Thursday, December 5, 2019

Main badminton pulak

Punyalah nak anak ada aktiviti...
Bawak main badminton pulak malam tadi...
Pukul 8...pukul 9...court penuh..
Pukul 10 ada la kosong.
So, tempah la 1 jam.
Kami main kat Daiman Sri skudai Sports Centre


Haa...kat bawah ni ada peraturan kat gelanggan badminton ye..
Baca dulu...
Dan hormati peraturan ya..


Gambar bawah ni ,
Ayah tengah coach anak anak main...
Mama? Duduk awal...
Rasa macam tak cukup nafas pun ada...
Rasa lutut nak cair pun ada...
Hahaha...nampak sangat tak pernah bersukan.
Masa mula² Mama Yan lawan suami..
Anak² main berdua...
Lepas tu MY tak larat dah...
Ayah diorang je main dengan anak²


Besar juga la dewan badmintan kat sini...
Ada 18 court.
Kami la yang ke 18 tu...
Nampak...
Sampai ke hujung penuh courtnya...
Kena tempah awal²..
Kalau tak memang tak dapat court la...


Kalaulah boleh maintain main badminton macam ni...
Bestnya...
Tapi tu lahh...
Banyak sangat tapinya...
Sebab tu sampai ke sudah tak bersenam
Betul tak...?

Wednesday, December 4, 2019

Puteri Ayu Red Velvet

Macam macam resepi viral dan unik zaman sekarang ni...
Rosak diet gula Mama Yan...
Bacaan gula dah atas atas pagar...
So MY memang kurangkan pengambilan gula...
Sekali adik datang bawak makanan manis macam ni...
Hahaha...

Orang dah bagi takkan nak kata taknak pula...
Penat penat dia datang menghantar malam malam...
Kuih ni pengasuh anak dia yang buat.


Kejunya siap meleleh...
Melelh la bacaan gula Mama Yan..
Hahahaha...
Sedap sangat...
Masa ambik gambar ni baru makan 1 part...
Ketika entry ini dipublish...
Mungkin ia tidak bersisa lagi...
Hihihi

Mekasih ya adik adik...
Sedap makanannya...


Tuesday, December 3, 2019

Bowling Time dengan Anak anak


Suami MY kesian tengok anak anak takde aktiviti cuti sekolah...
So, bawakla diorang main boling petang jumaat lepas.
First time la baling bola boling budak berdua ni...




Inilah scoreboard kami hari tu...
Siapa menang kena belanja makan nasi Arab...
So, ayah menang...
Ayah belanja...
Tapi...ayah menang ke...ayah kalah ke...
Tetaplah ayah yang belanja...hahaha

Main 2 frame sebenarnya...
Frame kedua tangan dah lemau...
Hahaha...

Selang 2 ke 3 hari...
Si abang minta nak main boling lagi...
Aduhaiii anak...
Mama mu ini kelenguhan tangannya...
Ayah dgn mama pun layan aje la...
Dengan mama pun pakai baju kurung je...
Pun boleh...

Sekali sekala boleh la layan...
Selalu selalu...
Tak sempat kot...hahaha





Jengah kebun Sekijang sekejap

Minggu lepas,
Lepas selesai majlis graduasi Aril,
Kami pun terus balik kampung...
Anak anak nombor 3,4,5,6 tinggal kat kampung sementara Mama Yan nak kemas rumah
Bawa balik yang besar je..
Boleh la tolong2 Mama Yan buat kerja kat rumah...
Tido satu malam kat rumah mak mentua,

esoknya pagi pagi berkabus lagi,
kami pergi ke kebun.
Jengah jengah je...
Rumput rumpai tengah subur elok...hahaha
Musim hujan kannn...
pokok pokok lain pun Alhamdulillah...
Subur...
Macam kami jugaakk


Banyak juga pokok yang dah berbuah,
excited tengok sawit sendiri berbuah...
Maklumla..membesar kat taman...



Pokok pisang tanduk yang tanam masa membaja bulan 9 hari tu pun naik cantik.
Kalau tak disodok bull dozer...
boleh hidup dan berbuah rasanya ni...

Dapat jengan kejap kejap je..
Tak sempat nak kerjakan.
Next time,
Kalau dah berkembang pesat,
ada engineer ramai yang hebat...
Boleh la selalu balik kampung kerjakan hobi ni...
Buat masa sekarang,
semuanya masih memerlukan perhatian dan fokus sepenuhnya.
Insyaallah...
Sampai la harinya nnt..


Monday, December 2, 2019

Hantaran barangan Mary Kay

Tengah musim orang kawen sekarang ni...
dah fikir nak letak apa dalam dulang hantaran?
Ni Mama Yan bagi idea sikit..
Letak barang penjagaan kulit muka dan kosmetik dari Mary Kay...
Set lelaki ada..
Set wanita ? tentulah ada...




















Masa Mama Yan kawen dulu...
Manalah kami ada duit nak beli barangan kosmetik dan skin care..
cuci muka pun pakai sabun mandi...hahaha...
Hantaran pun banyak mak abah yang sponsor...

Masa ni pattern hantaran letak dalam kotak je...takyah pening kepala nak gubah.
Lagi sadis, Mama Yan guna je riben dan bunga recycle..
Ya ampunn..cheapskate betul zaman itu.
hahaha




Klik! Klik!

Post Terhangat