Showing posts from 2012Show all
Cukup Sudah Terlebih..
Pin it

Koi dah agak dah...mesti ade yang berubah lagi...tengokla tuh...Hari Jumat masa koi balik lain rupe..Hari Isnin koi datang dah lain pulak rupa..siap bunga plastik dan potpouri burner dan beralas tiles pulak Jumaat - 28-12-2012 Isnin 31-12-2012 Minggu depan taktau apa pulak nak berub…

Read more

siang tadi koi pergi kelas belajar menjahit di BBU . Kelas di buat di rumah cikgu tersebut. Buat permulaan ni koi ambik Pekej 1 yang mengandungi perkara2 asas jahitan. Haa..kat bawah ni silibus bagi Pakej 1. Kelas pagi tadi bermula jam 9.00 pagi sampai 12.00 tgh hari. 3 jam untuk satu sesi PAKE…

Read more
Terlebih Sudah...
Pin it

Apa yang terlebih?? Terlebih rajin akak koi kat opis ni. Pantang ada masa dan ruang yang terlebih..terus dia terlebih rajin. Hari ni waktu rehat sempat dia mengemas opis..koi? koi update blog jer time rehat hari jumaat ni,...tengoklah tu...baru 3 hari lepas dia ubah kedudukan kerusi tu hari dah ber…

Read more
Musim Pengantin Baru...
Pin it

Ibu mana yang tak kecewa bila diketepikan anak kandung dalam urusan perkahwinan. Kahwin ni bukan satu benda yang main-main. Hampir semua ibu mengharapkan yang majlis perkahwinan yang sempurna dan meriah diraikan sanak saudara kerana itulas masa ibu2 kita ni bertemu sanak saudara dan rakan taulan. B…

Read more
Nostalgia handphone
Pin it

kelamarin koi citer pasal line telefon..hari ni nak citer sikit pasal teleponnye pulak.. camnilah lebih kurang rupa henpon pertama koi. jenama samsung. Kecik jer..warna gold. pastu tukar henpon lain plak...2nd hand Nokia 3310. Nokia 3210 dan 3310 ni antara yang paling glamer pd awal tahun 2000-a…

Read more
3 Line..
Pin it

Perghh..tajuk...3 line...sebenarnya nak citer 3 line telepon bimbit paling utama kat Malaysia...Maxis, Digi and Celcom..yg baru baru cam U Mobile tu rasanya belum ramai pengguna...sebenarnya kalau dulu2 lagi banyak kot...pastu diorang merge. Kalau tak silap dulu ada line ADAMS dgn line TM Touch...…

Read more
Berita Derita Dera
Pin it

Pagi tadi masa tunggu giliran kat Klinik Ibu Anak tengok ade berita pasal penderaan kanak-kanak di Alor Setar. Tajuk beritanya "Bapa Tiri Mangsa disiasat" . Kalau dah ade bukti dan saksi takyah nak siasat-siasat lagi...siat-siat jer.. Lepas tengok berita dalam TV tu terus terngiang…

Read more
Main kutu?
Pin it

Sapa pernah ade kutu? Main kutu? makan kuih kutu? hoho..kuih kutu takde yer..yang ade ialah kuih putu...masa kecik-kecik koi sebut kuih kutu..kutu kacang...kutu piring..kutu bambu...sebut ikut sedap mulut jer..dah pandai mengoogle sikit rupenya ia adalah kuih PUTU... entry hari ni takde kena meng…

Read more
Hampir siap
Pin it

June 2012 July 2012 Ogos 2012 September 2012 Oktober 2012 November 2012 Disember 2012 Sikit aje lagi nak sampai ke garis penamat. Tak sabar rasanya nak serah sekolah ni untuk digunakan. Sekolah kecik macam ni amik masa bertahun untuk disiapkan. InsyaAllah dengan …

Read more
Selamanya Harimau Malaya...
Pin it

koi pun tak nak ketinggalan hapdet pasal perlawanan pasukan Malaysia lawan Thailand malam tadi.Huh kecewa!! Bukan kecewa dengan mutu permainan, kecewa dengan sikap pemain Malaysia. Dah tahu kan...Thailand memulakan serangan psikologi sejak awal lagi, bagi padang berlopak berlumpur utk latihan, tak…

