Showing posts from 2015Show all
Small Office Home Office...
Pin it

SOHO... Small Office Home Office la konon... Kemain la semalam koi menukang baby cot anak... Memang ingat bak letgo je... Nak letak kat KK...tp nak ke nurse ni...nak letak mana...dah la KK tu sempit... Nak jual macam tak patut...sbb dah rosak sikit kat pagar dia tu... Nak buang lagi tak pat…

Read more
Kisah hantu raya dan kacang
Pin it

Masa kecik kecik dulu... Sekali sekala mak koi akan cerita kisah seram... Hehe...masa tu zaman tu...around penghujung 80an... Rancangan TV belum banyak... Tp kisah seram ada la juga... Kalau aokme ingat ada cerita seram tajuk Wajah Sutinah kot... Astro Ceria PopStar pun belum ada...akedemi fan…

Read more

Nabil dan Jihan Gadis Ayu (Black Dog Bone) Farahdhiya Kau Kunci Cintaku di dalam hatimu (Ramlah Ram) Nasir Wahab Biar putih tulang (Dinamik) Haiza Flora Cinta ( Min Malik) Siti Nordiana Mengapa (Nicky Astria) Ezad Lazim Tiada lagi Kidungmu (Nash) Azian Mazwan Sapu…

Read more
Konsert Gegar Vaganza minggu ke 7
Pin it

Selepas tumpasnya Nizam Laksamana dengan lagu Rindu serindu Rindunya minggu lepas...minggu ke 7 diteruskan dengan tema RockDut... Artis jemputan minggu ini ialah Bandi Amuk membawakan lagu lagu hit nya Nabil dan Jihan membuka acara dengan lagu Cinta tak karuan...lagu yang mana kepala mana ekor …

Read more
Zoo Johor edisi Aril
Pin it

Oleh sebab adik koi cuti dan dia kebosanan sebab belum ada anak... So dihangkutnya koi dengan anak anak ke Zoo Johor.. Bukan main sakan lagi si Aril berlari lari kat Zoo.. Musim cuti ni...Anak koi 3 orang balik kampung... Duduk dengan atuk belah ayah diorang kat kampung Segamat sempena cuti sek…

Read more
Restoran Kari Kambing 40 Hari
Pin it

Semalam otw balik dari Segamat.. Singgah makan kat Restoran Kari Kambing 40 Hari... Nyummm... Tapi koi tak reti nak review tempat makam makan... Pasalnya... Suami koi dok menjeling je kalau koi dok tangkap tangkap gambo makanan... Hihihi.... Kedai ni layan diri...dia tak hantar pin…

Read more
Kusangka Brokoli..rupanya...
Pin it

Koi tak sangka sejak bila oren sunkist pandai menggunakan teknik penyamaran.... Sekali tengok macam brokoli.. Dua kali tengok macam brokol juga... 24 kali sehari tengok pun macam brokoli walaupun dia pakai nametag oren sunkist ye... Dan harganya...hmm Tak sampai sekilo adalah RM303.8…

Read more
IKEA Cheras...mengidammm!
Pin it

Kawan koi send gambar ni kat wasapp... Uwaaa... Teringinnya nak gi    Tapi dengan keadaan En.Suami yang super busy... Memang harapan la nak dapat pergi kan... Lagipun dia suruh buat senarai... Apa yang nak dicari sebenarnya... Masalahnya..kalau tak pernah pergi Ikea.. Mana…

Read more
Sabun Eziclean
Pin it

Testimoni dari Cik Puan Aya... Her husband got minor injury in an accident... Gambar tu adalah gambar baju husband beliau yang berdarah... Cuma rendamkan Baju putih tersebut dengan sabun Eziclean... Hasilnya....hmmm... Seperti sediakala okayy... Testimoni kasut sejolah anak ni mem…

