Showing posts from June, 2014Show all

Sepanjang seminggu ni... newsfeed fb koi... dipenuhi dengan kisah adik firdaus dullah... kasihan memang kasihan.. tapi siapalah kita untuk menghentam ibunya. .. cukup cukuplah share gambar adik firdaus tu... bagi koi... koi tidak berada di tempat yang sama dengan ibunya.. sekalipun tidak da…

Read more
cuti...yeay..
Pin it

Hari ni public holiday di johor ye... sempena berada di puncak takhta liga super... anak dah siap mandi pakai baju... sempat koi usha news feed sementara eh...semua dok mengulas tentang cuti hari ni... koi terus bukak pagar... Tengok sekolah kosong. . takde kereta cikgu parking... hah..komp…

Read more
wordless today
Pin it

Read more
show off be..
Pin it

Ngengada tak koi... orang lain tunjuk... koi Nak tunjuk juga... Sekali koi petik...5 yang datang thauuu... Alhamdulillah. .. semoga rezeki terus melimpah ruah utk kami sekeluarga..

Read more
ngeteh yukk
Pin it

Hari tu en. Suami ada bawak pergi minum minum kat restoran baru.. kalo tak silap namanya rnrbistro... tak sure bila kedai ni ujud sebab dia tak berada di laluan utama kalau org jb... landmark nak gi sini.. dekat area area risda dengan JPAM.  Laluan dr larkin nak ke UDA makanan ntahla…

Read more
fishing lagi...
Pin it

Last weekend en. Suami mancing lagi... kat Mersing juga... koi ok je... takat pergi jumaat malam balik ahad petang... takde la lama ngat. kali ni hasil tangkapan tak banyak macam hari tu... byk ikan kecik2. .. ada juga yang besar. .. en. Suami dapat sekor yang besar... kawan baik dia dapa…

Read more
yeay...hadiah suda sampai
Pin it

Yeay.... hadiah peraduan safi rania dan Seri Dewi & keluarga dah sampai.. dapat sekotak set malam safi rania ada gel pencuci muka, gel kontur mata dan krim malam... semua koi tak pernah beli... koi pakai pembersih muka safi rania yang biasa ti... bukan yg gel. best gak walau bukan hadi…

Read more
Ini ialah kukang...
Pin it

Kukang ni ditemui di dapur rumah arwah atok koi.. Padahal rumah atok koi bukan le ujung ceruk ngat... Ntah camne menatang kukang ni leh sesat masuk rumah. . Abang koi tangkap... nak bela katanya... Masa tu tak tahu namanya kukang. .. "Comelnya anak kera ni... " Sekali abah koi d…

Read more
Akikah Umar Mukhlis
Pin it

7 hb Jun hari tu... Koi buat akikah untuk anak sulung koi yang dah pun berusia 6 tahun.  Asik tangguh tangguh je... Bila ada duit... Takde kambing yang cukup umur... Bila ada kambing. .. Duit dah bayar installment kereta...miahahaha Kambing biri biri ni dibeli dengan harga RM23 sekilo... Se…

Read more

Malam tadi sampai rumah taman u dekat pukul 1 pagi. .. Selesai kan sidai baju yang dah berbasuh... Pastu naik tido... Perkara lain... Hari ni la selesaikan... Penat juga balik dari kampung ni... Sebab rumah mak kan buat majlis bertunang adik... Sabtu siang majlis tunang. . Sabtu malam majli…

Read more
Bertunang pun berpelamin..
Pin it

Oh...jangan tak tahu ye. .. Zaman skang ni bertunang pun ada pelamin ye... Kolotnya koi tak tahu... Dulu2 bakal mak mertua atau wakilnya.. Sarung cincin kat dalam bilik... Siap bakal pengantin lelaki pun menyemak bergambar atas pelamin... Haish. ..

Read more
Oh! Anakku...
Pin it

Dua kali koi buat kek bulan lepas... Mula2 kek pisang... Sbb ada pisang bonyok kat rumah.. Kesian tengok pisang tu... Pastu kek coklat.. Kedua dua kek menerima nasib yang sama... HANGUS! Kek yang pertama. .kek pisang tu... Si Umar Mahfuz turn suhu dari 180 kepada 250... Tempoh masak 60 min…

Read more
Masuk U
Pin it

Skang koi ada kat kampung. .. Sempena cuti sekolah dan adik nak bertunang ni.. Masa koi pergi membeli di van sayur... Ada la dua tiga orang makcik kat kawasan tu tegur... Perbualan lebih kurang macam screen shot kat bawah nu... Tak habis di situ... Masa mak koi pulak pergi van sayur... Tan…

Read more
Khinziaq?
Pin it

Hehehe... Apa paham ke Cadbury UK ni Khinziaq tu apa? Sedara kita tu tweet dalam loghat Kedah...apa ada ke bahasa Melayu daerah dalam Google Translate. ..hehehe... Maciam maciam la....tapi tak sangka pula Cadbury ada masa nak jenguk dan reply twitter kan... Walaupun JAKIM dah sahkan halal semul…

Read more