Showing posts with the label wanitaShow all
Kali pertama gunakan tampon
Pin it

Bacaan wanita sahaja Bangun pagi hari Isnin masa nak pergi bercuti Mersing awal bulan hari tu... Tengok tengok menses.. Aiyokkk... Macam mana nak mandi laut? Macam mana nak gi pulau? Ahh...jammed! Sepanjang jalan asyik fikir fikir macam mana nak mandi laut kalau menses. Last choice yang ada ...  …

Read more
Telekung Tea Johor Bahru
Pin it

Hari Jumaat 2 minggu lepas, MY pergi beli telekung untuk buat buah tangan hari raya nanti. PIlihan MY adalah Telekung Tea, Johor Bahru. Pergi suami hantarkan, MY malas nak drive sorang sorang ke sana... Crowded sangat. Nak parking pun susah. Suami tunggu je dalam kereta dengan Mijan. Mama Yan turun…

Read more
Tempek apa pun, muka macam tu jugak
Pin it

hari tu.. borak borak dengan kawan kat group whatsapp.. Seorang dari kawan MY pun ceritalah kejadian masa dia di surau... ''Smlm kt surau pas solat biasala aku sembur face mist tempek sunblock pakai cc cream Pastu budak ofis aku yg kata ‘ko tempek beria pun muka ko mcmtu gak..x yah la’ Eh ?…

Read more
WW : ada lagi ke perempuan tak pakai mekap?
Pin it

ada laaaa... ada laaaa... Ada laaaaa.... Ishh.. pang kang..!!

Read more
Tudung Fazura Koleksi Saujana
Pin it

Walaupun dah nekad tak nak beli tudung dalam masa terdekat ni, Tapi MY terbeli lagi tudung.. hahaha... Tergoda dengan tudung Fazura.. Semua lawa lawa... tapi MY beli 3 helai je,, Kali ni MY beli di Shopee fazuraofficialstore. Yang mula mula hari tu beli di group whatsapp. parcel sampai aje, terus l…

Read more
Adidas Forum
Pin it

Haishh... Lawanya lah kasut Adidas Forum ni... Cantik, menarik, menggoda, meleleh, cair... memang betul betul fall in love la tengok. Ni Mama Yan tertengok kat IG Missmimilana... Teringinnya nak memiliki sepasang... Tapi kan... Musim pandemik ni... tak banyak keluar rumah... Silap silap...  Rosak d…

Read more
Cornetto Rose Peach
Pin it

Tengah viral aiskrim Cornetto Rose Peach ni di media sosial... MY pun tak nak lah ketinggalan menikmatinya... Alhamdulillah... Memang sedap... Baunya wangi... Tapi tak la rasa peach pun.. Rasa vanila yang berbau peach + rose kot... Sebelum makan..harusla buat video tik tok dulu.. Tapi.. MY segan da…

Read more
Masih wujud ke? Part 1
Pin it

Naik menyampah pula bila keluar quote "Masih wujud ke perempuan dot dot dot..." "Masih wujud isteri dot dot dot.." Bukan sikit sikit.. banyak dan berlambak lambak lalu di newfeed... Tak tahu kenapa dan apa perlunya soalan begitu... Biasanya page page yang takde modal menulis la …

Read more
Wordless Wednesday : Lelaki vs perempuan
Pin it

Rak buku sekolah kembar perempuan   Rak buku sekolah kembar yang lelaki.

Read more
Kerongsang lagi
Pin it

Beli lagi dan lagi... MY beli 10 biji je... Harga RM11... Kat booth kat Angsana.. Benda ni beli seguni pun, lama lama nanti tinggal sebiji dua aje. Entah ke mana ghaibnya taktau. Kali ni beli pattern yang takde berlian berlian, takde manik manik, batu ke, kristal ke hapa semua takde... Sebab baru p…

Read more
Wangi dengan Sugarbomb
Pin it

Saja nak cuba minyak wangi SugarBomb... Mama Yan pilih bau Vanilla Kp Meow... Memang sedap sangat bau dia...  MY tak terror sangat bab minyak wangi ni.. Asal minyak wangi je... kira wangi la tu... Untuk 30ml ni, harganya RM45. Dan postage RM8.

Read more
Selamat Datang Cik Port
Pin it

Sebenarnya dah lama sangat sangat dah Mama Yan cari mug baru... Dah pandang-pandang, jeling-jeling ke sana ke situ ke sini mencari mug, tapi takde yang berkenan di mata.. Kat shopee tu ada yang berkenan, tapi macam tak percaya pula dengan sistem kurier sekarang ni.. Aje jadi debu sampai kat tangan …

Read more
Sesi menunjuk-nunjuk
Pin it

Jom menunjuk-nunjuk barang baru sempena takde sempena apa apa ni.. Barang pertama nak tunjuk baru beli dryer baju baru.. Jenama Toshiba - 7kg.. Harga RM1000, beli di Hwa Kong & Company dekat depan Mr DIY Pontian. tulis lengkap lengkap... Senang nak trace bila diperlukan... Beli yang baru sebab …

Read more
TQ Husband : Samsung Cordless Vacuum
Pin it

Mama Yan minta suami belikan Cordless Vakum... Sebabnya... Rumah sekarang agak luas... Kabel vakum biasa tu tak sampai...  Kena pindah soket banyak banyak kali. jadi suami pun belikan lah.. Jenama Samsung... Terima kasih suami... Cantikkan...warna merah.. anak anak cakap maca transformers Ni bateri…

Read more
Di mana semangat?
Pin it

Semangat nak menulis entri baru hilang sejak seminggu yang lalu. Lebih tepat lagi... sejak kemalangan kereta minggu lepas. Bukan entri kat blog sahaja, Media sosial lain pun ke laut... Paling panjang boleh tulis 3 ke 4 ayat... Lepas tu..blank.... adoiii Nak up iklan Mary Kay pun takut... T…

Read more
Romantik lepas kawin
Pin it

Read more
Beauty Review: Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF 15
Pin it

Selepas berkenalan dengan Mary Kay... Akhirnya... Mama Yan memiliki primer foundation... Sebelum ni asyik la tertanya tanya... Apa benda la primer foundation tu,? Tahun lepas, Mama Yan google perkataan primer foundation. Sebab asyik ternampak orang tulis make up primer je... …

Read more