Saturday, November 22, 2014

Enjut enjut semut..

Budak berdua ni payah betul nak tido dengan lena kalau tak dipangku...
Tapi kalau asik nak dok atas riba je.. Bila masanya koi nak masak, menyapu, lipat kain...
Takkan nak panggil assistant datang lagi...
Satu hari RM50...kalau seminggu...6 hari la tolak sabtu suami koi tak kerja...dah 3 hatut...ushhh...banyak tu....

Terpaksa la korbankan tiga empat atut inggit untuk beli lagi satu set buai...
Ramai je kawan kawan yang tak mahu buaikan anak anak mereka atas pelbagai alasan....
Tapi sendiri punya anak...sendiri punya sukalah kan..
Masa koi tinggalkan anak no 1 dengan no 2 kat rumah pengasuh time koi kerja dulu pun dia masukkan anak koi dalam buai..
Masa koi kecik kecik pun koi masuk buai.. Masa koi dah besar sikit...koi la tukang enjut adik tido dalam buai...
Memang la berbuai ni ada bahayanya...
Tapi kita sendiri kena la berhati hati dan berdoa supaya dijauhkan dr segala kecelakaan....

Ada juga kawan kawan yang bengang gila kat baby sitter dia yang buaikan anak dia tanpa izin...
Koi cakap kalau ko tak bagi berbuai...hantar taska la...ko tak boleh dapat segala yang terbaik untuk anak sendiri daripada orang lain....kalau ko cakap jangan buaikan anak ko..kompom makcik tu surrender bela anak ko...
Sbb kat umah makcik tu ada mmg dah ada buaian khas utk anak anak yg dia asuh....dan makcik tu dah berpuluh tahun kerjanya mengasuh anak orang. 

Koi tanya kenapa tak bg anak ko berbuai? Dia kata nanti payah nak jalan. Nak hangkut buai dan segala macam....

Hehehe...pasal jalan rupanya...ingatkan pasal apa...

Koi tak ingat sejak bila Aril berhenti berbuai...dia nak tido sendiri je...bila ngantuk..dia cari port...pastu tido. Tp kadang tu...dia minta juga koi temankan dia tido...siap tarik tangan koi suh tepuk dia...siannya...


 

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Anak K.Mirror semua buai. Takde masalah walau byk travel ketika itu.

Rohani Hashim said... [Reply]

Ni yg motor buai kan tu kan.xyah kita henjut2 kan. Hmmm betol depend pd parents la kan. Tapi kalau tido berbuai ni budak jd lagi lena kan.

LydSunshine said... [Reply]

Dulu pon koi rasa mcm tanak ajar anak koi berbuai. Tapi bila kat umah pengasuh, mmg confirm pengasuh letak dlm buai. Takkan nak expect dia dodoi anak koi sorang plak dan dpt special treatment. Padahal sebenarnya tak susah langsung la nak travel. Dia boleh je ikut keadaan. Sebab dia menyusu badan. Kalau koi ada dgn dia, dia tidur la sebelah koi. Takde masalah langsung. lagipun yg risau nak gi travel tu, berapa kerap sgt le dia nak travel, huhu.

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??