Absent Minded

Absent Minded la konon...sebenarnya pelupa...dan koi salah seorang yang memang pelupa orangnya.
Masa masih belajar dan tinggal di asrama, selang 3 hari koi kembali ke asrama, pasti akan ada parcel dari kampung menyusul. hehe....Bila nak balik ke asrama..mak dan abah koi akan tanya macam macam di muka pintu..tiket bas dah bawak? henpon dah bawak? jam tangan? beg duit? beg mekap? dan lain lain lagi...sampaikan koi boleh jawab..."dahla mak...kang tertinggal bas pulak nak check satu satu..."

sampai aje kat asrama...telefon mak..."mak kalkulator cheah tinggal atas meja dalam bilik, mak tudung bawal baru beli tertinggal kat rak...'' bila dah kawen beranak pinak  "mak kasut anak tinggal...mak botol susu anak tinggal...mak itu tinggal..ini tinggal..." tapi skang dah tak suruh abah pos lagi...En suami koi tak bagi...dia kata suruh mak simpankan ajer....nanti balik lagi baru ambil...asik menyusahkan orang tua jer...dari kecil sampai dah beranak pinak pun asik susahkan orang tua aja...hehehe

itu kisah balik kampung....kalau jadi orang terakhir tinggalkan rumah atas sebab En Suami kerja luar daerah ...memang ada aje yang terlupa..siap sekalitu lupa nak bagi beg anak anak kat taska...dah terbawa sampai ke pejabat...adoihh...memang cari pasal nak kena patah balik. kalau takat lupa tutup lampu atau kipas tu mmg dah jadi makanan dah. Sekarang ni En Suami yang akan buat last check tiap kali keluar rumah. Tapi kalau suami kerja luar daerah, pagi2 dia telepon tanya suis seterika dah tutup? botol susu budak ada bawak? lampu bilik atas dah tutup?

Handphone sebiji...pengecas aja ada 5 biji..hehe..ini semua gara-gara lupa nak cas la...lupa nak bawa pengecas balik kampung la...bila lupa nak bawa, terpaksalah beli yang baru. Huduh peel betul.! Mujur dapat suami yang penyabar dan layankan ajer kelupaan Mama Yan ni...Sayang awak! hehe

Bos sekarang ni pun okay jugak..sebelum balik dia akan remind perkara2 yang dia suruh sepanjang hari.."Yan, pasir dah order? Claim dah hantar? PO dah faks? Itu dah? Ini dah?"  tq bos pasal banyak tolong koi...



6 Comments

  1. Boleh tahan jugok pelupe nya aok. Syukur dpt suami yang memahami. Kan?

    ReplyDelete
  2. hahah..nampak nya yan kena ambik pembantu sorang la..kat umah sorang kat opis sorang..hahaha

    ReplyDelete
  3. @Razfira Alhamdulillah..setakat ni masih baik lagi...

    ReplyDelete
  4. @LydSunshine Alhamdulillah...Allah mmg bagi kita pasangan yang sesuai dgn kita...

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...