Read more
Langsir Hujung Tahun
Pin it

dah bosan dengan corak bunga-bunga...kita beralih kepada corak geometri pulak....warna pun hitam putih jer...dah kehabisan warna dah nak pakai...kain ni dibeli sebelum bulan puasa hari tu dengan harapan ianya sempat dijahit utk raya..tapi malangnya tak sempat jahit dan ianya tersadai berbulan b…

Read more
Absent Minded
Pin it

Absent Minded la konon...sebenarnya pelupa...dan koi salah seorang yang memang pelupa orangnya. Masa masih belajar dan tinggal di asrama, selang 3 hari koi kembali ke asrama, pasti akan ada parcel dari kampung menyusul. hehe....Bila nak balik ke asrama..mak dan abah koi akan tanya macam macam di m…

Read more
Wordless Wednesday: Moga satu hari...
Pin it

Read more
Palestin: Bumi Anbiya
Pin it

Pergi ke Gaza tu bagi koi satu usaha yg murni, bagus, mulia...tapi siapa jua yang pergi hanya akan dapat pergi dengan keizinan Allah Taala. Tak perlulah pertikaikan kenapa A, B atau C tak pergi. Berjalan jalan di page Isu Politik Semasa ni memang buat koi mengucap. Tak kisah lah anda penyokong…

Read more
Minggu 15
Pin it

Minggu ni masuk minggu ke 15 kandungan koi...mabuk2 dah berkurangan..ada sisa sisa sikit la...tak boleh perut kosong jer. Darah nampaknya makin stabil...dah tak tinggi sangat, cuma pelik apasal berat badan tak naik naik....makan tak berenti renti... untuk minggu 15 ni rasanya kandungan dah agak s…

Read more
Seri Dewi & Keluarga
Pin it

Oleh kerana tergoda dgn keayuan Datin Aliah Lee Abdullah ni...koi terbeli majalah Seri Dewi & Keluarga bulan ni...hehe...selalunya koi beli majalah Wanita..tp bulan ni koi tukar beli SDK. Masa ambik nak bayar tu terasa tebal jer..hehe..ni mesti ade apa2 kat dalam ni...Balik opis tak sabar2…

Read more
Oh! My Bahasa...
Pin it

ade sorang remaja nak add koi di faebook..koi cuba la jengah2 fb budak tu...alamak..koi tak paham semua status yg cik adik tu update. Budak ni lahir 1996...lebih kurang masa koi form 3 la...ada sesapa boleh translate kan untuk koi ayat kat bawah ni??? prBualn d kLaz .. iera-eah …

Read more
terliur steamboat pulak dahhh...
Pin it

Teringin nak makan steamboat...tapi kat mana best ye?? Kat Jusco Taman Universiti ada Rest Johnny's tapi macam takde logo halal JAKIM. Tapi dulu masa kerja Al Ikhsan dulu selalu ajer makan kat Johnny's Rest tu. Sekarang ni jer bila nak makan pikir2 dulu kehalalan premis tu. Bukan apa...b…

Read more

Bila tgh awal awal peknan ni mulalah tekak ni ngidam macam macam...mula mula teringin nak makan laksa penang....pastu nasi goreng kampung....kuih seri muka...nyummmmm Kadang-kadang terasa mengada pulak mengidam ni..tapi ini bukan main2..dia punya teringin tu mmg tak boleh kontrol. Asik terbaya…

Read more

Sambungan semalam...keesokan harinya...subuh subuh lagi diorang dah masuk ubat utk mulakan kesakitan. Koi mula rasa tak sedap perut sejak tengahhari..makan pun dah tak lalu...sakit sikit sikit la macam senggugut jer. Jam 4 petang dah kena tolak ke dewan bersalin..air ketuban doktor yang pecahkan, t…

