Novel Legasi Tombiruo
Pin it

Legasi Tombiruo ni merupakan sekuel ke empat bagi Siri Tombiruo ini. Yang pertama Tombiruo, yang kedua Semangat Hutan dan yang ke tiga Tombiruo Terakhir. Judul Novel : Legasi Tombiruo Penulis : Ramlee Awang Murshid Cetakan Pertama : 2017 Terbitan : Grup Buku Karangkraf Sdn Bhd ISBN  978-967-446-392…

Read more
Sparta Virtual Marathon
Pin it

Alhamdulillah.. Semalam MY berjaya menghabiskan 5km larian dan submit dalam virtual run.. Bekan senang tau... sebab MY memang jenis yang tak rajin bersenam dan bersukan. Tapi disebabkan oleh darah tinggi dan diabetis MY yang payah nak turun tu, kena la paksa diri bersenam. Mana tahu boleh tingkatk…

Read more
Bihun goreng macam bodo-bodo sikit
Pin it

Tiap-tiap hari naik bingung fikirkan nak masak apa untuk anak anak ni.... alhamdulillah la sekarang dah boleh makan bihun goreng atau mi goreng yang warna merah. Kalau tak, memang kena goreng bihun putih ajelah.. tak merasa nak pakai cili kering. Dulu dulu, asal nampak merah je, terus tak nak makan…

Read more
Panik gakk? Panik la..masa nggak
Pin it

Kolam rosak... Habisla sekolam ikan talapia mati... Panik gakkk? Panik gakkk? Panik la juga.. Tapi redha la... Dah buat kerja takde ilmu... Mendapat la hasilnya... Kihkihkih...

Read more