Monday, September 29, 2014

Kembara bersalin kembar part 1

Masa menghitung hari sebelum operation. ..
Tiap hari koi buka blog pasal czer...
Pasal pantang lepas czer...
Bengkung untuk guna lepas czer...
Cara jaga luka...

Cuak sungguh rasa nak kena bedah ni...
koi operate hari Isnin...
Hari ahad koi minta nak makan nasi goreng kampung...
Kat spital kan makanan semua tak pedas....
So...sebelum operate...
Baik layan tekak dulu...

Petang Ahad tu...
En. Suami datang bawa anak anak..
Andaikan pembedahan tak berjaya...
Atau ada komplilasi...
Kiranya hari tu last la koi jumpa Suami dan anak anak koi...

Malam sebelum operate koi takleh tido...
Hahaha...gila cuak nak kena operate...
Nurse suruh puasa start pukul 12 malam...
Tapi makan petang pun koi dah tak selera...
Esok pagi kul 6 koi bangun tido. ..mandi mandi...siap pakai baju utk masuk bilik bedah...
Baju tu warna putih...sarung dari depan ada tali kat belakang...
Ini kali kedua la pakai baju ni...
Kali pertama dulu masa d&c tahun 2007

Pukul 6.30 nurse datang nak masukkan drip dekat tangan...
Tapi koi kata koi lom semayang subuh...
kul 7 nurse suruh koi gi bilik rawatan untuk pasang drip dan pasang tube utk collect urine
Sungguh tak selesa mengenakan alat itu...
Koi bukannya menangis..tp rasa tak selesa itu menerbitkan air mata...

pastu...stretcher untuk menyorong koi ke OT pun sampai....
Krik krik krik....

Nnt koi sambung lagi...nantuk woo

2 comments:

Razfira said... [Reply]

suspense la.. hehe.. teruskan menulis!

LydSunshine said... [Reply]

uih berdebornya.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??