Skyscape Menara JLand Johor Bahru
Pin it

Perginya dah tiga minggu lepas, Minggu ni baru berkesempatan dan upload dalam blog. Nak buat macam mana kan.. sebagai seorang manusia biasa.. Saya juga tak terkecuali dengan naik turun emosi serta mood. Bila mood tak rajin tu datang bertamu, perasaan tu sebiji macam rangkap lagu Lazy Song nyanyian …

Read more
Masak Lemak Cili Padi Telur Itik
Pin it

Dah lama dah masaknya, tapi baru hari ni sempat mengarang entry pasal gulai lemak telur itik ni. Suami Mama Yan yang teringin sangat nak makan gulai lemak telur itik ni, Kat sini tak pernah jumpa pula orang jual telur itik fresh, Selalunya jual telur itik yang dah jadi telur masin aje. Masa kami ba…

Read more
Kursus Pengurusan Fasiliti CIDB
Pin it

Dalam lesen CIDB , Bidang pengurusan F01 ni hanya untuk Gred G4 ke atas sahaja. Sebelum ni kursus untuk tambah bidang F01 ni asyik buat di KL aje. Tu yang tak pergi pergi sebelum ni. Lagipun, Sebelum ni syarikat kami gred G3 je.  Bidang pengurusan fasiliti ni merupakan satu bidang pengurusan yang s…

Read more
Bazar Makan Makan Buffet Ramadhan Hotel Opero JB
Pin it

Opero Hotel yang terletak bereselahan dengan Southkey Midvalley JB bakal mengadakan Buffet yang bertemakan Bazar Makan-Makan sempena kehadiran bulan Ramadan ni. Jadi, Bazar Makan makan Opero Hotel ni akan bermula pada 24 Mac 2023 dan hari terakhirnya adalah pada 18 April 2023. Jadi, Mama Yan sempat…

Read more