Read more
Roti gombal Kak mirror
Pin it

Yang sebenarnya... Kalau ikut resepi asal roti gombal Kak Mirror Penyet penyet atas frying pan... Tapi sebab sangat laris.. Dan Mama Yan berpeluh peluh di dapur ... Maka...yang dah tak larat nak habiskan... Koi bulat bulatkan.... Masuk loyang...masuk oven... Yang leper leper...da…

Read more
Lirik lagu gegar Vaganza 2015
Pin it

Konsert Gegar Vaganza 2 minggu ke 4 Haiza dan Ronnie Lirik Bintang Kehidupan - Yanti Aryanto dan Ronnie Jenuh aku mendengar Manisnya kata cinta Lebih baik sendiri Bukannya sekali Seringkali mencuba Namunku gagal lagi Mungkin nasib ini Suratan tanganku harus tabah menjalani Jauh suda…

Read more

Minggu ke 5 menyaksikan tumpasnya Amer ukays di pentas Gegar Vaganza...so next week tinggal 8 lagi peserta GV... Lagu lagu yang bakal diperdengarkan pd minggu ke 6 adalah penghargaan kepada karyawan seni tang telah kembali ke Rahmatullah. Siti Nordiana Aku tak akan bersuara - Nike Ardilla Fa…

Read more

Persembahan pembukaan minggu ke 5 mendapat tepukan paling kaww drpd penonton...Dato Jamal Abdillah dengan lagu Azura... Lagu ni bukan lagu zaman koi...so takde la rasa feel sangat macam lagu Memori Berkasih dari Nana dan Lan Kristal last week...so secara otomatik Dato Jamal la jadi juri jemputan k…

Read more
Resipi Ayam Masak Ungkep
Pin it

Dah tak tau nak masak apa dengan ayam ni... Dah la kat rumah ni..  Ada golongan takut pedas... Masak ayam selalu kena ada 2 jenis... Paling selalu ayam masak merah lah... Sebab nye... Nanti ayam yang dah bergoreng tu... Koi suku ke anak anak koi yg takut ngat dengan pedas... Sepa…

Read more
Wordless Wednesday..Tugas Seekor Dinosour
Pin it

Read more

Senarai lagu minggu ke 4 Nabil dan jihan Cintaku 100% Nyanyian asal mas Idayu - 1995 Farahdhia dan Alif Sattar Aku dan Dirimu..Bunga Cinta Lestari dan Ari Lasso Azian Mazwan Sapuan dan Jaclyn victor CINTA Nyanyian asal Melly Goeslow dan Krisdayanti Nizam Laksamana Nurul wahab Mawar pu…

Read more

Kerobek kerobek emel lama jumpa artikel bawah ni... Ustaz Hj Akil - Very Interesting! - tak baca rugi tauu!!! Di dalam hidup manusia, yang penting ialah BERKAT. Bila hidup kita berkat, diri ini akan selamat. Apabila diri selamat, rumahtangga jadi sepakat. Apabila rumahtangga jadi sepakat, mas…

Read more
Gegar Vaganza 2015 minggu ke 3
Pin it

Masuk minggu ke 3 Gegar vaganza... Oleh sebab minggu ke 2 tiada penyingkiran.. Minggu ni masih lagi 12 orang peserta... Juri jemputan minggu ni Dato M.Nasir Nasir wahab Tanpa Pesan Nyanyian asal M. daud kilau KOMEN Dato Khadijah Ibrahim Kak khaty so proud of u...hanya segelintir aje artis …

Read more
konvokesyen Umar Mahfuz
Pin it

Semalam berlangsung majlis penyampaian sijil dan anugerah cemerlang pra sekolah SKTU4... Grand gila nak banding dengan maaa abang dia tahun lepas... Walaupun Mahfuz cuma naik pentas utk nyanyi lagu terima kasih cikgu dan ambil sijil je... Sebagai ibu aku dah cukup bangga sebab dia berjaya hab…

