Wednesday, August 13, 2014

Jamuan raya abang Mukhlis

IEsok sekolah abang ada buat Jamuan raya...
So...dia suruh mama buat kuih raya...
Sorry sayang....
Kalau nak kuih raya yang tradisional ala ala bahulu, semperit semua tu...
Mama tak mampu buat. ..
Suruh ayah beli kat angsana ye. ..
Tapi dia request nak buat coklat gaul cornflakes je...
Ok...jom kita gi dapur buat...
Mama cairkan coklat + gaul cornflakes. ..
Masukkan kat dalam paper cup.
Bab hias manik manik kat atas tu...
Tu kerja si Mukhlis sendiri...
Buat ni senang...
Takyah masuk oven...
Masuk peti ais...
Tak sempat berpeluh dah siap...hehehe...

1 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Ooo mcm tu... harus dicoba ni!.
Tq Nafisa.. :)

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??