Nak jugak Ombak Rindu...

Sana sini situ...blog..paper...fb..semua citer pasal Ombak Rindu...review selepas menonton..koi? koi pun tak ketinggalan hendak juga bercerita pasal Ombak rindu...Novel Ombak Rindu ni koi ingat koi baca lebih kurang lapan tahun yang lalu...masa tu masih bujang dan tinggal menyewa bersama rakan di Taman Universiti...hmm..skang pun koi masih tinggal di Taman universiti Skudai...

Dulu Novel Ombak rindu ni dimliki oleh kawan koi yang nama Ija..orang Penang...sekarang bekerja dengan MMC-Gamuda...hmm...hebat kerjayanya sekarang...novel si Ija ni la kitorang dok pulun sampai hancur lunyai...basah dengan air mata dan hingus..berangan nak kahwin dengan orang kaya cam Harizz..ahahah...

masa ni selalu membayangkan novel ni dibuat dalam version drama atau filem...dan kitorang ramai-ramai akan membariskan pelakon pelakon pilihan kitorg...kalau ikut masa tu...Diana Daniel belum akil baligh lagi sebab masa tu Diana jadi anak Norman Hakim dalam Filem Idola...

so artis yang jadi pilihan kitorang utk membintangi Filem Ombak Rindu adalah...

Abby Abadi = Izzah, 
Norman Hakim = Harizz 
Nasha Aziz = Mila...

ataupun...

Erra Fazira = Izzah, 
Rosham Nor=Hariz 
Eja= Mila...

dan ade lagilah beberapa padanan watak...hahah...


selepas bertahun tahun ada jugak orang nak filemkan novel yang koi rasa paling banyak collect air mata kitorang ni...dengar je filem Ombak Rindu nak keluar...kitorang terus debatkan dalam fb siapakah yang layak membintanginya...punyalah semangat nak menonton filem Ombak rindu ni..tapi sampai hari ni belum lagi pergi tengok.

Sebenarnya, last saturday memang dah rancang sebaik baiknya dah...sabtu kan halfday, anak tinggal kejap kat taska. lepas tengok movie baru ambik...tapi sebagai seorang ibu misali..tak tergamak koi nak tinggalkan anak kat taska...mama ayahnya berdua duaan pegi tengok Ombak Rindu...so..koi decide beli dvd ajer nnt...lagi pulak dengar dengar citer..Tarantella Pictures nak kuarkan DVD yang full version punya ...yang main kat pawagam ni yang berdurasi 2 jam...yang diorang nak terbitkan tu yg mengikut kehendak pengarah...huhu...tak sabar koi...


*** mengenang citer Ombak Rindu ni....terasa rindu yang amat sangat kat kawan2 ex housemate masa belajar dulu...hmmm...

5 Comments

  1. Naisb baik bukan abby abadi dgn norman. kalo tidak, mila itu dah tentu memey. Heheh.

    ReplyDelete
  2. Bila dah ramai sgt promo ni... rasa mcm nak gi tengok gak la esok.

    ReplyDelete
  3. amboii... buku tu nampak reto betul eh.. haha..

    peminat veteran ni.. ;-p

    ReplyDelete
  4. lunyai betul buku tu..hihi...
    sedih teramat tu..berpindah2 tgn lagi buku tu..hihi

    teringin gak tgk citer tu..tpi kita jenis mls tgk movie..
    so tgu dvd ke cd ke yg boleh di beli atau dipinjam..hahahaha...
    sambil baring2..nangis2 kat rumah...

    ReplyDelete
  5. yong pon bc gak dulu hhehhehe

    wah dok taman u ke

    nnti yong nk jmpa cust..dok taman u jgk hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)