Friday, June 22, 2012

Barang dah Sampai...


Abang Mukhlis bergaya dengan barang-barang Giacomo yang di'order' oleh rakan-rakan mamanya...okey kawan-kawan yang berada di sekitar JB..petang esok sy akan hantar set anda ke rumah yer...penghantaran adalah percuma...hahaha..

seronok rupanya berniaga ni...selain dapat duit tambahan untuk jajan anak-anak...ada keseronokannya yang kita tak tau nak describe macam mana...pernah la jugak dengar adanya hadith mengatakan 9/10 drpd rezeki itu datangnya dr perniagaan. Tu yang nak cuba-cuba tu...



yang kat atas ni set Dinner...utk 12 orang makan.tapi Tak banyak jenis pinggan la...ada 3 jenis pinggan je...pinggan makan, pinggan kuah (lekuk ke dalam sikit tapi tak lekuk sangat macam mangkuk) dgn pinggan dessert. 12 set cawan/piring dgn 1 bijik teko. Tekoh dia boleh tahan besar jugak dan harga yang ditawarkan amatlah berpatutan dan mampu milik. Boleh masuk Oven. Tapi tak boleh la tenggek atas api dapur...

Harga sebenar set Excelsa ni RM549.00. Harga sempena hari Raya ni ialah RM270.  Jimat sehingga hampir 50%. Kalau nak bayar ansur pun boleh jugak...tapi mahal sikitlah  RM100 x 3 kali bayar..boleh??? tapi tawaran sah utk warga sekitar Johor Bahru atau yg sanggup self pick up kat area JB saja..maklumlah...barang2 kaca ni mmg koi tak percaya nak kurier-kurier ni...kalau jenama Pyrex tu percayala juga nak kurier..tp Giacomo walaupun tahan lasak,..tak mudah sompek masa basuh...tak mudah sumbing..tp kalau kena hempas...pecah jugak...tapi yang set kat atas ni koi berkenan sangat sampai kalau boleh koi nak semua orang pun ada jugak..Hahaha...yelah sbb ianya cantik dan berpatutan...drpd beli pinggan melamine baik beli porcelain ni...koi dah beli dah pun...tapi sayang nak pakai sebab ianya sangat cantikk..betul ni,...ianya sangat cantik....




4 comments:

LydSunshine said... [Reply]

Corak pun mcm vantage kan? Lawo jugok.. Teringin nak ada pinggan banyak2, lawa2, tp takde tempat nak simpan.

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Memang sgt cantik!. Semoga terus sukses dgn bisnes yg diceburi.

ekinashikin said... [Reply]

waahhh..best kan...
giacomo kira ok lah mampu milik dari yg vantage mhl2 tu..den x mampu..tgk je lah mampu..heeeee...

RazFiRa said... [Reply]

woww pinggan baru utk raya!!

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??