Tuesday, May 4, 2010

Birthday umar dan kisah keknya...



Sempena cuti hari buruh aku balik kampung suami aku kat Felcra Sekijang, Segamat. Oleh kerana birthday Umar Mukhlis 6 hb 5 dan birthday ayahnya pulak 3 hb 5...adik beradik suami aku semua sepakat nak goreng2 mee buat minum petang adik beradik...aku tak kisah..aku ikut jer...

Pastu aku beli kek jekla untuk anak aku...walaupun dia tak tahu birthday tu apa...tp aku seronok tengok dia happy sangat...cam paham paham jer yg dia sedang diraikan...si Umar Mukhlis ni suka merengek dan meragam kalau orang ramai-ramai dan merimaskan...tp masa birthday dia semalam tak pulak meragam...

Aku beli kek petang hari Sabtu...mula mula pergi kedai Kek Mas..kat barisan RHB..CIMB..tp
takde yang memenuhi citarasa plus terlalu ramai orang kat dalam tu...aku pun beredar...cari kedai lain yang kat area kedai2 regina..seng hong...nama kedai tu aku tak ingat..tp namanya sedap didengar...sesuai la dengan kedai kek...masa aku masuk tu..Salesgirl pompuan tu tengah terjerit-jerit dengan bahasa kasar bersembang dengan kawan sekerja dia...kawan dia tu amoi...lantaklah dia nak bersembang sampai tercabut anak tekak pun...Cuma yang aku tak puas hati....kita ni datang membeli kat kedai dia...bahasa tu biarlah org kata sedap didengar...
Masa dah bayar tu, awek tu selitkan sehelai pamphlet kedai dioarang kat kotak kek tu. Yang En. Suami aku ni dengan ramah tamahnya bertanya (sambil ambik duit balance)
”Apa tu?”
Dan dengan selamba dan takde perasaan awek kedai kek tu menjawab...”Kertas!”
”Kertas apa ye?”
”Ek elee...nak tahu baca la sendiri”...

Aku dgn En. Suami ni terkujat la jugak dengar jawapan awek kedai kek tu...Suami aku senyum dan menggelengkan kepala aje...kitorng pun berlalu sambil aku pun membebel tanda tak puas hati dengan jawapan biadap awek kedai kek tu.

Back to umar’s birthday party...masa nak ambik gambar umar potong kek...si Fariesya pulak yang lebih bergaya dengan kek umar...kelakar tengok gelagat budak budak ni... walaupun cuma ada mee goreng dan air sirap..majlis sangat meriah dengan kehadiran anak anak sedara yang bawah umur...yang dah 17 tahun ke atas dah tak minat dah nak ikut mak balik rumah atuk...dah muda remaja la katakann...

1 comments:

Yan said... [Reply]

ermm geram plak baca part awek kedai yg tah pape tuh... kedai tu mmg tak hormat pelangganla..

hai...
jumpe eh kite kat blog..
ermm mane dpt eh address?

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??