah anak. Sekolah kata dah boleh bawa pergi PPD Pontian, Semua dah lengkap. Naik opis kejap...lepas tu gi makan... Lepas tu... pergi pejabat pendidikan Pontian. Sampai PPD Pontian, Tepat jam 1.30...orang pejaba…

Read more
Main badminton pulak
Pin it

Punyalah nak anak ada aktiviti... Bawak main badminton pulak malam tadi... Pukul 8...pukul 9...court penuh.. Pukul 10 ada la kosong. So, tempah la 1 jam. Kami main kat Daiman Sri skudai Sports Centre Haa...kat bawah ni ada peraturan kat gelanggan badminton ye.. Baca dulu... D…

Read more
Puteri Ayu Red Velvet
Pin it

Macam macam resepi viral dan unik zaman sekarang ni... Rosak diet gula Mama Yan... Bacaan gula dah atas atas pagar... So MY memang kurangkan pengambilan gula... Sekali adik datang bawak makanan manis macam ni... Hahaha... Orang dah bagi takkan nak kata taknak pula... Penat penat di…

Read more
Bowling Time dengan Anak anak
Pin it

Suami MY kesian tengok anak anak takde aktiviti cuti sekolah... So, bawakla diorang main boling petang jumaat lepas. First time la baling bola boling budak berdua ni... Inilah scoreboard kami hari tu... Siapa menang kena belanja makan nasi Arab... So, ayah menang... A…

Read more
Jengah kebun Sekijang sekejap
Pin it

Minggu lepas, Lepas selesai majlis graduasi Aril, Kami pun terus balik kampung... Anak anak nombor 3,4,5,6 tinggal kat kampung sementara Mama Yan nak kemas rumah Bawa balik yang besar je.. Boleh la tolong2 Mama Yan buat kerja kat rumah... Tido satu malam kat rumah mak mentua, esokn…

Read more
Hantaran barangan Mary Kay
Pin it

Tengah musim orang kawen sekarang ni... dah fikir nak letak apa dalam dulang hantaran? Ni Mama Yan bagi idea sikit.. Letak barang penjagaan kulit muka dan kosmetik dari Mary Kay... Set lelaki ada.. Set wanita ? tentulah ada... …

Read more