Friday, September 27, 2013

Terima kasih Hari Malaysia: 16 Sept 2013


DSCN1446
Ni sessi main air kat depan rumah koi.
Nak bawak gi mandi-mandi kat tanjung balau, mak metua koi tak ndak.
Mainlah air dalam kolam plastik tu yer

DSCN1447
ni anak dara adk ipar koi/ adik suami. Dorng ni dok kat Kemaman.
Kat teganu kan cuti Jumaat Sabtu, then dorang amek cuti hari Ahad..dapatla 4 hari cuti termasuk 16 Sept
Datangsekali dengan mak pak mertua koi

DSCN1448
Makan-makan durian..
Hehe..koi memang dari kecik tak makan durian. Koi pun tak tahu apa rasa durian. 
Koi jugak tak makan apa sahaja yang berasaskan durian..
tempoyak ker, pengat ke, durian crepe ke, aiskrim ke…
tapi koi tak kisah dan takde hal kalau suami koi nak beli durian. 
Yang duduk atas sofa tu bapak mertua koi. Yang pakai jersi JDT tu adik suami koi. 
Huh…layan durian sampai tak ingat anak bini dah ye Dol.

DSCN1449
Comel betul anak dara diorang ni…
mulutnya pun sangat petah berkata-kata…
makin tambah geram bila dia bercakap dalam slang tengganu yang agak tebal. 

DSCN1457
Ni gambar koi la..asik amik gambar orang jer.
.tak berbaloi nak print gambar takde muka sendiri..hahaha…
Masa ni kitorang pergi makan seafood kat Senibong. 
Naik satu kereta je. Nilah first time Grand Livina tu digunakan untuk penumpang sepenuhnya.
6 dewasa 3 kanak-kanak 2 bayi bawah setahun. 
Oraitlah..masih selesa. 
Yang tak selesanya bila our kiddos kejap nak dok belakang..kejap nak dok depan…

DSCN1462
Masa makanan sampai koi lupa nak snap sebab busy…hahaha…
ingat tak ingat dah bangun dari seat dah nak balik. 
Ok..kali ni koi makan udang goreng sepuas-puasnya 
sebab hari tu masa pergi sebelum bersalin koi batuk-batuk. 
Makan seketul udang goreng terus batuk tak berenti..potong betul. 
Kali ni…hmm..balas dendam!

3 comments:

diana said... [Reply]

best la budak2 tu main air..kat umah akak tak de benda tu..rasa nak beli la satu..selamanu depa main air dalam bilik air je..guna besen besor tu..haaha

Azlan Strider said... [Reply]

wah...meriahnya...siap ade pool depan umah lagi.. :)

Regards,
-Strider-

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Bestnyaa meriah!.

Lapo pulak la you cerita pasal Senibong. Itu ari kempunan nak makan Butter Prawn sbb hubby TERorder sotong sampai 2 pinggan.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??