Monday, November 15, 2010

misi mencari kerja baru..

Bila nak dapat kerja baru nih...satu kompeni pon takde panggil koi gi interview...last koi pergi interview kat NIOSH beberapa bulan yang lalu...pastu tak penah dah...dah jenuh menghantar resume dan memohon melalui jobstreet...

Koi bukannye dah boring kerja kat sini...tap kat sini dah tak banyak kerja C&S..banyak kerja Arkitek je..kerja repair defect sikit2..koi nak kerja macam awal awal dulu..rentung sikit takpe..janji kepuasan bekerja tu kite dapat...

Dulu masa pembinaan tengah rancak...koi tengah membawak budak..so takleh lasak lasak sangat sebab kena fikir jugak keselamatan orang kat dalam tu...lagipon sangat berisiko kalau terjatuh ke..tergeliat ke..terkehel ke...walaupun tak lasak sangat..berada di site lebih 8 jam sehari kategori lasak jugak la tuh....mujur masa mengandungkan anak koi yang nombor 2 ni koi tak ditimpa dengan alahan mengandung yang teruk...

Ok..sesapa yang ada lubang kerja di lapangan pembinaan roger roger koi ok...sbb projek ni dah nak siap, koi dah tak rasa apa kalau tinggalkan...dulu masa awal2..nak blah kesian pulakk..kesian??nak buat apa plak kesian...kontraktor kelas A beb...letak je kat jobstreet..berambat orang nak mintak kerja...bukan kesian ekceli..koi yang tak dapat2 lagi kerja baru...camne koi nak blah dari sini...


dah premix jalan masuk..maknenye tak lami lagi siap la projek

13 comments:

Yan said... [Reply]

x phm sangat keje2 melibatkan kontraktor2 nih..
dia punye invoice pun leceh ekekekekeke...

awak bhagian mane?? sodok tanah eh.. hihihi... sori gurau jek

zmah said... [Reply]

Setiap pekerjaan memerlukan tangungjawab.

Solihin Zubir said... [Reply]

uiiii... lasak jugak koi nie..
pelik.. ada gak pompuan yg minat keja2 cmni.. huhu..

Tomato Gurl's Life said... [Reply]

cik tom pun tgh cr kerja..hehe..jom sm2 cari..tp cik tom xberapa suka kerja lasak..huhu

diana said... [Reply]

semoga cepat dapat kerja..

Tomato Gurl's Life said... [Reply]

cik tom dtg jenguk koi lg..xde smix ke?hehe..

gnesop.com said... [Reply]

good luck dlm misi cari kerja baru..

gnesop.com said... [Reply]

good luck dlm misi cari kerja baru..

SHAZA said... [Reply]

dok kat tmn universiti ker...mak cik saya ada kat jln kejyaan braper ntah, tak ingat laks...slmat berkenalan.tqvm coz sudi jengah blog saya yer.lenkali datang lagik k.

menusuk hati said... [Reply]

assalamualaikum...kak memg hadkolh.mampu g site brsma seseorg dkt perut.pa2pun,dpt kije,blnja topap ya.hehe

(kebosanan mc 6 minggu)

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

chaiyokkkkk...semoga dpt kerja idaman ! ader org baru...tahniah !

nadzirah aqilah said... [Reply]

anis pun ngah cr kerja juga nie kak... kak koi.. nak tgk baby.. hehehe

Nafisa81 said... [Reply]

ini dah salah paham nih..koi dah beranak tahun lepas..masa kerja struktur tgh rancak..skang bangunan dah nak siap..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??