Showing posts from October, 2014Show all

Masa cukur rambut kembar minggu lepas... Ada la beberapa orang jiran mertua koi yang datang memeriahkan suasana... Asalnya makcik makcik ni semua rewang masak... Sbb petang nak wat doa selamat untuk kembar... Tapi saje la diorang datang ke ruang tamu tengok kembar bercukur... Okeh..ya…

Read more
botak cam upin ipin daaa
Pin it

Jumaat minggu lepas... Hari ke 34 kelahiran kembar ni... Rambut mereka dicukur botak... Tapi bukan koi cukur sendiri... Koi tak berani ye... Kitorang panggil ustaz yang yang ajar kelas sakinah kat kampung tu.. Lepas cukur rambut... Rambut yang dicukur tu patutnya ditimbang... Tap…

Read more

Besok genap 40 hari koi lahirkan sepasang baby kembar ni.... Ada orang pantang 40 hari... Ada orang pantang 44hari... Koi...pantang 14 hari... Janji ada angka 4... Kira ok la tu kan..hehehe Pantang kali ni... Tak sempat manja manjakan diri... Apa yang sempat je... Kelam kabut sikit... K…

Read more
si penggunting rambut
Pin it

Si Mahfuz buat kerja lagi... Diam diam gunting rambut sendiri... Kali pertama masa koi dekat hospital... Tadi kali kedua... Ambik Gunting dalam laci kat meja jahit koi... Kali pertama ambik gunting dalam laci kat meja ayah... Ayah dah kunci laci... Semalam geledah laci koi pula... Geram…

Read more
Munye puting baby
Pin it

Dulu dulu... Belikan puting takmo pakai... Sekarang rembat puting budak kembar pulak... Aril..Aril... Siap buat harta pulak tu..

Read more
Tefal hand mixer...Alhamdulillah
Pin it

Rezeki Allah Bagi melalui peraduan majalah Seri dewi & keluarga... Dapat hand mixer brand Tefal Koi belum pernah sekali pun beli barangan Tefal.. So ini yang pertama Koi dah ada mixer kat rumah... Brand Cornell... Tapi mixer tu byk berehat drpd bekerja...he he he Masa nak ambik parcel...…

Read more
Aril bawa diri
Pin it

Abang abang dah ada adik kembar sorang satu.  Aril terpinggir... Lantas membawa diri... Tido dalam troli... Hehe. . Sebenarnya...adik koi bawa Aril jalan jalan... Tapi sebab dah tertido dalam kereta... Bawa terus gi jusco... Sebab kalau patah balik rumah... Kot tersedar kang... Mengamuk p…

Read more
Aktiviti di kampung
Pin it

Uolls ada tak aktiviti macam ni kat rumah? Kat kampung ada? Haaa....koi baru jumpa aktiviti ni kat kampung en. Suami... Kat kampung koi ada la juga van bergerak ni.. Tapi jual groceries bawang bilis je lahh... Yang ni jualan nya spesel sikit... Ala ala pasar malam sikit... Ada besen..baldi..…

Read more
Jejantas terbang akibat ribut
Pin it

dalam wasep dan facebook bertebaran gambar dan kisah ketika ribut petang tadi... So..koi kongsikan pula dalam blog koi...  ********************************************* Laporan Awal Runtuhan Bumbung Jejantas  Alamat : Lebuhraya Raya Taman Perling - Pasir Gudang Balai : BBP Johor Bahru …

Read more

Nama anak sulung koi Umar Mukhlis... Yang kedua Umar Mahfuz Yang ketiga Umar Mukhsin Yang keempat dan kelima... Budak kembar... Surat beranak diorang dibuat masa genap 2 minggu diorang lahir... Lebih 2 minggu lepas lahir... Kena denda RM5... Yang keempat namanya Sarah Wardati binti Sulaiman…

Read more
Kuning...
Pin it

Balik dari hospital hari Rabu, 24 Sept... Esoknya hari Khamis nurse datang... Dia suruh bawa baby check darah kat kk... Sebab baby nampak kuning... Haiyaa... Semua anak anak koi tak terlepas dari masalah jaundice ni... Bosan betul.. Nnt kena masuk wad... Duduk bawah lampu biru... Kalau k…

Read more
Kembara bersalin kembar part 4
Pin it

Hari ke2 bersalin... Koi rasa ok sikit... Dah boleh bangun pergi toilet dengan senang hati... Sebab hari kedua dah buka tube urine tu... Tapi ini semua bergantung pada ubat tahan sakit... Kalau power ubat tu dah nak habis... Means lagi setengah jam nurse nak dtg bagi ubat... Dah start la be…

Read more
Kembara bersalin kembar part 3
Pin it

Sambungan dari part 2... Sampai kat ward... Koi rasa nak tido je.. Sembang sembang sikit dengan en.suami.. Tanya dia.. Dah tengok anak? Dia kata dah... Dah siap azankan... Siap hantar ke nicu... Doktor nak pantau jantung dan paru paru dia... Sbb dia kan lahir awal beberapa minggu... La…

Read more