Thursday, March 17, 2011

handmade chocolate - oreo

semalam koi buat RnD coklat..cuba taruk inti bagi coklat-coklat koi..semalam koi try taruk biskut mini oreo dalam coklat tu...so pakai mould bunga rose yang besar sikit...ngam ngam jer dengan biskut mini oreo tu...

biskut oreo kat tengah disalut dengan coklat siap dengan kacang badam cincang dan bertih sekali....pertama seumapamanya di Malaysia...muahahaha

untuk bungkusan plak koi try letak dalam taperware yang koi beli kat dua ringgit..koi memang suka membeli bekas bekas kat kedai 2 ringgit...beli sebab geram tengok bekas comel2...haaa....tengok gambar kat bawah ni..comel takkk?



rasa coklat ni memang sedap tak hingat...tapi jangan makan sebaik saje keluar dari peti ais...sebab coklat yang dimakan ketika sejuk akan jadi lebih manis berbanding pada suhu bilik. biskut oreo yang rangup bersalut coklat..nyum nyumm....nak try rasa...kalau malas nak buat..meh beli dengan koi...tapi kena collect sendiri kat umah koi...sebab kalau nak pos tak berbaloi pon..ditambah pulak dengan risiko coklat akan mencair dalam lori poslaju....

6 comments:

ajumohit said... [Reply]

sedapnya bolehla aku order pasni

nadzirah aqilah said... [Reply]

mcm best je kak koi.. nak jugakkk...!!!

Solihin Zubir said... [Reply]

rm3 termasuk tupperware eh? eheh..

cemomoi said... [Reply]

adoyai lapo dibuatnya merayau time rehat kat sini

Nafisa81 said... [Reply]

aju>takyah order la..nnt koi ajor awok cara membuat nyer..sambil dodoi adam pun boleh buat

Nafisa81 said... [Reply]

anis>meh dtg umah akak ..
sz>dah kira sekali dgn tupperware...
cemomoi>time rehat mmg time utk makan..sbb tu lapor..

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??