Sayur pucuk manis tumis pedas
Pin it

Semalam jalan jalan beli barang sikit sikit kat Maslee dengan anak sulung Mama Yan. Mula mula dah ambil sayur kailan dan beberapa jenis sayur lagi. lepas tu, nampak pucuk manis ni kat rak hujung, letak balik kailan. Ambil sayur pucuk manis ni. Dah lama tak makan sayur ni. Kat Maslee jarang ada sayu…

Read more
Drama Melayu
Pin it

Tapi... tetap ramai penonton ok.  Memang penonton Melayu waktu Maghrib nak tengok kisah cinta, kisah curang, kisah mentua aje pun... buat apa susah susah nak buat drama askar pergi berperang, drama doktor bedah orang, drama pilot bawak kapal terbang. Bukan ada orang nak tengok pun. Peminat peminat…

Read more
Random story
Pin it

Hari ni rasa macam kekeringan modal nak menulis. So, tulis la apa apa pun...blog Mama Yan ni bukan ada Nuffnang bukan ada adsense pun... Apa pun tarak, so takde la sayang sangat kalau tak update barang sehari dua. Cuma, kalau dah tercuti lama sangat tu...nak dapatkan semula mood menulis tu...payah…

Read more
STB siap
Pin it

Alhamdulillah... Sijil Taraf Bumiputera kami dah dah siap... Dah langkap dah...tapi nak tunggu CIDB masuk dalam system CIMS tak tahu pula bila boleh selesai. Harap harap tak lama sangatlah, Masa MY dan suami hantar dokumen untuk permohonan STB ni ke Menara Usahawan BPKU,  Katanya akan ambil masa da…

Read more