MY Masak Sambal Sotong
Pin it

Dulu dulu masa kecik, jarang makan sotong, udang, ketam semua tu... Sebab makanan laut kat Raub agak mahal. Selalu makan ikan aje lah. Tapi ikan pun kena beli ikan yang besar besar macam ikan tenggiri, kembung hitam, bawal, ikan tongkol... Sebabnya,.. ikan kecik kecik macam selar kuning dan pelalin…

Read more
Korean Movie Pipeline
Pin it

Sambil lipat kain tadi, MY menghabiskan sambungan Movie Korea yang dah tak habis habis tengok dari bulan lepas. Habis juga akhirnya. Tapi tengok sambung sambung, bila nak share kat blog, memang tak ingatlah. sebab memori tentang cerita tu dah tak fresh,..hahaha... Kali ni tak layan Netflix, sebal…

Read more

Semalam... Masa tengah sapu beranda rumah.. Dengar remaja perempuan jerit jerit lalu depan rumah... MY ingatkan kenapa... Rupanya ada 3 orang budak perempuan balik sekolah...2 orang kawan dia tu tabur dia dengan tepung.... Budak Sekolah menengah kat area taman MY ni.. Mama Yan pun apalagi..…

Read more
Masak pulut kuning guna periuk Noxxa
Pin it

Sebenarnya dah beberapa kali dah masak pulut kuning guna periuk Noxxa ni.. Baru hari ni share kat blog, Sebab kalau tak ambil gambar time masak, Memang takde story la kat blog. MY bukannya dapat nak berjimba jimba selalu, Nak join gathering ke.. meeting ke...review ke. Agak susah sebab takde orang…

Read more