Monday, November 15, 2010

misi mencari kerja baru..

Bila nak dapat kerja baru nih...satu kompeni pon takde panggil koi gi interview...last koi pergi interview kat NIOSH beberapa bulan yang lalu...pastu tak penah dah...dah jenuh menghantar resume dan memohon melalui jobstreet...

Koi bukannye dah boring kerja kat sini...tap kat sini dah tak banyak kerja C&S..banyak kerja Arkitek je..kerja repair defect sikit2..koi nak kerja macam awal awal dulu..rentung sikit takpe..janji kepuasan bekerja tu kite dapat...

Dulu masa pembinaan tengah rancak...koi tengah membawak budak..so takleh lasak lasak sangat sebab kena fikir jugak keselamatan orang kat dalam tu...lagipon sangat berisiko kalau terjatuh ke..tergeliat ke..terkehel ke...walaupun tak lasak sangat..berada di site lebih 8 jam sehari kategori lasak jugak la tuh....mujur masa mengandungkan anak koi yang nombor 2 ni koi tak ditimpa dengan alahan mengandung yang teruk...

Ok..sesapa yang ada lubang kerja di lapangan pembinaan roger roger koi ok...sbb projek ni dah nak siap, koi dah tak rasa apa kalau tinggalkan...dulu masa awal2..nak blah kesian pulakk..kesian??nak buat apa plak kesian...kontraktor kelas A beb...letak je kat jobstreet..berambat orang nak mintak kerja...bukan kesian ekceli..koi yang tak dapat2 lagi kerja baru...camne koi nak blah dari sini...


dah premix jalan masuk..maknenye tak lami lagi siap la projek

13 comments:

  1. x phm sangat keje2 melibatkan kontraktor2 nih..
    dia punye invoice pun leceh ekekekekeke...

    awak bhagian mane?? sodok tanah eh.. hihihi... sori gurau jek

    ReplyDelete
  2. Setiap pekerjaan memerlukan tangungjawab.

    ReplyDelete
  3. uiiii... lasak jugak koi nie..
    pelik.. ada gak pompuan yg minat keja2 cmni.. huhu..

    ReplyDelete
  4. cik tom pun tgh cr kerja..hehe..jom sm2 cari..tp cik tom xberapa suka kerja lasak..huhu

    ReplyDelete
  5. cik tom dtg jenguk koi lg..xde smix ke?hehe..

    ReplyDelete
  6. good luck dlm misi cari kerja baru..

    ReplyDelete
  7. good luck dlm misi cari kerja baru..

    ReplyDelete
  8. dok kat tmn universiti ker...mak cik saya ada kat jln kejyaan braper ntah, tak ingat laks...slmat berkenalan.tqvm coz sudi jengah blog saya yer.lenkali datang lagik k.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum...kak memg hadkolh.mampu g site brsma seseorg dkt perut.pa2pun,dpt kije,blnja topap ya.hehe

    (kebosanan mc 6 minggu)

    ReplyDelete
  10. chaiyokkkkk...semoga dpt kerja idaman ! ader org baru...tahniah !

    ReplyDelete
  11. anis pun ngah cr kerja juga nie kak... kak koi.. nak tgk baby.. hehehe

    ReplyDelete
  12. ini dah salah paham nih..koi dah beranak tahun lepas..masa kerja struktur tgh rancak..skang bangunan dah nak siap..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat