Thursday, June 19, 2014

fishing lagi...

Last weekend en. Suami mancing lagi...
kat Mersing juga...
koi ok je...
takat pergi jumaat malam balik ahad petang...
takde la lama ngat.

kali ni hasil tangkapan tak banyak macam hari tu...
byk ikan kecik2. ..
ada juga yang besar. ..
en. Suami dapat sekor yang besar...
kawan baik dia dapat juga sekor yang besar..
so diorang bahagi dua ikan tu...
so...dua dua dapat rasa ikan tu

Balik rumah terus terbaring kepenatan...
yelah...hari Jumaat tu dia gi site visit kat KL...
kuar rumah kul 6 pagi. ..
balik rumah. ..
rehat kejap dah kuar balik nak ke Mersing

hari Sabtu pagi...
koi bangun subuh tu...
angin kat luar macam ribut...
hujan renyai. ..
adeh..rasa nak tanya kat fb..
sape kat Mersing? Hujan tak kat sana
Macam poyo pulak kan. ..
doa je la takde perkara buruk berlaku...

balik rumah. ..
en. Suami citer...
kisah dilambung ombak di tengah laut...
pada pagi Sabtu...
Semua mabuk...sampai nak tergolek...
makan ubat tahan mabuk pun tak jalan...
Hehe...

Yang di tangan kanan suami koi tu hasil pancingan dia...
kali pertama dalam sejarah pancingan beliau katanya...
(macamla slalu ngat mengail kannn)

3 comments:

Azlan Strider said... [Reply]

wahhh...besar gak ikan yang husband akak dapat tangkap..mesti puas hati dapat bawak naik ikan besar2 macam tu...

Regards,
-Strider-

Azlan Strider said... [Reply]

wahhh...besar gak ikan yang husband akak dapat tangkap..mesti puas hati dapat bawak naik ikan besar2 macam tu...

Regards,
-Strider-

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Besarnyaa!!.
My hubby (dulu2 la) kalau mancing dpt ikan besar mmg I hantar Restoran je la suruh dorang masakkan... nak siang sendiri kalau dah besar gitu mmg tak larat Nafisa.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??