Monday, May 14, 2018

Kelas Menjahit 5M

Assalamualaikummm...
Throwback ajelah kejenya....
Sbb nak terus up entry memang tak berdaya...hihihi...
Alhamdulillah Suami bagi keizinan untuk join kelas jahit 1 hari dengan cikgu jahit tersohor Awie Manik ni...
Kelas jahit ni juga berkoloborasi dengan Azie dari AzieDCloset. Pun tersohor juga di kalangan tukang tukang jahit seantero Malaysia ni.



Muka memang tak semenggah ye...hahaha...
sila lah abaikan muka Mama Yan tanpa sebarang filter mahupun penambah perisa. 

kain merah bersatu tu...baju Mama Yan la Tu...
Kak Awie Manik tu tengah ajar potong
Dia suruh pilih antara dua pola...
Mama Yan belajar pola princess cut
ada beberapa orang je yang ambik pola princess cut ni..
ramai yang nak belajar pola tidih kasih
Lupa pulak nak snap gambar Mama Yan pakai ni...


Kelas ni diadakan di KV Azizah kat Larkin. Mesin banyak..tapi banyak juga yang tak boleh pakai. biasalah...yang pakai pun anak-anak sekolah. Cuma kena ada lebih banyak kakitangan teknikal dan maintenance kot.

Seronok berada dalam kelas kelas macam ni...riuh rendah...padahal sebelum ni tak kenal pun. kenal beberapa orang ke kat dalam facebook. lepas ni..ada la hajat juga nak belajar jahit baju melayu pula...
setakat jahit baju melayu biasa biasa untuk anak tu bolehla...tapi kalau nak yg cantik..kemas dan terletak...
memang belum sampai la ke tahap itu.

kerja tetas jahit tetas jahit ni memang jadi makanan la ntuk orang yang baru nak belajar ni...
so kalau baru nak belajar...
tok sah la guna kain batik sutera ye...
guna kain crepe atau cotton aje senang,.,,hihih...

oklah..nak ssambung keje opis sikit ni...
wassalamm


0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??