Thursday, May 12, 2011

entri express..

dah dekat 2 bulan koi kerja kat tempat baru...so far oklah...takde la pressure2 cam kat tempat lama...walau camne pun..ini masih di peringkat awal...masa koi dengn TNC dulupun...3 bulan pertama amatlah membahagiakan...releks jer...3 bulan terakhir...haaa...amik kau! berselirat...

this week budak kecik kat opis koi ni akan meninggalkan opis ni...budak kecik ni budak lepasan SPM yang menunggu panggilan kemasukan U @ IPT...result masuk U pun dah dapat...tahniah yer...dapat masuk UTM KL utk Diploma Elektronik...hooho..zaman koi dulu..dapat result yang agak baik cam dia dapat buat degree terus..tak taulak koi zaman skang dah takde pulak direct entry SPM utk buat degree...semua kena buat matrik dulu..abih matrik baru ditawarkan buat degree. kalau sapa tanak buat matrik dulu..pilihan lain adalah diploma...

gambar kat farewell party ari tu..yang 2org duduk kat depan tulah bos koi...yang baju melayu pink kat depan itu adalah En Zahruddin a.k.a Ayai yang merupakan bekas penyanyi Ilusi....

zaman berubah...sistem pun berubah sama la...kalau reverse 20 tahun ke belakang..dapat gred 1 bawah 10 aggregate silap2 boleh pergi oversea...zaman skang mak bapak sape ade duit...belum abih SPM dah boleh pergi oversea dah....

org pikir makin maju ke depan..koi ajak reverse ke belakang balik semula pulak...oklah tu...kita mesti tau sejarah sikit2...

walaupun kat tempat kerja tak pressure tapi tiap kali start enjin kereta nak pergi kerja koi rasa pressure jugak...jalan jammed oiii...nasihat koi kepada wargo johor bahru..kalau dah tau nak menghala ke Danga bay, Hospital sultanah Aminah, Pantai Lido..sila berada di lorong paling kanan yer...bukan lagi sedepa nak sampai susur ke Danga Bay masa tu baru terkial kial nak tukar lorong..menambah nambah jammed tau takk...

5 comments:

miss liza said... [Reply]

tenkiu2!!!

ajumohit said... [Reply]

Syukurla dpt keje yg sesuai dgn ko, smg hepi slalu

Yan said... [Reply]

eh yeke... dulu akak rase.. nak mik degree mesti p matriks dulu.. kawan2 akak kat uum pn camtu... cume pasal akak masuk itm.. so masuk diploma dulu.. tupn klu mereka2 yg tak kredit bi.. kene wat pra dulu baru leh masuk dip..

mgkn kat utm je kot trus masuk degree tak silap akak..

Solihin Zubir said... [Reply]

kt tmpt keja sy pon, 3 org skaligus bdk lpasan spm nk pi matrik.. heheh..

Nafisa81 said... [Reply]

ye ke kak yan..tak tau plak koi...sbb abih spm koi terus wat degree...kawan kawan yang dapat UITM shah alam pun buat degree gak...yang masuk uitm kampus cawangan je buat diploma..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??