Pantai Kemasik, Terengganu Darul Iman

Hujung minggu MY and family and mertua pergi ke negeri Terengganu darul Iman...
menziarahi adik ipar MY yang baru sahaja dipindahkan kerja dari Jengka ke Kemaman...
Jadi, sajalah jalan-jalam tengok tempat baru dia... 

Dari Segamat hari Sabtu bertolak pagi...sebelum tengah hari kitorang dah sampai rumah dia...
lauk pun dah bawa siap siap..
sampai umah dia terus makan ramai ramai..
petang tu kitorang jejalan ke Pantai Kemasik yang terletak kira-kira 10 minit dari rumah dia..
Rumah dia kat Seri Bandi.. 

sampai sampai...tengok laut..mak aiihhh....angin kuat gila...ombak walaupun tak besar tapi agak laju...pantainya pun agak curam...
memang tak sesuai nak mandi mandi..tapi anak2 dah tak boleh kontrol lagi dah..
mandila jugak..tapi tak boleh lepas walaupun seminit...
takut jugak dibawak lari ombak... 

 pastu kat pantai kemasik ni..pasirnya agak kasar dan bila pijak kaki terbenam...
ala ala pasir sungai gitu,...
keadaan pasirnya tak sama macam pantai-pantai yang MY pernah pergi sebelum ni... 
MY macam biasa la..tukang amik gambar jer...
lagipun koi tak suka sangat mandi laut ni...sebab nanti nak kena bilas bagai..
kalau tak nanti berlengas benar rasanya...
memang selalunya MY duduk tepi je...
layan bebudak main pasir..yang mandi selalunya bapak si umar umar ni...

dah siap siap mandi tu...kami carilah bilik mandi ke..toilet ke...nak bilas...
hahha..toilet ada..tapi berkunci...dia tulis notis jer suruh pergi toilet kat gerai,..
pergi kat gerai dia kata takleh mandi kat toilet dia...
takleh masuk kalau kaki berpasir..ayoyo...
pasal malas nak panjang cerita...ambil air dalam kereta buat bilas kaki tangan...pastu terus naik kereta..mandi kat umah aje....
patutla takde orang mandi mandi...kitorang jer...
takpelah..dah datang jauh2...tapi enjoy sebab ramai-ramai..
next time kalau ada family datang nak bawak kat pantai area kota tinggi dan mersing...
barulah best...

0 Comments