Showing posts with the label Isu semasaShow all
Abang Viva Viral
Pin it

Siapa sebenarnya Abang Viva ni? gambar dari  Artortoise 1. Nama sebenarnya Azwan Omar 2. Berusia 29 tahun 3. Masih bujang, menjaga 2 orang anak kakaknya - (kakaknya telah meninggal dunia) 4. Bekerja sebagai operator mesin 5. Kelahiran Alor Gajah, Melaka 6. Datang ke Shah Alam untuk misi menyelamat…

Read more
Simpan untuk masa depan
Pin it

Banyak tu..tidaklah... tapi adalah juga simpan sana sikit... situ sikit... bukan niat untuk survive jika berlaku perceraian...bukan.... minta dijauhkan. Menyimpan untuk masa hadapan... apa yang ada di masa hadapan, kita belum tahu apa yang akan terjadi. Belum tahu apa yang akan berlaku. Malahan tia…

Read more
PPK Pembantu Perawatan Kesihatan
Pin it

Ramai lagi yang keliru antara Pembantu Pegawai Perubatan, jururawat dan Pembantu Perawatan Kesihatan.  Pukul rata aje semua, Asal baju putih, Semua nurse. Hihihi... Mereka ada bidang tugas yang berbeza sebenarnya. Walaupun bidang tugas dan tangga gaji mereka berbeza, Itu tak memberi makna kita bole…

Read more
Budak U
Pin it

Kah kah kah... Budak lelaki kot..  Pen minta kat kawan. Mama Yan siap bawa bekas pensel besar gedabak. Lengkap dengan pen hitam, biru, merah, highlighter, liquid paper, cutter, stapler, pembaris, pensel picit, kalkulator.  Bawa buku, payung, telekung, botol air dalam beg sandang belakang. Walaupun …

Read more
18 Penuntut UPNM didapati bersalah
Pin it

Kalau dalam kejadian seumpama di atas, Kita hanya jadi nasi tambah, Kemudian dijatuhkan hukuman 3 tahun, Tolak campur bahagi dengan cuti dan Rayuan, Dalam 2 tahun lebih sahaja. Tetapi, Rekod yang tercalar, Tidak dapat dipulihkan ye adik adik dan anak anak... Seronok dan puas hati hanya seketika, Te…

Read more
Selamat Hari Ibu
Pin it

Mudah mudahan apabila tua nanti, kita jadi ibu yang tak menyusahkan anak anak. Ibu yang sentiasa mendoakan anak anak dan ibu yang tidak meletakkan anak anak dalam dosa derhaka.  Rosak plan nak ambil mak duduk dengan kitorang lepas raya ni angkara PKP.  Bila tiba masanya.. kita juga akan jadi tua.  …

Read more
Tudung periuk pandailah berlari...
Pin it

Semalam dekat group FB 'masak apa tak jadi ni' tu... Ada yang share kejadian tudung periuk kaca diorang retak dan ada yang pecah... Katanya ni jenama periuk yang tengah viral tu... Alamak aiii... Ni yang takut ni... Dalam hati teringin juga nak beli... Tapi.. Macam ada rasa sayang duit juga…

Read more
Perutusan Khas Tan Sri Muhyiddin Yasin berhubung Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan
Pin it

Antara intipati Perutusan khas YAB Perdana Menteri tadi adalah: - PKPB akan berakhir pada 9 Jun dan digantikan dengan PKPP bermula dari 10 Jun hingga 31 Ogos 2020 lebih banyak kelonggaran diberikan Pergerakan rentas negeri dibenarkan kecuali ke kawasan PKPD Bagi yang ingin menziarahi ibu bapa, past…

Read more
Petugas Media dilayan Baik di Hadapan Istana Negara
Pin it

Alhamdulillah... Sebagai rakyat Malaysia ... Rasa bangga sangat sangat tengok keprihatinan tonggak negara lepada petugas media. Walaupun takde kerajaan, Tapi kita masih punya YDP Agong, Kita masih mampu hidup aman harmoni.. Mula mula dapat KFC Team Xiaomi datang bagi pow…

Read more
Gigi Daun Gear
Pin it

Pagi tadi... lalu kat wall FB, Ada kawan tanya apa dia 'gigi daun gear tu?' then..ada kawan dia bagi komen hantar gambar kat bawah ni.... Ini prewel basikal ada gear ni... lepas tu, sampai office.. Mama Yan pun baca news kat email... barulah tahu kisahnya... lakkkk...…

Read more
Kejut Harimau yang Sedang Tidur
Pin it

Tengah viral ada harimau sesat masuk kampung semalam. Yang sesat tu harimau ye tuan tuan dan puan... Bukan kucing....walaupun mereka dalam kumpulan keluarga yang sama. Ini yang spesies pemangsa... Mama Yan tengok la beberapa sedutan video klip yang tengah viral... Wehhh... Tak fahamm…

Read more
Sandwich viral
Pin it

Beberapa kali juga Mama Yan terjumpa sandwich macam ni. Dia sapu inti kat tepi tu je... Dari tepi nampak mewah dengan inti, Sampai terjuih-juih, Rupanya...kat dalam kosong. Tapi malas nak ambik2 gambar ni. Tak rajin... Sejak aktif balik dengan blog ni... Kena la paksa diri ambik ga…

Read more
Juara dalam pembikinan : Fazriq Razif
Pin it

Selepas Dato Lee Chong Wei mengumumkan persaraan... Kita macam "ala...macam takde pengganti je" Tiba tiba... Ternampak macam masih ada harapan dalam sukan badminton negara... MOHD FAZRIQ MOHD RAZIF! Ye...Mohd Fazriq ialah anak bongsu lagenda badminton negara Razif Sidek. Hmm...wal…

Read more
Anak perempuan vs Menantu perempuan
Pin it

Pernah terdengar rungutan rungutan dari beberapa orang kawan tentang ibu mentua. Bila anak perempuan dia sendiri buat, mak mentua kata bagus dan elok, kalau menantu perempuan pulak yang buat begitu, tak pulak dikata elok, ada saja salahnya. Ni contoh kes kes yang melibatkan menantu perempuan…

Read more
Tentang KRT
Pin it

Skrol FB dalam sehari dua ni... Kisah-kisah perceraian, keganasan dan konflik rumahtangga... Bila kisah macam kat bawah ni melintas... Cepat cepat mohon Allah jauhkan... Bila dah berpisah... Dijaja pula kekurangan dan keaiban bekas pasangan... Semoga semuanya berakhir dengan baik…

Read more
Bukan jenis bangun pagi, rejeki susah nak masuk dik..
Pin it

Read more
Tragedi Februari
Pin it

Semua yang di atas adalah keratan keratan berita yang melibatkan kanak kanak dan bayi sepanjang bulan Februari 2019. Sungguh sungguh memilukan hati seorang ibu. Benda dah jadi... Kecam pun tak guna.. Sesungguhnya tiada siapa pun yang ingin perkara perkara di atas te…

Read more
Kisah  awal tahun
Pin it

Alhamdullillah...dah sebulan kita melalui tahun 2019.  Mama Yan dah kurang update Fecebook, Tapi tetap skroll Facebook utk melihat gosip gosip dan membawangs. Okay...jejoms kita semak... Sama tak berita viral di newsfeed kita  1. Elfira selamat bernikah dengan pilihan hatinya. Tapi …

Read more