Showing posts from June, 2019Show all
Rumah di Pekan Nenas;, permudahkanlah urusan kami Ya Allah...
Pin it

Bilik tidur Bilik tidur utama yang luas Bilik tidur utama Masih bilik tidur utama Dapur besar Dapur kecik Pintu masuk utama Ruang tamu Bakal pemilik  Semalam pagi pergi tengok rumah, Jumpa iklan dalam internet, Harganya agak berbaloi untuk dibeli, …

Read more
Kembalikan tulisan pada resit
Pin it

Dah dekat dekat nak declare income tax ni... Barulah sedar... Ada banyak resit yang dah pudar warna sebab tak fotostat dulu... Habis laaaa.... Dulu duku pernah tengok arwah abang layur resit tu pakai lighter untuk tengok resit keluar duit mak... Tapi sebelum tu... Google la juga... …

Read more

sebenarnya baru cuba cuba try paste dari instagram... Ok dah dapat dah caranya...hihihi Tapi gigih jugakla tadi.. copy..paste..delete..copy lagi paste...preview... Lepas ni takyah perah idea sangat... Kita embed je IG artis artis... Paste kat blog... lepas tu, letak caption gempak gempak sik…

Read more
Perencah Nasi Goreng Segera
Pin it

Khamis minggu lepas...sekolah agama anak ada buat jamuan hari raya sekolah... So...kenalah mama ni fikirkan nak bawa apa la ke sekolah ni selain dari goreng nugget. Anak anak boleh pulak cadangkan mama masak megi je.... Semua kawan kawan suka... Iyolah tu.... Habis mama kena kecam dengan…

Read more
Semakan arah kiblat
Pin it

Semangat tau screen shot IG Dr Zulkifli Albakri berkaitan dengan semakan waktu kiblat ni.. Acah acah nak semak sendiri... Tapi dah bertahun tahun dah asyik terlepas aje.... Pagi kemain ingat...sampai waktunya terlupa... Hampes betul. Bulan depan 16 Julai 2019 boleh semak lagi sekali... …

Read more
Penipuan free postage
Pin it

Semoga seller ini terus tabah... hahaha

Read more
Makanan dan daerahnya
Pin it

Kat pasar Ramadan kat Johor ni..kalau nak jual makanan...mesti hujungnya letak daerah tempat makanan tu glamer... Contohnya... Beriani Gam Batu Pahat, Mi Bandung Muar, Sate Labis, Otak Otak Kempas, Murtabak Kampung Melayu, Keropok Lekor Mersing, Mi Sup Sedeli, Asam Pedas Belangkas…

Read more
Ubi kayu tak empuk
Pin it

Semalam terbalik awal sedikit drpd biasa, sebab park kereta kat depan kedai tomyam bawah opis ni.. Ingatkan diorang cuti lagi.. sekali dengar bunyi orang susun meja.. jengah kat tingkap, budak2 kedai tu tengah susun meja.. kemas kemas meja, tutup komputer, angkat beg... balik terus…

Read more
Bukan jenis bangun pagi, rejeki susah nak masuk dik..
Pin it

Read more
Stress tak tempat kerja korang?
Pin it

Fuhhh...stress kerana perangai hanat ye... Alhamdulillah... setakat ni takde la jumpa orang perangai hanat kat tempat kerja... Apa yang dikategorikan sebagai perangai hanat tu pun sebenarnya.. Tak dapat Mama Yan nak klasifikasikan. Masa kerja Al Ikhsan dulu...ada la stress sikit.. …

Read more