Tuesday, January 3, 2012

biar mimpi sampai ke bintang...



tadi ntah macam mana boleh terlayan pulak citer 'biar mimpi sampai ke bintang' telemovie kat astro ria...best la jugak citer tu..kelakar ada...sedih ada...nilai kekeluargaan ada...dan yg paling penting...sarikata pun ada sbb tak paham sangat apa yang Randy pandalila tu cakap...

comel betul la budak elfira tu orangnya...bertambah cantik sebab tak pernah pulak terbaca gosip atau konroversi yang melibatkan akhlak dan moral budak elfira tu...bila budak tu bersih...semangat nak menonton citer tu bertambah walaupun koi tak kenal pun Randy pangalila tu..glamer ke randy tu kat Malaysia ni??cuma baru2 ni terbaca kat paper ade sorang guru tak berkenaan bila Elfira keluarkan statement yg dia takde arah tuju lagi...cuma ikut rentak jer dan haluan apa yg ada jer...

hmm..koi dulupun takde cita2...bukan semua orang dilahirkan dapat merencanakan hala tuju hidup pada usia 17 tahun. sampai skang koi tak boleh jawab kenapa koi ambik course civil engineering...masa lepas spm koi ikut je..dapat masuk u..belajar je lah...yang penting fokus...apa yg kita lakukan tu..kita fokus...jgn buat semua benda.last2 berkubur separuh jalan.

so pada koi la...tak salah kalau Elfira tak meletakkan sebarang sasaran dalam hidup dia..sbb bagi koi..apa sahaja peluang yg datang kalau kita lakukan dgn tekun...berterusan...redha...dgn izin Allah, kita akan berjaya. Mungkin ramai yang tak setuju dengan kenyataan koi ni...tapi koi sekadar menyatakan pengalaman koi sebelum ni...lagipun, kebanyakan pelajar tak pernah pun diberi pendedahan kepada kaitan course yang ditawarkan dengan alam kerjaya. yg orang tau..ambik medik jd doktor...ambik kejuruteraan jadi jurutera...amik law jadik lawyer

bila masa nak isi borang UPU...haha! terkejut tengok punyalah banyak course yang ditawarkan..pastu masing2 terpinga-pinga..tak tahu nak ambik kos apa...yelah..ambik kos sebarangan kang keluar U takde kerja pulak...ini pengalaman koi sendiri la...orang lain koi tak taula....koi pernah jumpa sorang budak kos TESL (teaching in english as a second language) aka cikgu inggeris la...budak terengganu..koi pulak baka mulut taknyede insuran...koi tanya la...nkau cakap melayu tak betul..ambik kos nak mengajar bahasa org putih...jwapan dia..."manala aku tau ni kos nak ngajar orang putih...aku main isi jer"..tapi koi kagum la jugak dgn dia, dia tetap melaksanakan tugas dan tanggungjawab sebagai seorang pelajar...iaitu belajar bersungguh sungguh...dan sekarang dia dah jadik cikgu..dah posting dah pun...

okeh..berbalik kepada citer mimpi sampai ke bintang tadi....koi harap jgn la mimpi sampai ke bintang..takde pekdahnya...mimpi sampai masuk u je dulu yer...dah dapat masuk U..jalankan tanggungjawab dan tugas sebagai pelajar..jgn nak berdemontrasi, berpiket pulak..buat satu demi satu ok...

tapi citer mimpi sampai ke bintang ni tadi mmg best...koi gelak gile2 kat si Kina dengan Mak Yam punyer karektor...ibu si Alya tu pun boleh tahan sengas jugak. yg jadi kureng sikit cuma papa si Andy tu...slang Indon failed! takde penghayatan! nampak bener ngak pernah nonton Sinetron ya..hihihi...lebih pulak koi...

takde pulak gambar2 si Elfira ni yg pakai tudung..yang ada ni jek yang koi jumpa...bolehla yer...lagipun qaleasya ni drama kat astro jugak...

PROFIL

NAMA PENUH: Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri
UMUR: 17 tahun
TARIKH LAHIR: 8 Mac 1994
ASAL: Kuala Lumpur
KELUARGA: Anak kedua daripada empat beradik
DARAH CAMPURAN: Melayu, Cina dan Arab
KOMERSIAL TV: Institut Jantung Negara (IJN), Honda Icon, Mee Sedap dan Chikades
DRAMA: Qalesya, Kum Kum, Ekspres Dania, Roh Naterah, Hani, Senja Permai, Syurgamu Ramadhan, Sayang Abah dan Tentang Bulan The Series.

Source: Berita Harian

5 comments:

ajumohit said... [Reply]

Aku pon tgk citer ni mlm td, tapi aku tgk Dari part yang Mak yam tu blakon jadi Mak si lelaki tu mmg klaka sebab nak meneggek air Atas dapur kih kih kih

Anonymous said... [Reply]

betul..
nak mimpi pun kena la mimpi yang berisi dan boleh dicapai..kalau sampai ke bintang ..melampau punye mimpi tu..mimpi untuk suka2 je la tu..hehehehhe

diana said... [Reply]

anon tu akak..
lupa nak log in..ekekeke

Cik SHiNJU said... [Reply]

Ala..muda lagi dak Elfira tu..
Pas SPM nt dia mesti dah tau hala tuju...Betul ngat kata aok ter..koi amik law x jadi lawyer pun...minat lebih kepada bdg lain...x semestinya kita kena kerja ikut bidang yg kita amik yer dok...

cemomoi said... [Reply]

tengah kontrol ni, takut jatuh ati lak

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??