Tuesday, November 24, 2015

Restoran Kari Kambing 40 Hari

Semalam otw balik dari Segamat..
Singgah makan kat Restoran Kari Kambing 40 Hari...
Nyummm...



Tapi koi tak reti nak review tempat makam makan...
Pasalnya...
Suami koi dok menjeling je kalau koi dok tangkap tangkap gambo makanan...
Hihihi....



Kedai ni layan diri...dia tak hantar pinggan makan kita ke meja...
Kita kena ambik kat depan nu...
Koi jaga anak kat meja...
Suami ambikkan nasi...
Dia letak nasi nak ambik air pulak...
Dederas koi ambik hp tangkap gambor nasi Arab tu...
Harga koi rasa dalam doblas ringgit kot sepinggan...
Nak makan dalam dulang pun boleh...
Rm45 kalau tak silap...




Sebab koi peminat lauk kambing...tu yg singgah tu...
Okayla kambing dia...lembut je...
Nasi dia pun ok...
Ada salad timun dan tomato...sedappp!!
Eh ada roti canai juga kat kedai ni...
Siap tampal notis..roti canai tak boleh order bungkus...

Kedudukan restoran ni betul betul tepi jalan lama Air Hitam - Yong Peng ..
Kiranya kalau nak datang...
Dari JB....turun tol Air Hitam...
Pastu sopink dulu putu bambu Juriah kat tepi bus stand lama Air Hitam tu...
Pastu amik korner ke kiri kat trafik light tu menghala ke Yong Peng...
Lepas tu...
Tengok2 la sebelah kiri...sbb kedai ni sebelah kiri dari Air Hitam...betul2 sebelah kedai hardware...

Len kali boleh singgah lagi la....hihi

4 comments:

CikNaa said... [Reply]

putu bambu Juriah tu mmg fav koi jugek.. balik umoh mertua rajin la beli dengan durian crepe sekali..

LydSunshine said... [Reply]

Gitu je review dia. Heheh.. Mmg aok kena asah lagi bakat utk jadi food blogger Yan. Ahaaa... Lauk kambing dia tu masak hitam ke? Kalo kat kampung koi, nama masakan tu nama dia opor kot.

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Unik pulak nama Kedai tu..
Selama kat Msia... Tak pernah dgr lg..

Raz said... [Reply]

nama dia komain panjang.. hehehhe.. blk johor nnt leh singgah

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??