Sunday, July 6, 2014

Puasa hari ke 8 dah...

Cepatnya masa berlalu. .
Dah masuk hari ke 8 hari ni. ..
Alhdulillah...
Koi belum tinggal puasa la setakat ni...
Hehehe...insyaallah..tiada keuzuran. ..
Anak sulung koi dapat puasa sehari masa 2 Ramadan tu..
Koi tak suruh...apalagi memaksa...
Baru 6 tahun kann...
Balik dari sekolah...
Koi asik tanya je...
Lapar tak? Nak buka tak?...
Risau...anak koi ni kurus kering...
Dia geleng je...
Dia cakap dia lapar sangat masa pukul 6.30 petang...
Masa tu kat pasar Ramadan. ..
Tunggu je la waktu buka...tak sampai sejam pun...
Beli macam macam...
Maklumla...puasa. ..
Semua rasa nak makan...
Lepas buka...hmm....tak lalu nak makan semua yang dia minta tu...
Sebagai hadiah dapat puasa sehari. ..
Semalam ayah dia belikan seluar baru kat Al Ikhsan....
Jenama diadora...
Perghh...mama dgn ayah kecik2 dulu...
Dah masuk U baru merasa pakai diadora la...apa la...
Itupun lenjan duit loan...hahaha

3 comments:

  1. bagus anak akak nie..anak buah saya astik merengek jer kat mak nak buka puasa..hehehe..tapi sy set rule kalau dia tak puasa, dia tak boleh join orang lain time buka puasa...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  2. dalam mendidik anak nie, yang mana penting perlu didahulukan...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  3. dalam mendidik anak nie, yang mana penting perlu didahulukan...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat