Tuesday, April 10, 2018

Aqua Spirit

Petang tadi first time bawa anak anak pergi trial lesson kat Aqua Spirit Pulai Utama. Ingat nak hantar dorang semua pergi kelas berenang tu... tu yg tanya tanya pasal kelas berenang...rupanya ada free trial, 25 minutes je la tapinya...hahaha

Selama ni kalau bawa anak anak gi main air kat mana mana...pakai spender dorang je...tp ni konon nak gi pool...konon nak carikan swim wear yg elok sikit...

Janji dgn coach renang tu pukul 4.30...tp pukul 4 baru boleh pickup dorang sbb ada hal kat opis. Lepas tu...pergi masuk Giant Pulai Utama. Mula mula masuk Mr.DIY dulu sbb dulu pernah beli swimsuit sarah kat situ...

Cari2...takde...pastu naik Giant kat tingkat atas. Pun takde juga swim wear. Keluar Giant...pergi Aeon Taman Universiti...membeli belah di sana dengan amannya kami...habis la wet Mama Yan Rm330 utk 5 pasang baju mandi anak

Ni la bangunan Aqua spirit tu...betul betul depan pasaraya Song Mart Pulai Utama

Pukul 5.30 ptg baru sampai ke Aqua Spirit kat Taman Pulai Utama...semuanya tak jauh pun...sekeliling je.

Berterabur la anak anak Mama Yan kat kolam renang tu...oh ye...kolam renang dia ni indoor ye. Guna salt system...anak Mama Yan kata airnya masin. Suhu pun terjaga...dlam 30 °C. Tak kena matahari...tak kena hujan....so rasanya mmg sesuai nak hantar anak anak berenang kat sini.

Lepas habis trial session dorang...so tanya tanya la harga utk class dan hari hari nya.
Hmmm...dengan harga sebegitu... rasanya...untuk anak anak nombor 3..4 dan 5...nantilah ye...lagipun lorang tu mandi kat rumah sendiri pun tak reti lagi...cemana nak mandi kolam

Mama Yan dah bincang dengan suami...yang no 1 dan 2 aje akan masuk kelas berenang...
Haha...keaian budak2 ni penat...tapi takpela...
Budak2 sekarang tak rasa penat main sampai gigil kepala lutut lapar....kalau hari cuti..lepas sarapan aje dah keluar main...selagi tak lapar...tak balik makan nasik. Lepas makan nasik...sambung balik main.

Anak MamaYan yang no 1 tu...nampak mesra air dan cepat belajar. Yang no 2 pulak..sgt takut air...takmo masuk kepala dalam air sbb takut lemas...hahaha...

Yang no 3..4..5...tiga tiga tak mkn saman...main cebur je...adeh....siap taknak keluar kolam. Ucid la tu...duduk kat tangga kolam peluk tubuh. "nak andi olam agi"

Lepas settle salinkan pakaian semua...duduk discuss dulu dengan coach pasal hari dan waktu nak hantar anak nnt dengan tgk price list. Adeh tak aman langsung Mama Yan ni nak discuss. Kecoh dan huru hara ruang depan kaunter tu. Usik itu ini...lompat berlari. gerammnya nak cubit cubit..pakkal la kat tempat orang...tegur je la..."hepp..jgn usik".."hepp..jgn pegang"..."abangggg jaga adik"

Mama Yan ni bukan apa....Harap sangat anak anak pandai berenang sebab Mama Yan tak reti berenang langsung... takpela penat sikit hantar ambil anak anak asalkan diorang betul betul nak berenang...Air paras paras ketiak sendiri pun boleh lemas tau...hahaha

Oklah ye...nak karang entry lain pulak...nak kena menabung dgn lebih gigih utk hantar anak kelas berenang ni...wassalam



2 comments:

chiku the chucuru said... [Reply]

kalau tak kisah, boleh share harga untuk swim lesson tu? saya pun mencari kelas untuk anak juga.

AzianKhalil said... [Reply]

harga sebulan..untuk yg umur 7 hingga 12 tahun RM200 sebulan. daftar RM380.
yanng toddlers ni..mahal sikit RM250 sebulan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??