Sunday, May 6, 2018

Umar Mirzan 1 Tahun

Adik Mirzan dah setahun dah..yeay...
Sebenarnya...sah sebulan punya citer...
Dari sehari ke sehari...ke sehari...nak letak kat blog..tp asik tak sempat aje.
Hari ni ...sempat tak sempat...up jugak.
Dan tentunya entry ini akan dipenuhi dengan typo error sbb pakai henpon Samshng J7 jek ni.

Alhamdulillah dengan perkembangan yang sgt positid adik Ijan. Lahirnya walaupun pramatang...tp utk usia setahun ni...nampak normal dan sama je macam abang abang nya yg lahir matang.

Masa setahun ni adik Ijan dah pandai berdiri bila ada bantuan.
Tapi belum pandai menapak.
Takpe....slow slow ye Ijan.

Adik Ijan pun dah pandai jeles kalau mama dia peluk abang kakaknya....
Dah pandai merajuk...adohaii...
Advance tau budak budak zaman sekarang.


Kek beday Ijan ni...order kat aunty Sofia.
Sofia ni staff Mama Yan kat opis sebenarnya. Part time baker. Mama yan sokong la business anak anak muda ni...
So order la kek Creme Brulee dengan hiasan edible image gambar didi and friends ni.

Kek Creme Brulee dia ni mmg sedap dan makan banyak banyak sikit pun tak rasa muak.


Sofia ni ada buat macam macam kek tau. Boleh order deaign dan saiz yg diminati.
Tu ada nombor wasap dia kat atas ni. Boleh tanya dia pasal kek..area jb je la tapinya.

Mama Yan tak rajin nak buat kek kek ni semua...leceh la...
Sebiji kek aje pun ambil masa yg lama...
Dan benda paling malas sekali adalah...
Nak basuh segala mak nenek perkakas yg dah guna utk buat kek.
Dengan berminyak berlemin nya...
Memang la tak rajin.
Laonlah ada orang bantu basuhkan...
Dulu dulu rajin gak buat...
Sekarang dah tak rajin...
Sbb banyak benda nak buat...
Nak nak bila kita ada anak yg sah sekolah...
Nak.kena bg tumpuan juga pasal hal hal sekolah diorang kan...tu yg terpaksa melupakan benda yg pernah diminati dulu dulu kala...

Sehari sebelum beday Ijan pun....Sofia dah bagi Tiramisu
Adeh kembang la akak Cik Pia oiii...
Titamisu ni pun sedap. 
Anak muda kena la pandai cari peluang berniaga...
Rasa nak muda sekali lagi tauu...
Macam macam nak buat rasanya...
Nak berjimat duit ptptn dan buat mofal berniaga...hahaha..
Berangan je la...move on plzzz...

Ok lah..sorry tau banyak typo...
Wassalam



1 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said... [Reply]

Happy birthday Umar Mirzan..
Moga jd anak yg soleh. Aamiin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??