Wednesday, August 13, 2014

Jamuan raya abang Mukhlis

Esok sekolah abang ada buat Jamuan raya...
So...dia suruh mama buat kuih raya...
Sorry sayang....
Kalau nak kuih raya yang tradisional ala ala bahulu, semperit semua tu...
Mama tak mampu buat. ..
Suruh ayah beli kat angsana ye. ..

Tapi dia request nak buat coklat gaul cornflakes je...
Ok...jom kita gi dapur buat...
Mama cairkan coklat + gaul cornflakes. ..
Masukkan kat dalam paper cup.
Bab hias manik manik kat atas tu...
Tu kerja si Mukhlis sendiri...
Buat ni senang...
Takyah masuk oven...
Masuk peti ais...
Tak sempat berpeluh dah siap...hehehe...



Bahan Bahan dan caranya:

1 kotak cornflakes
1 kg coklat Beryls

* Cairkan Coklat beryls...
* masukkan Cornflakes dalam coklat cair
* gaul sebati
* Masukkan dalam paper cup
*masukkan hiasan seperti taburan manik warna warni
* masuk peti ais..
*siapppp

1 comment:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ooo mcm tu... harus dicoba ni!.
Tq Nafisa.. :)

Klik! Klik!

Post Terhangat