Showing posts from April, 2015Show all
Gubahan makan beradab
Pin it

Bulan 6 ni adik pompuan koi nak kawen... Ok tak kalau koi nak buat huah tembikai ni cenggini...? Hahaha...rare ni...

Read more
Ambil tahu...anak kita
Pin it

Kelmarin masa tgh basuh pinggan... Koi nampak budak sekolah rendah tengah belajar hisap rokok... Sampai terbatuk batuk koi tengok budak berdua tu... Bagaimana koi yakin sangat sekolah rendah...? Sebab dia pakai baju sukan yang serupa dengan baju sekolah depan jalan rumah koi ni... Koi pun lap …

Read more
My 2nd hero...
Pin it

Last week cikgu tadika anak koi kompelin Katanya..anak koi tak ambil perhatian ketika sesi pembelajaran... Takde tumpuan... Cikgunya minta anak koi di bawa ke klinik untuk jumpa doktor dan seterusnya di refer ke pakar jika berkenaan.. Ini surat helaian komen dari cikgu terhadap anak koi yang …

Read more
Hadiah GA....dianarashid.com
Pin it

Koi memang teringin nak buat GA tapi...tapi... tapi... Malas nya bak handle... Satu lagi...ada ke orang nak join GA koi ni... Selain dr Dianarashid.com...mama Luth...kakmirror...aju... Hmmm...lagipun apalah hadiah yang mampu koi sediakan... Oleh kerana blogger dianarashid.com mempelawa penaja …

Read more

Masa cuti sekolah seminggu bulan 3 hari tu.. Koi ada masukkan anak bujang koi 3 orang ke costume contest kat jusco taman u.. Abang baju spiderman... Mok baju ultraman... Aril baju superman... Saja suka suka... Tengok diorang pun enjoy je... Masuk free takde yuran apa apa... So..takde rug…

Read more
Aku kan abang....
Pin it

Anak lelaki 4.. Anak ponpuan sorang... Pergh...rasa macam tak percaya.  Cepatnya masa berlalu... anak sulung koi lahir tahun ke 3 perkahwinan kitorang... Jadiknya lebih kurang 2 tahun la juga kosong.... Tahun ni masuk sedekad usia perkahwinan... Alih alih anak 5...purata 2 tahun seorang ana…

Read more
Hari hari laci
Pin it

Dalam laci tu kat kabinet tv tu... Koi cuma letak cd dan mainan dia je... Cd dan mainan dia humban keluar... Pastu dia masuk dalam laci tu... Dah macam ayam mengeram gayanya... Itulah si Aril... Budak panjang akal...tp murah air mata... Heppp sikit je...dah menangis berjurai airmata... Ban…

Read more
New haircut story
Pin it

Hari Sabtu lepas... Koi cakap ke En. Suami...koi nak potong rambut... Panas sungguh sekarang ni... Tak terjaga koi rambut koi yang tebal dan panjang ni ... En. Suami pun bawa koi ke salun rambut muslimah... Waaah....selalu dulu main belasah je... Kebanyakan kedai potong rambut kat sekitar kaw…

Read more

Sebenarnya hari tu tak sempat nak karang entry untuk gambar nasi goreng tu...hahaha... Tu yang ada gambar je semata mata... Kenapa nama nasi goreng tu macam tu.... Begini kisahnya... Masa koi menikah dulu...koi masih lagi belajar tahun akhir kat UTM. Masa tu En. Suami keje sorang... So...…

Read more
Sarah...jangan masuk kaki dalam mulut
Pin it

Kata orang...kalau anak dah start masuk kaki dalam mulut...tandanya nak adik... Anak anak koi pulak...sharp 6 bulan...diorang akan start masuk kaki dalam mulut... Then sekarang si kembar ni... Si kakak Sarah ni mmg suka masuk jari kaki dia dlm mulut...berdecup decit bunyi dia hisap jari kaki …

Read more
Nasi goreng penyambung hayat
Pin it

Read more