Showing posts from August, 2015Show all
Oh My Nuffnang!!!
Pin it

Blog koi yang dah nyawa nyawa ikan dah tak berhapdet lama ni tetiba menerima deretan BE... Ini adalah WOW!!! Pd orang lain...ini adalah biasa... Apapun alhamdulillah utk semua ini...

Read more
Birthday prank..
Pin it

Semalam... Masa tgh sapu beranda rumah.. Dengar remaja perempuan jerit jerit lalu depan rumah... Koi ingatkan kenapa... Rupanya ada 3 orang budak perempuan balik sekolah...2 orang kawan dia tu tabur dia dengan tepung.... Budak Sekolah menengah kat area taman koi ni.. Koi pun apalagi... …

Read more
Rest in peace...boleh gitu?
Pin it

Ikan kaloi yang koi bela lebih 7 tahun yang lalu... Dah mati daaa.... Koi tak tahu kenapa dia mati... Sbb tak sampai hati nak post mortem... Tapi sebelum mati.. Dia mengamuk besar besaran... Hantuk hantuk kepala kat dinding akuarium tu...... Pastu terbaring...kaku terus... Huhuhu...sedih …

Read more
Pertama kali...IKEA
Pin it

Berwasap wasap dengan geng rumah sewa UTM... So...si Ija kata dia nak shopping perabot kat IKEA... Tergedik gedik la koi mengirim... Nak kirim yg berat berat...takut nnt payah nak pos...dah la Si Ija ni tgh sarat Koi cuma kirim pinggan kaler kaler...mangkuk kaler kaler...dan cutleries kaler kal…

Read more
Sarahhh....
Pin it

Cik kak sorang ni dah besar dah... Dulu masa bersalin halussss sangat... Haishhh... Cepaasa berlalu... Sekarang dah merangkak laju... Dah berdiri tepi kerusi meja... Dan yang paling menggerunkan... Dia dah pandai panjat beberapa mata tangga dan sofa... Gambar ni merupakan percubaan mengeram…

Read more
koi bahagia..
Pin it

Bila ambil keputusan untuk berhenti kerja dan menjadi suri rumah sepenuh masa...  Terbayang dunia yang hanya dihiasi suami dan anak2 sahaja... Takde teman lain... Hari2 jalani rutin yang sama... Hantar dan ambil anak sekolah, pergi pasar, siang ikan dan sayur, masak, sidai kain...huhuhu... Aga…

Read more
100 hari? Baik setahun terus...opppsss
Pin it

Haha... Kesian brader ni... orang rumah pantang 100 hari ye.. Kesiann... Takpe la brader...Utk lu juga tu..  Koi dulu...tak tahu pun wujudnya pantang 100 hari ni... Mak koi tak cakap pun... Mak koi cakap...pantang 40 hari je... Takde la tambahan lainnya... Pantang bersama suami 100 hari..at…

Read more