Thursday, October 20, 2011

Pantai Kemasik, Terengganu Darul Iman

last weekend koi and family and mertua pergi ke negeri Terengganu darul Iman...menziarahi adik ipar koi yang baru sahaja dipindahkan kerja dari Jengka ke Kemaman...so, sajelah jalan2 tengok tempat baru dia...

dari Segamat hari Sabtu pagi2...sebelum tengah hari kitorang dah sampai rumah dia...lauk pun dah bawak siap2..sampai umah dia terus ngap ramai2..petang tu kitorang jejalan ke Pantai Kemasik yang terletak kira2 10 minit dari rumah dia..Rumah dia kat seri Bandi..

sampai sampai...tengok laut..mak aiihhh....angin kuat gila...ombak walaupun tak besar tapi agak laju...pantainya pun agak curam...mmg tak sesuai nak mandi mandi..tapi anak2 dah tak boleh kontrol lagik dah..mandila jugak..tapi tak boleh lepas walaupun seminit...takut jugak dibawak lari ombak...

pastu kat pantai kemasik ni..pasirnya agak kasar dan bila pijak kaki terbenam...ala ala pasir sungai gitu,...keadaan pasirnya tak sama macam pantai2 yang koi penah pergi sebelum ni...

koi macam biasa la..tukang amik gambar jer...lagipun koi tak suka sangat mandi laut ni...sbb nnt nak kena bilas2 bagai..kalau tak nanti berlengas benor rasanya...memang selalunya koi duduk tepi je...layan bebudak main pasir..yang mandi selalunya bapak si umar umar ni...


dah siap siap mandi tu...kitorang carilah bilik mandi ke..toilet ke...nak bilas...hahha..toilet ada..tapi berkunci...dia tulis notis jer suh pergi toilet kat gerai,..pergi kat gerai dia kata takleh mandi kat toilet dia...takleh masuk kalau kaki berpasir..ayoyo...pasal malas nak panjang cerita...amik air dalam kereta buat bilas kaki tgn...pastu terus naik kereta..mandi kat umah aje....patutla takde orang mandi mandi...kitorang jer...takpelah..dah datang jauh2...tapi enjoy sbb ramai2..next time kalau ada family datang nak bawak kat pantai area2 kota tinggi dan mersing...

1 comments:

faizul said... [Reply]

salam,

Kalau ada gambor pantainya mesti cantikkan. Ngape tak letak?.. :)

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

busuk.org

apesal traffic??