Showing posts from July, 2019Show all
Gigi Daun Gear
Pin it

Pagi tadi... lalu kat wall FB, Ada kawan tanya apa dia 'gigi daun gear tu?' then..ada kawan dia bagi komen hantar gambar kat bawah ni.... Ini prewel basikal ada gear ni... lepas tu, sampai office.. Mama Yan pun baca news kat email... barulah tahu kisahnya... lakkkk...…

Read more
Blogger Challenge No. 15 - Five things you hope to have in your future.
Pin it

I hope... 1. Dah berjaya pindah rumah baru kat yang diidam idamkan kat Pekan Nenas tu 2. Berjaya penuhkan kuota ASB 3. Dapat berat ideal tanpa perlu mengurangkan makan 4. Tak perlu lagi bergantung pada Amlodipine dan metoprolol 5. Dapat bela kucing baka kacukan...

Read more

hmm... susah nak cakap.. Takde la love sesangat pun sebenarnya.. Tapi bila kita tiada pilihan yang banyak... Cintailah peluang yang terbentang depan mata. Bila dah tersilap ambil course masa study, Dah payah nak reverse dah.. kalau nak reverse, nak kena bermula dari bawah. Bukan lah mudah…

Read more

Sebenarnya, tak berapa faham soalan ni.. maklumla...soalan orang putih.. bahasa orang putihnya dah berkarat karat... apa benda yang paling kerap terlintas di fikiran? itu kot... Entahla ye.. Tak boleh nak jujur sangat jawab kat sini... kahkahkah.. mana tau ada stalker pula kang... First.…

Read more
Blogger Challenge No. 12- Tell Me: Are you a sensitive person?
Pin it

Agak sensitif.. walaupun nampak brutal.. tapi dalam hati ada bunga bunga cinta... Memang cepat sentap kalau kena kutuk, kena kecam... kalau komen MY kat Facebook kena kecam, Mama Yan block je yang kecam ramai ramai tu... Malas nak jumpa dah lain kali... Kalau post kena kecam.. delete aje …

Read more
Blogger Challenge No. 11 - Share: A difficult time in your life.
Pin it

Rasanya...sama je kot macam orang lain... 5 tahun pertama lepas kahwin..  Memang susah la sikit. Dah la susah dari segi ekonomi... Hidup pulak dengan orang yang kita belum kenal hati budinya.. Bergaduh tu biasa...hahaha Masa Mama Yan kawin dulu, Belum habis buat first degree. Meman…

Read more

hmm...entahla.. Tak dapat nak bayangkan.. sebab semua perkara yang berlaku ada lebih, kurang, mungkin dapat jadi A, tapi tak dapat miliki B, Dapat kerja C, tapi tak wujudlah D.. begitulah... Ala korang faham kot... So, apa yang ada hari ini.. dah cukup terbaik dah.. Takde rasa nak rewind …

Read more
Dulu Benci Sekarang Cinta
Pin it

Taugeh... Dulu...dari kecik... Sampai remaja...sampai dewasa... Mama Yan memang anti betul dengan taugeh... Tak kira la taugeh halus ke...taugeh kasar ke..taugeh hijau ke... Tak kira la dalam mi goreng ke...dalam kueteow goreng ke...dalam soto ke...dalam popia ke.. Akan Mama Yan tentang…

Read more
Blogger Challenge No. 9 - How you stay positive.
Pin it

Bagus kekal positif ni... Tapi kalau positif yang macam gambar bawah ni... Mama Yan dah tak mahu dah... Hahaha... How to stay positive...hhmmmm... 1. Ubah Mind set! Kita kena programkan minda kita untuk kekal positif. Bagi Mama Yan...perkara ni bukan mudah. Untuk itu...Mama Yan attend Se…

Read more
Blogger Challenge No. 8- Something for your kids to know
Pin it

Anak anak mama sekalian... Bumi ni bulat ye... Bukan leper.

Read more
Blogger Challenge No. 7- Best advice you’ve ever got.
Pin it

Haaa.... Semua advice adalah best... Entahla ye... Masa belum kahwin nasihat mak bapak biasa la... Jaga diri baik baik... Jalan elok elok... Apa apa hal, telefon. Telefon jangan silence. Belajar elok elok. Bila dah khawin, suami pula pesan... Jaga diri baik baik... Bawa motor/kereta elo…

Read more
Blogger Challenge Number 6 - Everyday makeup look. A picture of you
Pin it

Everyday makeup look yaaa... Hahahahadoii... Mama Yan  bukan jenis yang suka mekap mekap sangat ni... Cukupla sekadar bedak nipis dan lip gloss. Kalau pun Mama Yan pakai lipstik... Warnanya hanyalah warna warna natural dan nude dengan tekstur semi matte. Memang tak minat lipstik warna …

Read more
Marine Essence Body Scrub
Pin it

Saja saja nak share produk dari Sahajidah Hai O marketing... Walaupun dah tak aktif menjual di Facebook, Mama Yan masih pengguna tegar barang Hai O. Antara produk yang agak baru ialah... Body scrub garam buluh ni Kenapa kita nak kena skrub badan? Kan hari hari mandi pakai sabun dah…

