Thursday, January 12, 2012

Apa Ada dengan Panggung Wayang @ Cinema

sebenornya..koi bukanlah orang yang sesuai untuk buat entry serupa ini sebab koi bukannya kaki wayang pun..dah lama koi tak tengok wayang...dalam 5 tahun kebelakangan ni adalah dalam 2 ke 3 kali kot koi tgk wayang...Antaranya filem Pontianak Harum Sundal Malam, Senjakala dengan ada satu cerita cina lakonan Jet Li dgn Jackie Chan.


Masa zaman muda remaja belia dulu, tengok wayang tu merupakan aktiviti wajib bersama rakan-rakan serumah tiap kali outing. kalau ade filem menarik memang tak tinggal la..mesti nak pergi tengok..tak cukup dengan tengok wayang...siap kejar lagi artis2 yang turun buat promosi tu...adelah jugak gambar2 kenangan koi dengan artis2 masa tu filem 'Gerak Khas The Movie'..tapi takleh publish kat sini sebab tatkala zaman jahiliyah itu koi tidak mengenakan tudung...




daripada banyak2 filem yang tersenarai kat atas...koi tengok Filem Senjakala je kat wayang...kenapa koi tengok wayang citer tu...sajer jer..takde citer nak tengok. kononnya nak berjalan jalan berdua dua dgn En. Suami tanpa anak-anak...tapi rasa macam tak seronok dan janggal pulak jalan berdua jer...

Filem yang lain tu tengok jugak..tapi kat rumah la...dalam byk2 citer tu..koi rasa yang kopi tengok adelah dalam separuh kot..setakat ni koi paling suka citer Cun dengan Bini2 Ku Gangster...hehe...koi suka citer citer ringan yang tak payah sakit kepala atau sakit ati....citer yang koi tengok separuh jalan ajer banyak juga....antaranya KL Gangster, Al Hijab, datin Ghairah, 321 Cinta....

macam cerita 321 Cinta tu..aduhai...tak sedap langsung...daripada pelakon sampai ke skrip sampai ke penceritaan memang tak menarik...cerita macam tu pun Farid Kamil nak berlakon...bagilah peluang pada pelakon yang baru nak bertapak..aok yang senior tu pergila cari watak2 yang mencabar sikit...tolongla memilih sikit...biarlah orang kata demand pun...biar nampak yang bakat korang tu ade harga..takat berlakon cerita picisan macam tu...bagilah pelakon2 baru macam pelakon Vanila Coklat tu ker...budak2 cerita Juvana tu ker....

lebih-lebih pulak koi ni ...haha...hmm...apa kata korang drop undi korang kat poll yang koi create kat sebelah nu ---------->>>>

2 comments:

Cute Mum said... [Reply]

pasal cite 123cinta tue memang tak best..

Ardini Humaira said... [Reply]

dni tak penah tengok wayang lagi sebab duk kelantan.. tade panggung.. sobss.. pindah miri ni, panggung tade satu pun cite melayu.. hampa... tak merasa tengok wayang

Sale! Sale! Sale!

Dapatkan pelbagai barangan di Seri Sekijang Blogshop...
Legging kanak-kanak, Cawan Giacomo, Handmade Chocolate, Homelife, kitchen wallpaper, cartoon cutlery, kitchen tools, Gift Box, Serving tray, Fridge magnet preloved item

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

I will follow youuu....

babab.net

apesal traffic??