Showing posts with the label Dunia bloggerShow all
Renew domain aziankhalil.com
Pin it

Dah selamat menyambung domain aziankhalil.com untuk satu tahun lagi... Setahun kena bayar RM50, Tapi setahun nak dapat RM 50 dari blog ni, Adehhh... Kemain payah... Orang lain berblog 10 tahun, Hasil dah juta juta... MY...? Kihkihkih... Masuk angin keluar asyap. Tapi takde hal lah... MY tetap saya…

Read more
Tukang Komen Ngetop 2021
Pin it

Ni MY sikirinshot pada 1.1.2022. Ni untuk 365 hari punya kiraan yakni sepanjang tahun 2021. Hari ni baru sempat karang kisahnya... Punyalah berazam untuk tahun 2022 ni,  Entry blog mesti ada tiap hari sekurangnya satu entry satu hari,  dan kena ada 3 entry setiap 2 hari. Tapi... Minggu pertama tahu…

Read more
Samsung Tab S7
Pin it

Alhamdulillah... Walaupun suami MY nampak macam tak kisahkan blog MY, Tak pernah baca pun... Tapi MY tahu dia support hobi MY ni.. Buktinya bila suami MY belikan Tab S7 ni... Senang nak menulis katanya... Besar dari handphone tapi lebih portable dan easy handling berbanding laptop. Bersyukur sangat…

Read more
Terpilih dalam Segmen Pencarian Bloglist Syu Deris
Pin it

Alhamdulillah... Blog ciput Mama Yan terpilih dalam segmen yang dianjurkan oleh Syuhada Idris... Terima kasih Syu...

Read more
Yang hilang kini kembali
Pin it

Pagi semalam... Entry pasal ketupat kami yang tak berapa jadi tu.. Mama Yan dah schedule kan ia supaya publish jam 8 pagi semalam... Dalam pukul 9 macam tu.. MY buka blogger dashboard, Tengok², entrynya takde... Punyalah MY bersangka baik ingatkan MY terdelete.. MY pun karang la semula... Lepas tu …

Read more
Keyboard berlampu
Pin it

Nak tambah semangat berblog.. Kita beli keyboard lampu lampu... Mana tahu lebih mencurah curah idea keluar time nak menaip tu...hahaha Tapi dia punya bunyi time kita menaip tu.... Kuat gila.. Kluk klak kluk klak kluk klak... Sampai menjeling roommate Mama Yan... Tak fokus dia tengok drama Korea...h…

Read more
Berjaya akhirnya..
Pin it

Alhamdulillah... Selepas bertahun tahun rejected dengan pelbagai alasan... Akhirnya... Ada juga iklan adsense singgah kat blog ni... Orang lain dah cash out ribu riban dah... Kita baru berjaya mendaftar... Hahaha... Nasib badannnn....

Read more
Blog List Baru 2021
Pin it

Mama Yan dah letak blog list baru kat tepi blog ni...   Malas nak fikir panjang panjang nak letak nama siapa kat blog list... Makanya, MY letak je semua blog yang MY follow ke dalam blog list.. Tapi hanya 25 blog sahaja yang dipaparkan ikut keaktifan blog.. Kalau blog tu ada  new entry... naiklah …

Read more
TQ Farhana: 55 Best Blogs You Need To Follow in 2021
Pin it

55 Best Blogs You Need To Follow in 2021 dari sehari ke sehari nak buat entri penghargaan untuk Pana ni... Iyalah... Dalam 55 Best Blogs yang disenaraikan, ada juga terselit blog sendu Mama Yan kat situ. Dan MY perasan.. Ada peningkatan dalam traffic views dan ada kunjungan dari rakan rakan blogg…

Read more
Hadiah dari Blogger Dana
Pin it

Hadiah dari blogger Dana ni rasanya ramai juga yang dapat. Alhamdulillah indahnya ukhwah antara blogger ni. Tak pernah berjumpa pun masing masing padahal. bertegur sapa di alam maya je.. Sampai awal bulan 11, tapi storynya naik kat blog awal bulan 12.  Rasanya dah entry dah,..rupanya ... hari tu m…

Read more
BLOGGER CHALLENGE |
Pin it

1. Introduction and your recent photo. 2. Your current relationship . 3. Picture of your handwriting. 4. Describe your partner or someone you have feelings for . 5. A letter to someone. Anyone. 6. Everyday makeup look. A picture of you. 7. Best advice you’ve eve…

Read more

kebelakangan ni...kerap betul ada pop up yang mengganggu Mama Yan bila nak buka blog kawan kawan... Bila buka reading list dan klik, terus ke lain perginya... Halah halah halah...tension MY jadinya. sebab tak tahu apa solution terbaik.. Mama Yan terpaksa buang semua blog list... Untuk bebera…

Read more
Wake upppp...
Pin it

Azam dan berazam lagi... Lepas hari ni nak pos entry tiap hari... Walaupun sebaris ayat... Kahkahkahh... Susah tau nak maintain post entry ni... Idea sentiasa ada...nak nak masa tgh drive...atau sebelum tido...tapi...bila sampai masa nak menaip...tinggg...hilangggg.... Dlm idea hari …

Read more
Oh My Nuffnang!!!
Pin it

Blog koi yang dah nyawa nyawa ikan dah tak berhapdet lama ni tetiba menerima deretan BE... Ini adalah WOW!!! Pd orang lain...ini adalah biasa... Apapun alhamdulillah utk semua ini...

Read more
Oh...my blog!
Pin it

Terasa macam nak spring cleaning blog... Nak renovate kasi cun... Dan macam macam lagi... Tapi boleh ke buat pakai tab?? Lappy dah rosak...nak beli baru macam tak berbaloi.. Suami belikan tab...tapi tiap kali pegang tab... Berebut pula dengan anak anak... Eh...upah orang make up blog...maha…

Read more
Sentappp..
Pin it

Patutke aku rasa sentap dengan orang ini? Seingat MY la, MY dah bagitau awal awal koi tak janji boleh jawab. Tambahan pulak kesibukan menguruskan 3 orang anak yang masih kecil membataskan ruang masa koi untuk menjawab kemusykilan yang diutarakan. Dari awal lagi koi dah cakap tak janji... Sebena…

Read more

hahaha...teringin la konon nak ade blog sendiri tp masa selalu tak mengizinkan...alah..alasan...kalu nak jadik je..tp tak brapa rajin...mmg byk alasan...okeh....kena buat kira2 untuk valuation dulu...lepas tu pegi PO...pastu discuss dgn Nora...pastu balik...esok cuti...yaeeehuuuuu!!!!spring cleanin…

Read more