Showing posts from September, 2020Show all
Fatinilam Sari Ahmad
Pin it

Dulu dulu... hanya mampu melihat nama penulis di atas kulit novel. Sekarang, zaman berubah. Boleh lihat wajah penulis dan berinteraksi dengan penulis.  Hebat betul teknologi... sebenarnya nak tayang baru beli novel Fatinilam Sari Ahmad. Beli dua buah, Perempuan Tanpa Dosa dan Eblys. Dapat free gif…

Read more
Giveaway Selamat Tinggal Moratorium by Ct Cheery
Pin it

hari ni happy happy je join GA kat blog. Tengok hari ni internet laju sikit... boleh la join GA. Sejak kawasan rumah ni ada UNIFI, terus kacau bilau streamix MY  jadinya. Macam kura kura slownya. Kadang kadang terus .no internet access. Ni Giveaway dari blogger CT Cheery, ada banyak sangat sangat …

Read more
Special September Giveaway by Misya
Pin it

jon bagi support GA blogger. Lagipun ada banyak hadiah yang nak diberi oleh Misya ni.. Tak nak ke? Mama Yan nak... nak hadiah no .2... inner tudung jenama Qainissa.  Yang nak sertai boleh klik banner di atas ok

Read more
Make Up Viral
Pin it

Biar 40000 komen pun,  Tak ingin MY nak buat mekap begini...  Muka Allah dah bagi cantik, Pergi comot comotkan dengan sengaja, Pergi hodohkan dengan sengaja.. Ni bukan make up, Ni make down 😆😆😆

Read more
Selamat Hari Jadi Kembar
Pin it

Semalam, genap 6 tahun kelahiran anak kembar Mama Yan dan suami. Inilah satu satunya pasangan kembar dalam keluarga MY & suami. Tak tahulah baka daripada belah mana yang menyumbang genetik kembar ni. Ataupun tak perlu genetik, kalau Allah nak bagi, maka dapatlah. Masa mengandungkan mereka dulu…

Read more
Karipapku Buntal
Pin it

Karipap ni memang kuih wajib kat mana mana gerai atau warung yang jual sarapan. Selain faktor penyediaannya yang tak susah sangat ia juga mudah dimakan dan sedap. Kannn...memang mudah nak makan karipap ni...sambil pandu kereta pun boleh kunyah karipap. Berbeza dengan makan lompat tikam yang nak ber…

Read more
Dapat hadiah Mary Kay
Pin it

Alhamdulillah...terima kasih Mary Kay Sales Director Shamsiati Abu Bakar sebab bagi Mama Yan hadiah hadiah ni. Hari tu masa Mama Yan buat segmen Bloglist PKPP, MY ada bagi hadiah Mary Kay Make Up Remover. Ni SD Mama Yan bagi hadiah Make Remover pula. Memang tak rugi kita bagi orang hadiah, sebab k…

Read more
Ke Putrajaya kita
Pin it

Kelmarin, 18 Sept 2020, Mama Yan dan suami pergi ke Bahagian Pembangunan Kontraktor & Usahawan yang terletak di Putrajaya. Pagi pagi Subuh dah bertolak dari JB, sampai Putrajaya dalam pukul 9 lebih. Sampai sampai...rupanya hantar borang aje. Tapi hantar borang kena owner atau director syarikat …

Read more
Satu Malam di Lotus Desaru
Pin it

Ini sambungan kisah  Suatu pagi di Pantai Desaru Lepas mandi mandi kat Pantai Desaru.. Kami bertolak untuk check in di Lotus Desaru Spa & Resort pula. kalau lepas mandi nak terus balik, penat sangat dan kelam kabut nanti. Tu yang tido satu malam kat hotel dekat dekat situ tu. Lagipun kat panta…

Read more
Cake Caption
Pin it

Alahai...comel comel caption atas kek korang ni...

Read more
Suatu pagi di Pantai Desaru
Pin it

Hari Jumaat lepas, pukul 8 pagi kami dah keluar rumah menuju ke Desaru. Sampai pantai Desaru, dekat pukul 10 la macam tu. Pasang kemah, bentang canvas buat tempat duduk, hidupkan bara api untuk bakar ayam, lepas tu suami Mama Yan bawa anak anak mandi laut dulu. MY bakar ayam, punya lah susah nak h…

Read more
Tambah Perindopril 4 mg pula
Pin it

Semalam Mama Yan pergi klinik kesihatan, rutin... 3 bulan lepas result cantik, tapi semalam, result sangat tak cantik. Darah tinggi MY macam tak boleh dikawal pula. Asyik tinggi aje kebelakangan ni. Faktor banyak kerja ke? Sejak menyiapkan income tax bulan lepas, memang sakit kepala je ni... Jadin…

Read more
Klinik Gigi Amim
Pin it

Semalam, Mama Yan bawa anak no 5 pergi jumpa doktor gigi lagi. Kali ke 3 dalam masa sebulan.  Kali pertama pergi, tampal 3 lubang. 1 lubang RM70. Kali kedua tampal lagi 3 ke 4 lubang dan cabut sebatang gigi. Kali ni pergi untuk dressing gusi dia yang bengkak dan ada nanah sikit. Gigi Ucid ni yang …

Read more
Wordless Wednesday : Bunga-bunga tok ayah
Pin it

Read more