Sunday, November 29, 2015

Zoo Johor edisi Aril

Oleh sebab adik koi cuti dan dia kebosanan sebab belum ada anak...
So dihangkutnya koi dengan anak anak ke Zoo Johor..
Bukan main sakan lagi si Aril berlari lari kat Zoo..
Musim cuti ni...Anak koi 3 orang balik kampung...
Duduk dengan atuk belah ayah diorang kat kampung Segamat sempena cuti sekolah...
So...tinggal Aril dengan Sarah je dengan koi

Ni kali ke tah berapa koi pergi Zoo Johor ni..
Tapi tiap kali pergi...
Ada jer tempat tengah renovate...
Sana tutup...sini tutup...
Okayla utk keselesaan pengunjung juga kan...
Tapi patutnya planning untuk renovation tu...tak kena time pack macam cuti sekolah...

Kat JB ni tak banyak tempat riadah yang murah murah...
Yang mahal macam Legoland..Hello Kitty Town... Angry Bird ...agak kurang berbaloi la pulak...
So ZOO JOHOR memang pilihan wajib le maknanya...

Haa...tengok..murah je kan...
Dewasa RM2
Kanak kanak RM1

Yang koi lemah dekat Zoo johor ni...sebab dia ada banyak tangga tangga....
Nak tengok haiwan...
Kita kena jengah dari atas kandang haiwan tu...
Pastu temboknya agak tinggi...
Bila bawa anak2 yng belum cukup tinggi...memang leceh nak angkat anak2 untuk diorang sama2 jengah binatang dalam kandang tu...
Bila bertangga tangga tak boleh pakai stroller...
Kena la gendong anak anak

Jom koi bawa aokme jengah sama2...
En.Harimau sesang bersantai dalam kubangnya laksana Raja Rom yang kekenyangan...
Siap ketik ketik lagi ekor dia dalam air kolam tuj..

En.Beruang ni dok menanggah aje pelawat kat kandang dia...
Dah tu anak koi gi campak roti yang dia tengah makan...
Memang la beruang tu tertunggu tunggu lagi...

Ni sekor lagi..
Rasanya ni Puan Harimau..sebab kecik sikit...
Pergh...kalau koi ade kamera muncung sehasta panjang nya tu...mesti boleh zoom sampai nampak kutu kat teling rimau ni...
Bestnya....

Singa pun ada...ada cimpanzee...tapi nampak.macam dah tua sangat dah...
Dulu ada gajah...sekarang dah tak pernah nampak dah gajah tu...
Orang sini panggil gajah ekstasi...
Sbb asik goyangkan kepala je...

Lepas tu jalan jalan..
Nampak budak kecik jual sayur...makanan unta tulisnya...
Sebakul kecik RM2...
Koi beli la 2 bakul..
Niat saje nak bg adik tu happy je...
Dia kata dia part time cuti sekolah...
Koi tanya darjah berapa...
'Saya tingkatan 1 cikk'
Hehehe...halus sgt...

Tapi..panggil panggil untanya takmo datang dekat...
Buat tak tau aje...
Cehhh...
Yang datang lembu...
Hmmm...lembu pun lembu lah...
Anak koi pun bukan pernah tengok lembu...
Dia hulurkan sayur kat lembu tu...
Bila lembu tu nak ngap je...
Cepat cepat dia lepaskan...
Hehehe...takuttt...

Sebab hari dah nak hujan...
Kitorang pun terus la menuju ke tempat burung burung...
Tapi kat bahagian hujung tu...tengah renovate pulak...
Hmmm...terus menuju ke luar...balik lahhh...
Aril dah start nangis...dia takmau balik...
Masalahnya hari dah start hujan..
Mujur kat luar tu ada van jual jual air dgn keropok...
Belikan air boboiboi sambil nyanyi lagu Boboiboi diam le dia...

Naik kete pun dia diam je...dah tak nangis...
Togak air boboiboi..
Kitorang nak cari tempat makan pulak...








1 comments:

Raz said... [Reply]

pernah g masa kecik2.. rindu pulak..hehe

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??