Read more

Salam semua...Hari Kandungan koi lebih kurang dalam 8 minggu...Utk kandungan kali ni koi tak alami morning sickness...alhamdulillah...good...cuma skang koi alami Hungry Sickness..hahaha...Koi tak boleh lapar langsung...bila perut kosong otometik perut sakit..kepala berdenyut..telinga berdengung...d…

Read more
CBR Test kat site..
Pin it

Today koi buat CBR test kat site..bukan koi yang buat...test ni kena panggil lab yang buat...dan hasilnya....failed! dulu2 CBR dalam makmal..pakai teori jer...skang kat site betul2 maaa...patutnya masa belajar dulu dah didedahkan dengan keadaan sebenar kat tapak. Apa yang nak dicerap..kenapa…

Read more
Tetamu sesat di pagi hari...
Pin it

Pagi ni buka pintu tengok-tengok ade sekor arnab tgh melompat-lompat kat depan muka pintu...Haikkk!! Arnab sapelah yang sesat kat umah...Nampak sangat koi tak kenal jiran. tak tau jiran yang mana yang ade bela arnab. kalau takat kucing mmg dah selalu sangat..tapi En. Suami tak kasi kucing masu…

Read more
Dah nak siap..tapi tak siap siap...
Pin it

tapak dah siap rolled dgn crusher run..patutnya hari Rabu lepas dah buat CBR test..tapi pagi tu hujan..so tunda jadi Hari Isnin, 1 Oktober ni. Mudah-mudahan dipermudahkan Allah untuk segala-galanya. Dah nak hujung-hujung ni banyak aje benda yang tak siap...siap 1 kerja...bertambah lagi 2 ke…

Read more
SUBHANALLAH….ALANGKAH MENAKJUBKAN SEL2 YANG ADA DALAM BADAN MANUSIA….
Pin it

fwd emel tahun 2009 Gambar-gambar berikut telah dirakam menggunakan mikroskop elektron pengimbas (SEM). Saiz mikro organ-organ badan manusia telah diperbesarkan sebanyak lebih kurang 250 000 kali ganda.  Telur/Ovum dengan sel korona Sperma di atas telur / ovum Sel kanser paru-…

Read more
I got double red line again :D
Pin it

Rasanya...bagi kaum kaum isteri...mmg sgt familiar dengan makna double line ni...alhamdulillah... Jadual ni merupakan kalkulator online mengira jangkaan tarikh bersalin..koi copy paste dari http://pama.karangkraf.com/#  masuk ajer tarikh 1st day kali terakhir datang bulan...pastu t…

Read more
Luahan hati : Untuk orang 'kejut' sahaja...
Pin it

Sekarang ni kepala tengah berserabut sebab semua projek ni nak disiapkan secepat yang di luar jangkaan fikiran..hahaa...boleh ker...masalahnya kalau ade duit boleh jer....sekarang ni masalahnya takde duit....payment belum masuk lagi...nak rolling dah takde sumber...semua modal yang ada dah habis b…

Read more

dah lama koi tak menulis kat dalam blog koi ni..ada takde pun takat copy -paste novel Cikgu Rania dari Metro Oline jer...sibuk yang teramat sangat!.Apa taknya..dah kena gegar untuk siapkan projek sekolah agama dan futsal ni...futsal ada masa lagi 2 minggu. Sekolah agama pulak ada masa lagi 1 bulan.…

Read more
Selepas Sahur...
Pin it

Masa kecik-kecik dulu...bangun sahur adalah satu benda yang sangat sukar dibuat. tengah2 sedap diulit mimpi disuruh bangun makan nasik...adeh...tak selera langsung. letak ayam goreng KFC kat depan idung pun tak lalu. Bila remaja, mak akan kejutkan bangun sahur dengan sedaya upaya...dan koi akan b…

Read more
Pandangan Koi
Pin it

Lirik Pandangan Mata by Hijjaz Pandangan mata selalu menipu Pandangan akal selalu tersalah Pandangan nafsu selalu melulu Pandangan hati itu yang hakiki Kalau hati itu bersih Hati kalau terlalu bersih Pandangannya kan menembusi hijab Hati jika sudah bersih Firasatnya tepat kehe…

Read more