Anak 6..gelojoh ke?


Bila jalan2 bawa anak 5 orang...
Mama Yan perasan ada je yang bisik bisik...dan ada yang senyum senyum..
Yelah...
memang la MY ni gelojoh...anak ramai...muahaha..
tu diorang yg pandang pandang tu tak tahu tu..
sebenarnya ada lagi sorang tinggal dekat rumah dengan makcik dia...hihihi...

sebenarnya...takde la gelojoh mana pun...
dah namanya nafkah batin kan...
kita perempuan ye la nafkah batin tu lebih kpd pujian..kasih sayang..penghargaan...
Suami yg wajib berjantina lelaki??
nafkah batin tu takde lain la...

Pulak tu..kalau jenis subur dan dah mmg tertulis rezekinya...ko siram dari luar aje pun jadi...
kalau belum Allah nak bagi rezeki...berintimasi sampai patah riuk katil pun tak jadi..

jadinya tak payah la nak usik kitorang yg ramai anak ni gelojoh.. sebab kitorang je tau  gelojoh ke taknya...
bila dah hpt positive...secara otomatik aktiviti intimasi akan berkurangan...
kalau mabuk mabuk..alahan apa semua tu...paling kurang 3 bulan langsung takde aktiviti ok...
mana ada gelojoh...
lepas tu bila dah sarat..sakit pinggang...sakit kaki...sakit tumit...semua la sakit...lagi sekali cuti daripada aktiviti ranjang...sebulan jugak kot..
lepas bersalin...pantang paling cikai pun 2 bulan...ikut betul2 100 hari...maka..menghitung hari la encik suami...

lepas bersalin anak merengek..menyusu badan...berkepit aje...layan suami sekadar ala ala 'flash sale' gitu...mana ada gelojohnya...
baru kali pertama bersama...dahhhh...hpt positif lagi...
hmmm...bersyukur aje lahh...

pernah dulu...Lepas 6 bulan bersalin anak no. 3...MY pergi KK nak minta masukkan IUD...pastu dia kata...kena tunggu period pertama datang...Mama Yan pun tunggula period pertama datang lepas habis period pertama datang, dalam beberapa hari pastu...datang kk..."Patutnya puan kena datang sebelum period berakhir...hujung2 period..bukannya selepas dah berakhir"...
ishh...geramnyaaa...
next months nya...period dah tak datang...ok...tersangkut sudah...

Dr kiri: satu, tiga, lima, empat, dua


jangan la fikir orang anak ramai kuat seks ye...orang takde anak atau anak sorang tak buat hubungan intim ke??
cakap lebih sikit...kena jaga hati orang takde anak...habis orang ramai anak memang sedia tadah kutukan?? gitu??
kadang bukan orang lain...sedara mara sendiri pun mengata depan depan...

"ko ni...asal balik kampung kalau tak bawak perut besar...bawak baby kecik"... (geram je dengar..)

"tak lama lagi kena tukar alphard...tak pun vellfire...anak ramai..nnt tak muat.....huahahaha "  (aku aminkan aje...Alhamdulillah...keluar Starek)

"huishh..power siot laki ngko" ( mestilah power...ko nak try..aku ada jual jamu keluaran Hai O...boleh bagi bapak ngko..untung2 dapat adik baru....hahaha..tp aku ckp dlm hati je.)

ok lah..itu je luahan perasaan untuk hari ni....sbb dah lama tak menulis kat blog...jadi bebel la hapa hapa...
rasa nak make over blog ni la...dan buat penjenamaan semula...siapa nak ambik tender...? boleh la bagi sebutharga kat Mama Yan ye...

Sekian, wassalam





0 Comments