Showing posts from August, 2014Show all
Please congratulate me...
Pin it

Hahaha... Poyo tak? Minta org bagi ucapan tahniah.. Bukan takat ucapan tahniah... Minta juga uolls yang terbaca entry hari ni... Doakan juga koi selamat bersalin normal walaupun macam sukar juga... Beberapa hari ni koi selesema dan batuk... Pasal tak tahan sangat... Koi gi klinik... Alang …

Read more

Petang semalam ada budak2 nak datang beraya... Bagi salam... "Makcik. ..kami datang nak raya..." Anak anak pun excited la ada budak budak nak beraya... Puaslah koi mencari kunci pintu grill ni... Tapi tak jumpa... Haish... Mana pulak perginya.... Dah lama dok cari cari... Koi bun…

Read more
Suami saya tak begini :)
Pin it

Ini kisah yang di copypaste dari fanpage Hamka (Kereta Mayat). Kisah Laki Bini part 722 ---------------------------  Bila aku tulis kisah kesukaran nak match baju baby baru-baru ni, melalui ruang komen, ada pihak suami orang yang mengaku mereka bukan setakat tidak pandai match baju baby, mala…

Read more
My encem 3rd boboiboy
Pin it

Dah makin lasak budak kecik ni... Dah makin panjang akal... Berjalan belum pandai.. Tapi memanjat boleh tahan handal... Sekarang hobi dia buka mana mana laci... Keluarkan isinya... Dan berkubang kat dalam tu... Kalau tengok tv... Tiket depan sekali.. Kalau diangkat letak atas kerusi.. Mak…

Read more
Teringin semperit
Pin it

Masa raya ari tu... Koi ada buat sistem barter kuih raya dgn anak sedara... Dia buat semperit susu... Koi bagi dia coklat ketupat... Tah camne boleh tertinggal pulak balang semperit susu tu kat kampung... Huhu.... Meranalah koi terkenang kenang akan kesedapan semperit susu tu... Koi jumpa …

Read more
Jamuan raya abang Mukhlis
Pin it

Esok sekolah abang ada buat Jamuan raya... So...dia suruh mama buat kuih raya... Sorry sayang.... Kalau nak kuih raya yang tradisional ala ala bahulu, semperit semua tu... Mama tak mampu buat. .. Suruh ayah beli kat angsana ye. .. Tapi dia request nak buat coklat gaul cornflakes je…

Read more
Sediakan penapis sebelum beraya...
Pin it

Lepas cuti raya...sure banyak undangan rumah terbuka kann... Tapi rumah koi tak pernah lagi buat rumah terbuka ni... Masa belum ada ada anak dulu... Ada juga la...masak masak sikit... Pastu panggil kawan kawan datang beraya....tp tak ramai la... Sekarang sape nak datang...datangla... Kalau ba…

Read more
Cheritera raya. ..
Pin it

Kami balik Raub sehari sebelum raya... Ahad jam 2 pagi kitorang sampai... Pukul 1 pagi masih jammed di Bentong... Dari Bentong ke Raub...walaupun lancar tapi macam semut merah le ... Tiba di persimpangan lipis - cheroh... baru betul betul lancar... Maknanya ramai yang menuju ke lipis atau t…

Read more

Sekarang femes betul buat Gambar dulu. ..gambar sekarang... dengan aksi yang sama... Watak yang sama.. Kalau dapat..background yang sama... Balik kampung masa raya hari tu.. Tengok gambar gambar lama... Teringin nak buat gambar camtu... Tapi bila mengenangkan... Seorang dari kome telah tiad…

Read more
Coklat lagi....
Pin it

Dah seminggu raya pun ada lagi order coklat ketupat raya... Nyum..nyum... Menunjuk tak koi? Hehehe Tapi tukang buat leh tengok je ye... 6 hb ni kena kena minum air gula lagi... Test gula sebelum raya ari tu kansel sbb mesin tak boleh baca darah... Haiyaaa.... Rugi koi ponteng puasa sehari u…

Read more