Saturday, April 19, 2014

Isu yang hangit sepanjang minggu

Saje nak review isu2 yang hangit sepanjang minggu ni. ...koi tader isu dengan perkara ni...tapi bila asik naik kat news feeds. .koi baca la juga...

Antaranya. .coklat pepero. Jujur..koi belum pernah rasa coklat pepero tu..sedap mat ke tak sedap koi rak pernah rasa. So bila ada angin khabarkan ia tak halal. ..taklah terkesan di jiwa. Cuma bila ia menjadi dambaan insan di Malaysia...dan bersepah terjual di pasaraya..rasanya perlu kot Jakim bertindak. Bagi koi pula..selagi ia bukan keperluan asas atau makanan asasi, ia bukanlah satu kemestian utk memiliki.

Seterusnya...isu rampasan tudung fareeda. Letakkan lah anda sebagai owner fareeda..dan faham sendirilah. Kalau koi jadi puan mawar...lagi laser kott...jual tudung yg sama design dgn nama "tudung aisha ala fareeda". Chanel, Gucci, LV tak buat rampasan pun kat barang tiruan...amboi...jenama dunia yg ko bandingkan...sama juga...bila kelantan rampas jersi TRW tiruan.  MU, Arsenal, Barcelona tak buat rampasan pun...kalau nak pakai yg tak ori...nak jual yg tak ori...suka ati dan poket masing2 la..tp jgn la pulak pergi provoke kat fanpage org tu...

Next. ..isu wardina dan Ustaz Don. Di sini koi no comments. Ilmu koi terlalu sedikit kalau nak bercakap tentang mereka. Perkara asas fardhu ain pun koi terkial kial...apalagi hadith hadith..

Laginya...isu sorang ahkak yang maki hamun operator PLUS...humang aiii....abih segala keluor...koi tak alami apa yg akak tu alami kan...cuma koi terfikir...apa motif aduan tersebut disebarkan social media ni? Mana ketelusan menerima aduan??

Lagi...kematian Karpal singh...mempersendakan kematian...isu RIP...isu takziah...adei..takziah ajelah...mati tu dah pasti bagi kita makhluk yang bernyawa.

Dan kisah van sekolah terjunam ke loji kumbahan di taman Universiti Skudai.  Dekat je dgn kawasan rumah koi.  Kemalangan seperti ini takde sapa yg inginkan ianya terjadi. Semoga keluarga mangsa tabah menghadapi ujian ini dan roh anak ini ditempatkan di kalangan orang orang yg beriman.

Sekian laporan rangkuman news feed koi...lain org lain isu gamaknya

1 comments:

LydSunshine said... [Reply]

dlm banyak2 cerita yang van terhumban tu je koi tak tau. dalam semua tajuk tu koi rasa semua org dah menajamkan senjata keyboard masing2.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??