Read more
Blogger Challenge Number 5 - A letter to someone. Anyone.
Pin it

Dah lama nak ulas pasal hantaran kat page KRT ni. Elak elak tak nak follow page ni... Ada juga rakan rakan friendlist FB yang share... Terbaca juga... Ok..Mama Yan nak layang surat buat penulis status di atas ni. Tapi minta maaflah... Main belasah aje ni...sebab takde idea nak mengarang s…

Read more
Things a husband should never say to his wife
Pin it

1. I'm tired Eh...ye ke ? Apasal kalau suami Mama Yan cakap dia penat Mama Yan ok je..takde la terasa apa apa... Sebab memang tahu kerja dia memang memenatkan. Yer...memang la suami Mama Yan bukannya kerja angkat batu bata, bancuh konkrit, junjung simen semua tu.... Tapi penatnya ka…

Read more
Blogger Challenge Number 4. Describe your partner or someone you have feelings for.
Pin it

Okay...blogger challenge yang nombor 4 ni mencabar... Tak tau nak describe apa tentang partner Mama Yan ni. Lagipun, tak boleh lebih lebih dedahkan tentang partner kita ni... Takut ada yang skodeng...hahaha.... Kita describe yang basic ajelah, Suami Mama Yan lahir pada tahun 1977. Orang Joh…

Read more
Gaji seorang Jurutera
Pin it

Gaji engineer start antara RM3000 hingga RM4000?? Engineer negara mana la agaknya tu ye... Lepas 5 tahun RM10,000???? Ya ampunnnn... seronoknya jadi engineer... hihihi... Adik adik lepasan SPM... Mak mak yang anaknya ada nak apply masuk Universiti.. Kalau ada anak perempuan tu,…

Read more
Blogger challenge No.3 - Picture of your handwriting.
Pin it

Nah..notes meeting awal bulan baru ni... huduh kan tulisan Mama Yan...

Read more
Panasonic cordless phone
Pin it

Beberapa jari lepas sampai barang yang dipesan melalui Shopee. Asyik shopping aje la... Nak buat macam mana... Memang tak sempat nak cari k Cordless phone ni kat kedai kedai biasa... Telefon kat pejabat Mama Yan ni dah lama rosak. Call tam blleh masuk... Kalau orang call, Orang yang cal…

Read more
Blogger challenge Number 2 - Your Current Relationship
Pin it

Current dan insyaallah sehingga ke akhir usialah hendaknya... Mama Yan adalah isteri kepada Encik Sulaiman. Alhamdulillah ni tahun ke 14 kami bersama sama. Takde gambar kawen sebab malas nak korek korek album. Masa Mama Yan kawen dulu... Kami masih pakai kamera dengan kodak... So, takde la…

Read more
Blogger Challenge No.1 - Introduction and your recent photo
Pin it

Apa nak intro ye? Hmmm...tetiba blank pulak...semalam kemain banyak idea. Oklah...mula mula... Post pertama blog aziankhalil.com bertarikh 16 April 2010. Dah lama juga blog ni ye...tp kenapa pageviewnya setoet je...hahahaha Tu kerana Mama Yan tak fokus pada blog ni... Banyak surut dari pasan…

Read more
BLOGGER CHALLENGE |
Pin it

1. Introduction and your recent photo. 2. Your current relationship . 3. Picture of your handwriting. 4. Describe your partner or someone you have feelings for . 5. A letter to someone. Anyone. 6. Everyday makeup look. A picture of you. 7. Best advice you’ve eve…

Read more
Kejut Harimau yang Sedang Tidur
Pin it

Tengah viral ada harimau sesat masuk kampung semalam. Yang sesat tu harimau ye tuan tuan dan puan... Bukan kucing....walaupun mereka dalam kumpulan keluarga yang sama. Ini yang spesies pemangsa... Mama Yan tengok la beberapa sedutan video klip yang tengah viral... Wehhh... Tak fahamm…

Read more
Aksi Liga Super Terakhir di Stadium Larkin
Pin it

Malam ni suami Mama Yan nak bawa anak anak gi stadium Larkin. Mama Yan kurang minat tengok bola sejak beranak pinak ni... Bukan apa... Rasa kesian pulak nak tinggal anak anak sebab mak bapak nak pergi tengok bola... Kalau esoknya tu cuti sekolah, Suami Mama Yan, bawa anak anak... Kalau ta…

Read more
Rak kertas
Pin it

Ah sudahh.. penyakit shoping Shopee sudah mari.. Adoilaa... hari tu belikan mak rak macam ni untuk letak ubat ubatan mak... lepas tu macam best pulak tengok, Dengan paper tray Mama Yan dah patah kaki akibat tertepis, Lepas tu takde la paper tray... Pakai penutup kotak kertas A4 je.. Huduh n…

Read more