Friday, March 23, 2012

pembinaan sekolah agama menemui jalan kepayahan???



gambar2 kat atas ni masa lawatan tapak koi dengan bos2 kat site.

tak perlu koi nyatakan kat mana kampung ni terletak secara specific...cukuplah koi nyatakan ia terletak dalam negeri Johor. lori2 koi yang masuk nak mbuat sekolah ni ditahan orang kampung...katanya lori2 ni bakal merosakkan jalan dalam kampung diorang

helloooo...ini bukan lori business persendirian..lori ni nak buat sekolah agama untuk anak2 korang...kalau dah moden dan dah tak nak fikirkan pendidikan agama untuk anak korang...fikirkan pasal orang yang nak..bukan semua dalam kampung tu byk songeh...tapi yg banyak songeh ni la yg mengancam kestabilan ekonomi..keamanan dan kemakmuran negara...kepentingan ukhrawi...jgnla takat pikir pasal jalan jer...kalau jalan tu rosak..berlubang...takde masalah...kan boleh turap balik. kerja menurap jalan satu haripun dah siap..tapi kerja buat sekolah ambik masa paling kurang setahun start dari kerja2 site clearing sampailan ke finishing.

koi sebenarnya sangat marah dengan peel orang-orang yang tak tahu bersyukur ni...ade orang nak buatkan kemudahan lagi nak disusah-susahkan. agaknya lagi baik benda yang nak dibuat tu..lagi besar setan bertenggek kat kepala menghasut itu dan ini.

kalau koi jadik developer...memang koi akan kansel jer bikin sekolah agama tu kat situ...bior padan muka deme deme yang ba wau dal wau ha tu...ini sebenarnya projek ke 3 yang koi jumpa menemui jalan tentangan dari penduduk kampung....ade sesetengah tempat pulak kitorang dapat full support dari orang kampung..alhamdulillah....

1 comments:

AdiaLuze said... [Reply]

Assalammualaikum ...

Ish orang Johor ni .. Buat malu org Johor yang lain je la .. Agaknya diaorang ingat, bangunan tu takyah susah2 nak kena bina kot. Boleh buat kat tempat lain dan kalau dah siap, leh mintak Ultraman tolong angkat letak kat situ je .. Hmmmphhh ..

P/S : Tetiba rasa teremosi plak ...

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??