Showing posts with the label wanitaShow all
Ciri ciri jodoh yang diinginkan
Pin it

MY jumpa Manifesto atas ni dalam twitter, Me 24 YO 172cm, 54KG++ Physically fit and like to walk Working in KL Family person Patient Her 20-30 YO Acquired/acquiring degree Muet band >4 (optional) Physically active Intellectually inclined (opinionated but open-minded) The relationship Truthful. U…

Read more
Baby brooches Tik Tok Shop
Pin it

Sajalah nak share hasil memancing di tik tok shop... MY beli baby brooches... Kerongsang untuk pin tudung, Sebanyak ni MY berharga RM13.28. Yang ada batu ada dalam 30 biji. Yang takde batu, ada dalam 40 biji. selalu beli 5 biji RM2. Siap ada dapat stopper plastik sekali. Stopper tu fungsinya untuk …

Read more
Rawat diri dengan sumber alami
Pin it

Ni petua petua yang MY jumpa dalam majalah majalah lama kat rumah ni. Tapi rasanya, petua hanya untuk orang yang rajin sahaja. Yang malas, dia beli aje kat Watson. Mengilatkan kuku Ambil beberapa biji belimbing buluh. Kemudian, belah memanjang. Gosokkan bahagian dalam belimbing pada kuku. Jikan dia…

Read more
Tudung bawal Sue & Sha
Pin it

MY beli lagi tudung bawal dari kawan serumah zaman student dulu. Dia design dan pre order tudung tu semua. Jual di IG 'Sue & Sha'. MY tukang beli aje. Selain dari memuaskan nafsu membeli MY ni,  dapat juga memberi sokongan kepada kawan MY tu. Kali ni MY beli 3 helai aje yang bidang 50&q…

Read more
10 Rahsia jadi Isteri Dambaan Suami
Pin it

Ni rahsia yang bukan rahsia yang MY jumpa dalam majalah wanita lama ye... bukan MY punya tips. Kita masih dalam mood pengantin lagi, belum layak nak bagi petua atau nasihat rumahtangga. Alang alang tengah hot sangat dengan bini muda yang lebih manja ni, ada baiknya juga kita refresh semula mood pe…

Read more
8 Tips Kulit Cantik
Pin it

Selain daripada pergi membuat rawatan wajah di SPA, kita juga perlu menjaga kulit muka dengan cara yang betul. Lebih lebih untuk orang yang kurang masa dan duit untuk ke SPA ni, Memang kita kena perhatikan betul betul tips di bawah ni untuk mendapatkan kulit wajah yang cantik dan sihat secara semul…

Read more
Kali pertama gunakan tampon
Pin it

Bacaan wanita sahaja Bangun pagi hari Isnin masa nak pergi bercuti Mersing awal bulan hari tu... Tengok tengok menses.. Aiyokkk... Macam mana nak mandi laut? Macam mana nak gi pulau? Ahh...jammed! Sepanjang jalan asyik fikir fikir macam mana nak mandi laut kalau menses. Last choice yang ada ...  …

Read more
Telekung Tea Johor Bahru
Pin it

Hari Jumaat 2 minggu lepas, MY pergi beli telekung untuk buat buah tangan hari raya nanti. PIlihan MY adalah Telekung Tea, Johor Bahru. Pergi suami hantarkan, MY malas nak drive sorang sorang ke sana... Crowded sangat. Nak parking pun susah. Suami tunggu je dalam kereta dengan Mijan. Mama Yan turun…

Read more
Tempek apa pun, muka macam tu jugak
Pin it

hari tu.. borak borak dengan kawan kat group whatsapp.. Seorang dari kawan MY pun ceritalah kejadian masa dia di surau... ''Smlm kt surau pas solat biasala aku sembur face mist tempek sunblock pakai cc cream Pastu budak ofis aku yg kata ‘ko tempek beria pun muka ko mcmtu gak..x yah la’ Eh ?…

Read more
WW : ada lagi ke perempuan tak pakai mekap?
Pin it

ada laaaa... ada laaaa... Ada laaaaa.... Ishh.. pang kang..!!

Read more
Tudung Fazura Koleksi Saujana
Pin it

Walaupun dah nekad tak nak beli tudung dalam masa terdekat ni, Tapi MY terbeli lagi tudung.. hahaha... Tergoda dengan tudung Fazura.. Semua lawa lawa... tapi MY beli 3 helai je,, Tudung Fazura Bawal Printed Cinta Langkawi, Ada gambar pantai.... Patut cinta langkawi gambar siakap..hahaha Tudung Fazu…

Read more
Adidas Forum
Pin it

Haishh... Lawanya lah kasut Adidas Forum ni... Cantik, menarik, menggoda, meleleh, cair... memang betul betul fall in love la tengok. Ni Mama Yan tertengok kat IG Missmimilana... Teringinnya nak memiliki sepasang... Tapi kan... Musim pandemik ni... tak banyak keluar rumah... Silap silap...  Rosak d…

Read more
Cornetto Rose Peach
Pin it

Tengah viral aiskrim Cornetto Rose Peach ni di media sosial... MY pun tak nak lah ketinggalan menikmatinya... Alhamdulillah... Memang sedap... Baunya wangi... Tapi tak la rasa peach pun.. Rasa vanila yang berbau peach + rose kot... Sebelum makan..harusla buat video tik tok dulu.. Tapi.. MY segan da…

Read more