Read more

Menguap dalam Islam : Daripada Abu Hurairah r.a, bahawasanya Baginda Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: "Sesungguhnya Allah s.w.t suka orang yang bersin, dan membenci orang yang menguap. Maka apabila seseorang kamu bersin, lalu dia mengucapkan 'Alhamdulillah', maka adalah …

Read more
waffle perasan Mama Yan
Pin it

Gigih tau koi memenuhi keinginan anak anak nak makan waffle tak kira masa ni... Nasib baik la segalanya berada di hujung jari.. Semua bahan bahan pun ada... Resepi pun ada.. Jom kita bermula deras Mula mula kita pukul dulu sampai dia gebu... Cantik tak cara koi pecahkan telur... …

Read more
Typo semakin menyeramkan
Pin it

Semakin hari...makin banyak typo typo yang menyeramkan... Hari tu... typo-yang-menyeramkan Kali ni...makin seram...kikiki S

Read more
Daiso, Mr DIY dan kedai RM2
Pin it

Sebagai wanita ... Koi memang tak dapat elak kegemaran berkunjung ke kedai kedai seperti Daiso dan Mr.Diy... Mungkin aokme pun sama macam koi... Takde apa pun yang nak dibeli... Tapi...jalan...belek...angkat...letak... Nanti jumpa la apa benda yang boleh dibeli utk kegunaan di rumah... Kalau …

Read more
Sosej Roll
Pin it

Anak anak ni suka request makanan tak kira masa.. Nak roti tengahari... Nak nasi dengan telur goreng pagi pagi... Nak aiskrim milo malam malam... Haishhh... Ni minta nak roti gulung dgn sosej utk mkn mlm... Pdhal dah siap masak dah..  Mula mula...rebus kan sosej... Sambil tu ge…

Read more
Kisah telur ayam...
Pin it

Kat pasar taman u ni...ada gerai yang jual telur je.. Macam macam jenis telur ada... Telur ayam..telur puyuh..telur itik..telur masin...ayam kampung dan macam macam lagi lah... Koi suka juga beli telur di gerai tu dulu dulu... Sbb telurnya fresh...tahan lama sikit kan... Tapi..masalahnya non m…

Read more

koi jarang jarang tengok tv sekarang.. tapi gegar vaganza koi tengok la juga...hehehe.. ni musim kedua...musim pertama dulu koi tengok sbb ex bos masuk... kali ni tgk sbb macam best dengar lagu lagu lama... imbas memori gitu... Siti Nordiana - madah berhelah nyanyian asal Ziana Zain dato ram…

Read more
2 bulan berPBE
Pin it

Selama 2 bulan koi pakai korset ni...memang terasa la perubahannya...  1. Keyakinan makin bertambah sebab badan makin slim kann  2. Postur duduk dan berdiri makin betul. Kurang dah membongkok. Bila postur dah betul..otomatik kurang la kebas atau sesemut pada kaki atau tangan...  3. Banyak sen…

Read more
Gubahan ferrero rocher..
Pin it

Bukan gubahan koi... Jumpa di fb dan koi rasa sgt menarik... Gold and cream... Yang pasti...takyah la berharap en.suami bagi... Sbb kalau minta coklat dia belikan coklat... Minta bunga... Nnt balik kampung...dia ajak singgah Air Hitam... " kata hari tu nak bunga...ha..pilihla..." …

Read more
Typo yang menyeramkan
Pin it

Eceh... Tajuk macam seram....hahaha... Takdela... Kadang kadang kesalahan ejaan boleh jadi bahan jenaka....

Read more
Bajet Shell out
Pin it

Haa... Sesejak koi rajin ke pasar ni.. Banyak la juga benda benda baru yang koi temui... Antaranya adalah benda dlm cengkerang coklat ni... Nama tak tau... Hari tu koi beli lala... Beli sikit je... Sbb anak2 kompom tak mkn... Suami koi alahan dgn seafood... Pastu..masa nak bayar lala...…

Read more