Tuesday, April 20, 2010

kaunter pejabat pos...

hari rabu last week aku pergi bukak akaun bank untuk budak2...si umar mukhlis dan umar mahfuz...pergi tu time rehat...org tak ramai sgt sbb sekarang student tgh cuti...agak lama la jugak berdiri kat depan kaunter tu sebab kat P.O takde mesin kira duit yg trrrrrr....trrrrr... tu. sebaik siap jer..akak tu bagi aku buku tu dan dia cakap..'nah..dah siap",,dan terus ambil tanda "TUTUP" letak depan kaunter...aku pun terfikir...alah dia ingat dia sorg jer belum makan...

balik opis aku pun telek2 buku tu...sekali aku sedar nama anak aku dua dua salah ejaan...umar mukhlis jadi umar muklis..hilang H...umar mahfuz jadi umar mahruz....aku g balik P.O...dia kata kawan dia yg buat buku tadi tu...tgh rehat...aku pulak pasni ada meeting,...so, aku amik keputusan nak g esok lusa jer...


hari Jumaat aku g balik P.O...cakap kat dia dgn lemah lembut...

"kak,ejaan nama kat buku ni salah..."dia tgk buku..tgk surat beranak anak aku...lepas tu boleh pulak dia bebel kat aku...

"tulah...lain kali sebelum tinggal kaunter check dulu...kan dah susah...potpetpotpet..." dia salahkan aku tak check sebelum tinggalkan kaunter....

"ni nak kena hantar KL tau...takleh betulkan kat sini potpetpotpet"...sepanjang proses tu...dia dok salahkan aku tak check dulu...

"sepatutnya kena betulkan hari yg sama...skang saya yg susah tau tak"masa aku hantar buku tu...kawan kaunter dia tu tak cakap pun kena betulkan hari yg sama...tapi yang aku tak puas hati...skang dia yg buat silap...salah ejaan nama...apalah salahnya kalau dia kata..."sori dik..akak silap..." atau..."alamak...sorryy"...atau apa apa saje la...janji dah buat salah mntak maaf..tp ni tak...dia salah ...kite yg dibebelkan cukup2...

fikirkan hari jumaat hari yg baik...yg mulia...aku malas nak marah marah...ikutkan hati mmg geram betul dengan akak kaunter pejabat pos tu...hiiii....sampai hari ni aku tak ilang geram lagi tauuu...!

0 comments:

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??