Monday, January 21, 2019

Photobook vs Cuci Gambar


Berjaya juga akhirnya susun gambar yang beratus ratus keping
Masuk dalam album.
Dah lama cuci...
Tapi takde kerajinan nak masuk album.
Cuci punya lah banyak
Sebab masa tu ada promosi kat Pixajoy
Murah gila
Tapi tu la...
Cuci gambar keping2 ni,
Nak beli album lagi...
Nak beli kerajinan masuk album lagi...
Nak beli masa bersendiri lagi...
Kalau tak anak anak turut serta...
Adoiii...
Serabut mama nak oiii...

Lepas ni nak buat photobook aje.
Kat Pixajoy murah2 je...
Hari tu siap dapat free photobook. 
Bayar postage aje
Sbb tolong Vote pixajoy utk peraduan apa entah...
Setakat ni Mama Yan ada 3 photobook kecik2...
2 lagi Beli time promo...hehehe..
Dasar cheapskate.

Buat photobook pixajoy ni senang
Download apps,
Lepas tu susun susun je gambar kat komputer
Eh..kat henpon pun boleh juga.
Lepas tu upload 
Lepas tu bayar online
Biasa dalam seminggu la sampai produk.

Ni tengah menanti offer dan promo sempena CNY..
Confirm ada yang murah murah
So...apalagi..
Jom la log in beramai ramai


Friday, January 18, 2019

Bahaya batu hot fix

halamakk..
boleh masuk telinga menda alah blink blink ni ye..
ni yang risau ni..
tudung dan baju2 Mama Yan memang banyak yang pakai batu hot fix ni..
yang murah kan gamnya senang tertanggal
nak pakai yang swarovski belum ada kekuatan 

Tapi bila baca berita macam ni...
seram pulakk..
tapi budak2 ni semua benda pun dia nak test masuk lubang hidung dan lubang telinga.






Anak kedua Mama Yan..
Pernah masukkan manik mutiara tasbih tu dalam lubang hidung.
Makin dikorek,
Makin ke dalam.
Licin pulak manik tu tak boleh disepit.
Mama Yan suruh dia tarik nafas,
Lepas tu, tutup mulut dan sebelah hidung dia.
Suruh dia hembus kuat kuat,
Mujurlah boleh keluar.
Lepas tu tak pakai tasbih dah..
Pakai jari je sudah.

Anak no 5 yang kembar lelaki tu pulak...
Sumbat kentang inti karipap dalam idung.
Adoih...
Gigih menyuluh apa benda la dia sumbat dlm idung ni..
Sebab masa tu dia belum pandai bercakap
Asyik tunjuk hidung je....
Mama Yan gunakan teknik yang sama macam kat abang dia...
Mujurla dah faham arahan suruh hembus.
Lepas tu,
Terkeluarla...
Seketul kentang yang telah dipotong kiub.
Alahai anak omak!
Macam macam korang ye. 

Lawak selingan

Tazkirah Jumaat : Bagaimana mendapatkan doa mustajab

Wednesday, January 16, 2019

Dried Pigs???


Terkejut Mama Yan mula mula skroll IG Ustaz Syed Norhisyam.
Lepas tu..
Tengok betul betul dan baca komen...
Oooo...
Figs rupanya.
Label tu typo kot...

Figs tu buah tin dalam bahasa omputih...
Mama Yan taktauu...
Maklumla...
Duduk negara J lama sangat...
Hahaha...
  

Siapa yang kena reman sebenarnya?

Sekali baca..
Memang keliru.
Suami belasah isteri tapi dah kenapa bapa mentua yang kena reman?

Rupanya...
Suami tu belasah isteri dan bapa mentuanya...
Lepas tu...kena reman.

Ish...wartawan metro ni...
Bikin confuse aje.


Post Terhangat