Pantang Larang Seorang Abah
Pin it

Lelaki pertama di hati dan selamanya di jiwa *susah nak bergambar Abah Mama Yan memang penuh dengan pantang larang dan petua. Biasalah... orang lama kan... Pantang larang paling banyak waktu berdepan dengan rezeki. Macam macam ada... Hahaha Antara yang masih diingati dan ada yan…

Read more
Cara Betul Tanam Serai
Pin it

Ni Mama Yan jumpa dalam facebook ye.. Nak kredit kat siapa tak tahu.. Tapi ni perkongsian yang sangat berguna untuk suri rumah dan isteri isteri... ↓↓↓ "Dulu kalau nk tanam serai... saya kdg2 ambik 2 atau 3 batang dan kadang2 satu rumpun dibagi 3 ,4 bahagian kemudian tanam...mak…

Read more
Koleksi PU Azman : Iron Tudung
Pin it

Ahahaha.... Sorry eh... Mama Yan takde jihad jihad dengan iron tudung ni.. Belasah je tudung komot pun... "Ada Aku Kisah?" Kalau nak selamat dan sejahtera, Pakai la tudung drpd kain yg tak perlu digosok rapi Takat komot sikit sikit tu okay aje Yang penting tudu…

Read more
Siram Bayem..
Pin it

Siram bayemmm  Mandi banyu gegel  Ilang bajang sawan'ne  Gari longgore  Geles gedene  Engal biso ?Sekolaahhhh  Jadi apaaaa???? Jadi **ostattt **tukar kepada pekerjaan yang dicita-citakan Hihihi... Siapa pandai nyanyi lagu atas ni? Lirik yang betul tak berapa tahu sang…

Read more